Thomas Paananens succé och införande av vinnarkultur svart på vitt & scout om Jake Newton som är ny i Oskarshamn

Paananen är på väg att bygga den bästa gulsvarta lagmaskinen på oerhört länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Om vi stannar upp lite och granskar Thomas Paananens facit som VIK-tränare får vi verkligen svart på vitt hur framgångsrik denna gulsvarta coach är. Tränaren hyllas för sitt bemötande av andra människor, men utan resultat att backa upp sådant faller allt platt.

Inklusive den tunga starten, då Paananen kastades in i den negativa kvalserien den där hemmamatchen mot Visby den 30:e mars 2017 (1-3), har VIK vunnit 82 av 120 matcher (!), om vi räknar in övertidsvinster och straffar:

Paananens siffror i VIK.

Paananen har verkligen infört en vinnarkultur med en vinstprocent på fantastiska 68,3 %. Frågan är hur bra detta är sett ur ett historiskt perspektiv. Vi får väl fråga Bosse Wallin.

Bara det att VIK vunnit 15 av 19 övertidsmatcher/straffar under Paananen säger något. Tidigare hade ju VIK så svårt när det gällde…

***

Sedan förtjänar förre sportchefen Niklas Johansson beröm. Det var ju NJ som såg potentialen och anlitade Paananen från första början som tränare till juniorlagen. Apropå att allt sällan är svart eller vitt…

Samt att Patrik Zetteberg direkt litade på Paananen i nysatsningen trots att det alltså gick ganska tungt i den negativa kvalserien våren 2017 för den då på seniornivå oprövade coachen.

***

Oskarshamn har värvat backen Jake Newton i sin SHL-satsning, enligt MrMadhawk.se.

– Har sett honom många gånger sedan första vändan i Italien, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Har aldrig sett en back – även om de har blivit vanligare på sistone – som vägrar så att spela någon form av fysiskt spel. Men dock inte mjuk, tycker helt enkelt inte att det fysiska spelet är en del av hans repertoar.

– Bortsett från det: Bra fötter, hoppar med i anfallen, riktigt riktigt bra på blå och en naturlig PP-spelare. Anständig skytt.

– Massor av dåliga karriärbeslut dock och har väl hamnat i fel lag och ligor, troligen på grund av närståendes åsikter…

2 svar

  1. Bo Wallin skriver:

    Skicka din mail-adress till mig så skickar jag över den kompletta listan på alla VIK:s coacher genom tiderna.