Tomrummet efter Leksand och Örebro & om alla förlängningar går i lås…

Den stora frågan inför nästa säsong är vilka lag som ska ta över som de ledande lagen i Allsvenskan när storbudgetlagen Örebro och Leksand nu har lämnat.

Hade Örebro varit kvar hade nog man plockat Fornataro ”bara för att”. Nu är det inte riktigt så att några lag kan överbjuda varandra ordentligt på det viset längre i Allsvenskan.

Det blir en synnerligen spännande Allsvenska där det är svårt att peka ut några stora favoriter på förhand. Men på allsvensk nivå är alltid Rögle magiska oavsett trupp, så räkna med pågarna i toppen.

Södertälje har skinnats på en del unga bra spelare men har en bra budget och grund att stå på. Timrå och Djurgården lär bara ha ganska normala allsvenska budgetar i satsningen.

BIK Karlskoga har åter tappat sin förstemålvakt och får på nytt ut och leta. För övrigt är det nog ett gyllene läge för målvakter att tjäna en hacka då flera lag söker målvakter.

***

Det verkar på Niklas Johansson som att han får behålla de spelare han vill ha kvar från förra året. Vilket gör att VIK bör ha en god chans att vara med i toppen igen. Betyder det då också att familjen Fornataro väljer att låta babyn växa upp första året i Sverige?

Då innebär det nog att NJ räknar med att Jonte Berg, Marcus Söderkvist, Brady Leisenring, Per Helmersson och Fornataro blir kvar. Plus att Fredrik Johansson gör efterlängtad comeback.

Då är det inte så jättemånga platser kvar för nya spelare:

Tänkbara femmor:

Första:

Williams- Fornataro? – NY1

Björklund- NY2

Andra:

NY3– Frycklund- NY4

Emmerdahl- Helmersson?

Tredje:

Leisenring? – F Johansson – Bergquist

Söderkvist? – Lindh

Fjärde:

Mårtensson/Jonsson – Kimby/Kinisjärvi – Berg?/Weiskog

Nilsson – NY 5 (breddback och/eller ung back?)

***

Är det då alltså en toppback, en breddback, tre vassa yttrar och en målvakt som NJ behöver hämta nytt? Om Berg skriver på finns det väldigt gott om defensiva energispelare…

1 svar

 1. 021an skriver:

  Törs nog säga att om Fornataro blir kvar vill man gärna matcha han med Leisenrin vilket ger en första kedja med följande utseende:

  Williams – Fornataro – Leisenring

  Om Fredda gör comeback kan han användas både som vinge eller center men innan skadan spela han vinge. ger en andra kedja:

  Johansson/Bergqvist – frycklund – NY ren sniper

  Tredjekedjan ska vara ren kraft som ska spela 0-0 och ta energi av motståndare

  Mårtensson – Kimby – Berg

  Fjärde kan bli en liten jokerkedja

  Jonsson – Kinisjärvi – Schmutz/Pettersson/Weiskog

  Som jag ser det på backsidan behövs två offensivt duktiga som kan styra ett pp och i 5-mot-5 slå förstapassen.

  Så totalt om nu alla förlänger så blir det 5 nya in i gruppen från start om man räknar in Williams,
  1 målvakt
  2 backar
  2 forwards

  Sen spetsar vi till det i januari ännu mer 😉