Klent och skadedrabbat VIK utan offensiv föll tungt i Örebro: Santorelli och några nya forwards till behövs

Lundbohm, tillsammans med Eriksson, Fornataro och förhoppningsvis Santorelli är de enda offensiva forwards av kaliber VIK har. Således behöver NJ värva två till… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Så fick vi ytterligare bevis för att dagens VIK-trupp måste förstärkas efter en svag insats av VIK i Örebro. Visst var VIK skadedrabbat, men ändå.

Hemmalaget fick så sin lilla galaföreställning att vinna och få säga att de är så bra egentligen och Jared Aulin kan fortsätta med sina tårdrypande tweets hur fantastiskt allt och alla egentligen är. Alltid surt att stå med kepsen i hand och bjuda på det. Men säsongen är inte slut än.

VIK började matchen ganska bra och Stefan Warg hittade nät efter 8.25. Men efter målet drog sig VIK tillbaka och gav synbart gladeligen över allt initativ till Örebro. Till slut kunde Örebro näta sedan Andreas Lindh och Jonas Emmerdahl inte kunna hålla någon markering framför mål.

I andra perioden fortsatte VIK spela blekt och Andreas Lindh tog en ny onödig utvisning (är det inte dags att tacka av Lindh efter denna säsong?) och Örebro satte 2-1 i power. Alla förväntade sig då nog ett ras men det fick räcka med ett mål till för Örebro.

I slutet av sista gjorde Matt Fornataro en av få offensiva prestationer då han fick in pucken till Victor Backman som satte sitt första mål på 24 långa matcher fram till 3-2. Kanske skulle det finnas hopp ändå?

I sista stängde Örebro matchen sedan Andreas Lindh var överallt annars än vid Weinstock. Ridå.

Sammanfattning

VIK försökte lira fram till 1-0-målet av Warg. Sedan lade man ner den offensiva verksamheten såg det ut som. Otroligt om det var taktiken.

Ingen spelare verkade vara nämnvärt fokuserad och sugen på att vinna och detta var en sorglig förlust. Jocke Fagervalls lag, som det såg ut ikväll, visade tydligt att man inte har den skicklighet och skridskoåkning som krävs för att ligga i topp på denna nivå.

Men nu ser vi bara framåt. Kanske kan Mark Santorelli hitta sin fina form och skapa en gnista och vara en färgklick i den helt betonggrå VIK-offensiven. Det ryktas också om att VIK försöker värva en bra forward till eller helst två för att rädda säsongen. Då skulle visst hopp finnas.

Tänkbara topp-2-kedjor och powerplaykedjor:

Lundbohm – Fornataro – Santorelli

NY FORWARD 2 – Eriksson – NY FORWARD 3

Zettergren, Bergquist, Backman eller någon annan av VIK-forwards förtjänar inte att vara en topp-6-forward på allsvensk nivå idag, om man vill nå framgång.

Sedan är det dags för att fundera på om inte Robin Nilsson ska få spela istället för Andreas Lindh. Allt har sitt slut – även Lindhs fantastiska karriär i VIK. Lindh hänger inte med längre och drar på sig för många onödiga utvisningar som kostar laget så mycket.

Västerås tre stjärnor:

1. Kai Tervonen

2. Dimitri Tjikin

3. GurkOlle

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}
snapLI:
a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:6:" ";}}
snapTW:
a:1:{i:0;a:6:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"291669024792780801";s:5:"pDate";s:19:"2013-01-16 23:11:29";}}
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:63:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/01/Lundbohm.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Lillgurkan, enligt Swehockey var Lindh+Emmerdahl inne på det målet, jag hade inte sett matchbilder då detta skrevs :-).

  Kim, få se om Lindh kan lyfta sig!

  Läktarplats, håller med om att defensiven packat ihop. Exempelvis Lindh iskall – han behövs i form och disciplinerader. Man får inte bjuda på ngt power play för motståndarna. Precis som du säger har dumma utvisningar kostat många poäng.

  Malmöbo, jag önskar att du har rätt att det är en självförtroendefråga för vissa forwards. Tyvärr tror jag dock att det går lite för fort i allsvenskan för vissa…

 2. Malmöbo

  Det var inte roligt att se VIK:s brist på offensiv efter 1-1 målet, men jag tror som jag skrivit en gång innan
  – att de lagdelar som fått spela lite när NHL-proffsen var här måste få tid på sig.
  – nu har vi bara en kjedja, som Mikael är inne på och tyvärr tar det tid att spela ihop de övriga, när det är mycket sjukdom i laget.
  – Matcherna mot Karlskrona, Tingsryd och Almtuna blir viktiga för att ge formationerna en chans.
  – Sjävförtroendet är väl botten för flera av spelarna, hoppas det går att bygga genom segrar mot dessa tre lag…. det behöver verkligen Z, Kinis och Bacon.

 3. Läktarplats

  Micke återigen tog du säkert ut rätt tre VIK stjärnor från Örebromatchen. Visserligen så såg jag inte till dem men bäst var dom. Du, jag och andra supporters har lätt för att vara ironiska nu är vi frustrerat ser hur poängskörden uteblir. Här ska jag göra ett försök till att från mitt håll vara konstruktiv i stället.
  VIK ligger fortfarande fyra, det tycks vi ha glömt bort! VIK har 66 poäng och jag är bergsäker på att man plockar ihop minst en poäng/match på de 15 återstående matcherna, man får ihop 17. Alltså VIK har 83 poäng då serien är slut. Största hotet om sjundeplatsen och förkvalserien kommer från Örebro som i dagsläget ligger åtta på 57 poäng. Skärper Örebro till sig så kommer man gå från att ta 1,5 poäng/match till att i återstående 14 återstående matcher max ta 1,75, dvs Örebro slutar på 81 och sjunde platsen går till VIK. Visserligen med ett nödrop men ändock.
  Mao nu gäller det för NJ, Fagervall och spelartruppen att se till så att VIK återfinner spelet från i höstas och är som starkaste då förkvalserien och slutspelsallvaret börjar!
  Visst stämmer det som många ”skriker” att VIK i år saknar snipers, eller att värvade snipers tappat formen, men ännu bedrövligare tycker jag det är att det defensiva spelet packat ihop. Det som var VIK;s signum under hösten ända fram landslagsuppehållet i december. Höstens säkra defensiv (även innan NHL-killarna kom) som fredade egen bur med säkra utspel från egen zon till giftiga kontringar som gav mål och VIK-segrar. Så är det snipers VIK behöver eller är det att få tillbaks kämparviljan dels för laget och att freda egen bur? Varför övergick höstens kämparviljan i modlöshet, rent av feghet och att ta dumma utvisningar?
  Det är den nöten som Fagervall och i första hand han måste knäcka – klarar han det?

 4. Kim

  Ja helt rätt, ut med Lindh, han har gjort sitt som så många andra i vik tröjan!!

 5. Lillgurkan

  Får väl ändå säga att det är Fornataro som tappar markeringen vid 1-1. Lindh är inte på isen.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto