Klent och skadedrabbat VIK utan offensiv föll tungt i Örebro: Santorelli och några nya forwards till behövs

5 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, enligt Swehockey var Lindh+Emmerdahl inne på det målet, jag hade inte sett matchbilder då detta skrevs :-).

  Kim, få se om Lindh kan lyfta sig!

  Läktarplats, håller med om att defensiven packat ihop. Exempelvis Lindh iskall – han behövs i form och disciplinerader. Man får inte bjuda på ngt power play för motståndarna. Precis som du säger har dumma utvisningar kostat många poäng.

  Malmöbo, jag önskar att du har rätt att det är en självförtroendefråga för vissa forwards. Tyvärr tror jag dock att det går lite för fort i allsvenskan för vissa…

 2. Malmöbo skriver:

  Det var inte roligt att se VIK:s brist på offensiv efter 1-1 målet, men jag tror som jag skrivit en gång innan
  – att de lagdelar som fått spela lite när NHL-proffsen var här måste få tid på sig.
  – nu har vi bara en kjedja, som Mikael är inne på och tyvärr tar det tid att spela ihop de övriga, när det är mycket sjukdom i laget.
  – Matcherna mot Karlskrona, Tingsryd och Almtuna blir viktiga för att ge formationerna en chans.
  – Sjävförtroendet är väl botten för flera av spelarna, hoppas det går att bygga genom segrar mot dessa tre lag…. det behöver verkligen Z, Kinis och Bacon.

 3. Läktarplats skriver:

  Micke återigen tog du säkert ut rätt tre VIK stjärnor från Örebromatchen. Visserligen så såg jag inte till dem men bäst var dom. Du, jag och andra supporters har lätt för att vara ironiska nu är vi frustrerat ser hur poängskörden uteblir. Här ska jag göra ett försök till att från mitt håll vara konstruktiv i stället.
  VIK ligger fortfarande fyra, det tycks vi ha glömt bort! VIK har 66 poäng och jag är bergsäker på att man plockar ihop minst en poäng/match på de 15 återstående matcherna, man får ihop 17. Alltså VIK har 83 poäng då serien är slut. Största hotet om sjundeplatsen och förkvalserien kommer från Örebro som i dagsläget ligger åtta på 57 poäng. Skärper Örebro till sig så kommer man gå från att ta 1,5 poäng/match till att i återstående 14 återstående matcher max ta 1,75, dvs Örebro slutar på 81 och sjunde platsen går till VIK. Visserligen med ett nödrop men ändock.
  Mao nu gäller det för NJ, Fagervall och spelartruppen att se till så att VIK återfinner spelet från i höstas och är som starkaste då förkvalserien och slutspelsallvaret börjar!
  Visst stämmer det som många ”skriker” att VIK i år saknar snipers, eller att värvade snipers tappat formen, men ännu bedrövligare tycker jag det är att det defensiva spelet packat ihop. Det som var VIK;s signum under hösten ända fram landslagsuppehållet i december. Höstens säkra defensiv (även innan NHL-killarna kom) som fredade egen bur med säkra utspel från egen zon till giftiga kontringar som gav mål och VIK-segrar. Så är det snipers VIK behöver eller är det att få tillbaks kämparviljan dels för laget och att freda egen bur? Varför övergick höstens kämparviljan i modlöshet, rent av feghet och att ta dumma utvisningar?
  Det är den nöten som Fagervall och i första hand han måste knäcka – klarar han det?

 4. Kim skriver:

  Ja helt rätt, ut med Lindh, han har gjort sitt som så många andra i vik tröjan!!

 5. Lillgurkan skriver:

  Får väl ändå säga att det är Fornataro som tappar markeringen vid 1-1. Lindh är inte på isen.