Tankar kring Mjörnbergs målvaktsranking & scout om Luleås nye Tim Kennedy

Mikael Mjörnberg, som är en mycket skicklig analytiker och skribent, rankade nyligen Allsvenskans målvakter på HockeySverige.se. VIK hamnade på sjätte plats här, vilket inte kommer duga om de gulsvarta målvakterna ska kunna kompensera för den illgröna backsidan.

Intressant att Fransson i Västervik och Bjurö i Modo rankas högre (ingen var mer än okey-bra totalt sett i VIK), den gode Mjörnberg har uppenbarligen inte överdrivet positivt intryck av VIK:s nye Henrik Lundberg. Vi får verkligen hoppas att han har fel…

Förra VIK-ledningen fick dessutom av Mjörnberg återigen en dagsedel (”synnerligen uselt scriptat”) för hur det blev när Koval kom. Visst brast scoutingen gällande Koval, men i sak tycker jag fortfarande det var rätt att försöka spetsa målvaktssidan från början.

Lätt att vara efterklok. Ska allsvenska lag har någon chans i kval måste man ha snudd på övermänskliga målvakter, vilket bara var fallet under Franssons första 18-20 matcher ifjol, och bitvis av Dahlbom.

Målvaktstränare Patrik Sjöström har förr lyft sina målvakter kraftigt på en säsong, vi får som sagt hoppas att Sjöström kan få Dahlbom att ”göra en Lasse Johansson”.

***

Luleå slog på stort och värvade två fint meriterade centrar, Kael Moulillerat (skrev lite om Kael här) och Tim Kennedy. Så här säger en förre detta NHL-scout om Kennedy:

– Skicklig spelare, playmaker. Men jag undrar om hans driv och engagemang. Ofta dåligt kroppsspråk, tar inte motgångar alltför väl. Succé eller fiasko, men jag skulle vara nervös…

***

Intressant att Lukas Zetterberg blivit uttagen till J-landslaget.