Tankar om inte Skedung, Hillding & Hertzberg tillfrisknar snart (plus tveksamheter om Iacobellis roll) – Z gör nog bäst i att scouta ytterligare en spetscenter…

Steven Iacobellis. FOTO: Jimmy Gerdin VIK.se

 

Patrik Zetterberg sa idag på VIK.se att det inte är nära att de långtidssjuka/skadade Viktor Hertzberg, Isac Skedung och Joakim Hillding återupptar träning. Även Anthon Eriksson har segdragna skadeproblem, men powerforwarden ska vara nära en återkomst.

Hur ser det då egentligen ut på forwardssidan just nu? Så här ställde alltså laget upp senast i Mora:

Marklund – Iacobellis – Zetterberg
Lunsjö – Öhrn – Benker
Wikman – Hetta – Kangas
Bergman – F. Johansson – J. Johansson

Extra: Åström, Hagman

 • PP1 (NY): Jansson, F. Johansson, Iacobellis, Zetterberg & Marklund.
 • PP2 (NY): Öhrn, Lunsjö, Benker, Wikman & Hetta.

Det är ganska uppenbart att om inte tänkta toppcentrarna Skedung och Hillding återkommer snart så behövs ytterligare en ny, helst spetsig, center. Detta särskilt med tanke på att sportchefen nyligen i VLT diskuterade om, som center nyligen värvade, Steven Iacobellis verkligen passar som just center.

Om inte laget värvar eller får tillbaka spelare ser inte dessa PP-enheter ovan ut som tidernas mest skräckinjagande heller, vilket understryker behovet av att då få in en spetscenter till, om VIK nu verkligen vill hota på allvar i vår.

Senast valde man också att låta Hetta ta Åströms centerroll, vilket nog inte är optimalt i längden.

Tar man in en center till lämnar det även lite mer öppet för succéjunioren och yttern Gabriel Kangas, 17. Hoppas Kangas nu får chans att spela som alla andra i A-truppen och att prestationerna på isen avgör, inte namnet på ryggen.

***

Hur ser då spelarmarknaden ut? Talade med en på insidan lite:

– Tre AHL-lag har alltså ställt in säsongen, och många av de kvarvarande lagen har tighta budgetar och kanske kommer de bara använda unga prospects eller killar från ECHL istället för dyra mer beprövade spelare.

– AHL-lägren börjar först omkring den 20:e januari och IIHF-deadlinen för övergångar är den 15 februari (förutom i Tyskland).

– Så nu bör spelare som inte har jobb verkligen komma igång om de vill spela ens lite denna säsong…

***

Zäta Sr. gör således nog bäst i att redan nu börja scouta tänkbara toppcentrar, eller hur?

Storsponsorn Hygienteknik har ju nyligen sagt att det bara är för Zäta att lyfta på luren om han känner sug att värva…

8 svar

 1. Bozo skriver:

  Nästa säsong måste man bygga en riktigt förstakedja och där ingår ingen spelare av dagens trupp.

 2. Bozo skriver:

  Nuvarande laget påminner väldigt mycket om årgången som åkte ut. Samma uddlöshet i offensiven och bristen på ödmjukhet hos ledande backar. Här måste man investera för att skapa hopp, oj vad man t.o.m saknar en som Tessier.

  • Pelle skriver:

   Det man främst saknar med Tessier är hans vinnarinstinkt, eller attityd som OLLI skriver.

   Men värvningen av Marklund gillar jag. Han har inte spelat hockey på ett år, men han har den där viljan och kommer bli en stor tillgång när han varvat upp.

 3. Olliver skriver:

  Nu är det bestämt att juniorlagen stänger ner i vår.
  Detta öppnar för utlåning till allsvenskan.
  Frölunda har en center, Teodor Niederbach som inte får någon speltid.
  Z har ju kontakt med Frölunda. Hoppas han är vaken om utlåning blir aktuell.
  Teodor gjorde det riktigt bra i JVM var altinerande 1:a center med bravur.

 4. OLLI skriver:

  Om man nu som i VIK:s fall så desperat behövde en center och efter två veckor konstaterar att killen nog gör sig bättre som ytter så är det väl ändå en felrekrytering på ett sätt. Sedan kan han ju göra succe som ytter vem vet, men nog luktar det lite fiasko värvning!

 5. OLLI skriver:

  Är det någon mer än jag som är trött på VIK:s ständiga jakt på centrar? Samma visa varje år oavsett om sportchefen heter Niclas eller Patrik. ”det är svårt att få tag på centrar” ”alla centrar är redan upptagna” osv. Skador och sjukdomar kan man inte påverka men att kanske redan nu börja leta centrar till nästa säsong innan ”alla försvinner” eller ”alla blir för dyra” vore ju bra!
  Önskar att Z letar fler spelare med mer ”attityd” till nästa säsong, allt känns ibland som en grå och tråkig massa som åker och gör piruetter med bakåtslickat hår i något sarghörn.