Tingsrydsexperten om nye kanadensaren: ”Skar sig nog ordentlig när Marks brorsa Mike bänkades och åkte hem”

Det står alltså klart att VIK värvar Mark Santorelli, forward från Tingsryd. Centralen fick nedanstående till svar angående Santorelli från Holger Berndt på Taifbloggen.se:

– Mark var klart bättre förra säsongen. I år har det inte stämt för honom. Hans bror Mike var här på en kort sejour (under NHL-lockouten) och där tror jag att det skar sig ordentligt, tror Berndt.

– Mike åkte hem när han blev bänkad. Jocke (Fagervall) och Mark känner varandra väl och han fick stort förtroende av honom (då Jocke tränade Taif ifjol).

– Hans styrka är att gå på mål från tekningscirklarna. Han har nämligen ett mycket vasst handledsskott. Tyvärr alldeles för lite använt i år. Dåligt självförtroende kanske. Han är rightare och hans skott kommer oannonserat.

– I år har han varit katastrofalt anonym. I går borde han ha bänkats men kanske var det redan klart med ny adress då. Kanske en nystart i VIK kan bli bra för honom.

Hur är han om man jämför med Jordan Smotherman?

– Han är lite mera butter till person än Jordan (Smotherman). I spelet inte fysisk alls. Jordan går mer på styrka och kraft, medan Mark är mera passare och sniper.

– Då blev det en Taifare i VIK i alla fall sedan vi diskuterade igår, säger Berndt till slut och skrattar och poängterar samtidigt att han tror Taif ska reda upp ekonomin.

***

Man kan ju lätt förstå att det inte var kul när Mark först tog hit sin bror för att sedan se honom bänkad och åka hem. Kan nog förklara mycket.

Fagervall kan säkert lyfta Mark igen och VIK får en playmaker och sniper i en och samma person i bästa fall…