Tänk på Fredrik Johanssons familj inför Södertälje- Västerås

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fredrik Johanssons dotter har drabbats av leukemi. Det är många som bryr sig och VIK Support har startat en insamling till barncancerfonden här. Stötta gärna detta fina initiativ! Centralen ska göra det. Första målet är att nå 20 000 kr och vid tiotiden på måndagskvällen var det cirka 8 800 kr insamlade. Men givetvis hoppas man på mer!

Våra tankar är med familjen Johansson och vi håller nog våra nära och kära litet extra hårt när vi får höra sådant här.

***

Även om det är väldigt oviktigt just nu kommer här lite inför SSK:

Försäsongsmatchandet går vidare och även denna gång möts de allsvenska kombattanterna i Gnesta av alla ställen. Nåväl… Isen lär väl inte vara sämre än i Sala i alla fall.

Södertälje står som sagt för motståndet i den kommande matchen som blir kringlornas fjärde i ordningen för denna försäsong. Linköping (förlust), Västerås (förlust) och Leksand (vinst) är raden såhär långt. Mest spännande i årets trupp är kanske Jason Gregorie som var bra mot Västerås och bländande mot Leksand och kan bli en av Allsvenskans stora flippar i år.

Även VIK spelar sin fjärde träningsmatch imorgon. Precis som SSK har VIK bara en vinst såhär långt, mot just SSK.  AIK och Almtuna har båda vunnit mot VIK i två jämna matcher. Sedan VIK startade sitt matchande har laget fått en del skavanker i truppen; Brady Leisenring (handskada) Fredrik Johansson (såklart fortsatt frågetecken nu, men har flyttats upp i förstakedjan).

Noterbart är också att Jocke Fagervall har börjat att formera om i kedjorna. Giancarlo Iuorio har blivit nedflyttad från första till fjärdelinan, vilket knappast kan förvåna någon som sett VIK:s matcher såhär långt. Tvärtom indikerar det väl på att Niklas Johansson letar efter en annan lösning.

Så sent som för någon dag sen deklarerade NJ att förhandlingar pågår med flera spelare. Mrmadhawk.se rapporterade under dagen att VIK troligen tittar på en amerikan vid namn Philip DeSimone. Ni som följt Centralens sillybevakning kunde se DeSimones namn redan den 19 juli som en tänkbar center.

”Höken” från Malmö har nog fler källor än någon annan men även han har fel ibland. Återstår att se vad som händer på den fronten.