Traditionen att prestera när det gäller för Malmö, Karlskoga, Rögle, Mora, VIK & Karlskrona

Har du hört den förut? Traditionens makt är stor i hockey. Centralen granskar här högst ytligt och subjektivt topplagens historik.

Malmö – stora satsningar med små resultat. Med Sylvegård har det emellertid satsats mer på kontinuitet. Tills nu. Ett redan bra lag kryddades med Lehoux, Himelfarb och Brunnström.

Nu är Malmö klart mest meriterat på pappret. Men visst har vi hört den förut då MIF sedan fallit tungt? Har enligt uppgift mycket ojämne Hovinen i mål, klassen att ta Malmö till SHL?  Hur hanterar en sådan som Lehoux mindre istid än vad han önskar?

Västerås – När lag som Mora, Rögle och Växjö tidigare nästan bekymmerslöst poppat hela vägen till SHL har VIK:arnas knogar varit likbleka då de panikkramadt klubborna i avgörande matcher. Vissa talar om en förbannelse och ”skit i väggarna” på Rocklunda/ABB.

Nu är det lite nya tider där VIK har två riktiga klassbackar i Angell & Jacobsson plus ett välbalanserat lag med rutinerade topplirare och grovjobbare. Men vilka ska göra målen då Johner & Williams troligen kommer plockas bryskt framöver?

Rögle – ”Rögle är alltid Rögle”. Det är ett begrepp i Hockeysverige. Pågarna är lömska och mörkar ofta formen långt in på säsongen för att sedan skratta förbi alla motståndarna hela vägen till SHL och banken. RBK är alltid bäst när det gäller och har gått upp flera gånger de senaste åren.

Nu har RBK gått ganska dåligt i år. Men mitt tips är ändå att Rögle lirar i SHL i höst. Bara för att det är just smått magiska Rögle BK.

BIK Karlskoga – ”Management by fear”. Normalt sett brukar de smågalna värmlänningarna börjar i högsta fart och hyllas unisont av en djupt imponerad presskår under grundserien. Ofta skrämmer BIK slag på de lite sämre lagen och hämtar lätt in 2-3-måls underlägen sista minuterna ackompanjerade av knäskåledallret från motståndarna.

Annorlunda i år där BIK har ett mycket bra lag på pappret och började dåligt, vann sedan obscent nog 14 raka, för att sedan tappa formen som brukligt så här års. BIK känns högst oberäkneliga.

Karlskrona – KHK har inte någon större allsvensk historik men spelar något av en totalhockey med idel ädel skridskoskickliga lirare som alltid trampar max. Sedan kan KHK spela helt utan press till skillnad från övriga lag, ett stort plus. Man har ett komplett lag på forwardssidan och en fanatisk hemmapublik.

Defensivt är de inte riktigt lika supervassa och där räddar skicklige Galbraith KHK lite. Skulle superdansken i kassen tappa formen är KHK illa ute för en SHL-plats. Men håller Galbraith hälsan och formen blir det SHL för KHK, siar Centralen.

Mora – Mora är något av en ”Rögle-light” när det kommer till att överprestera när det gäller. De poppade upp tidigare till SHL som en outsider och har även dominerat förkvalserier till bland annat VIK:s förtret.

Bakala är dessutom en vinnare i kassen som kan vinna matchen på egen hand. Mora har såklart också två toppbackar i Bengtsson & Mitchell. Varning för Mora – kan ibland poppa till ordentligt när det gäller!

1 svar