Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Filander om slutspurten & isen:”Det är lika bra is i ABB Arena som de flesta ställen & jag gillar avgörande lägen”

– Formen på sistone har varit helt ok tycker jag, säger coach Martin Filander till Centralen. Jag tror vi tog poäng i 16 eller 17 av de 20 senaste matcherna om jag minns rätt. Men det är historia nu.

…och hur har den spelmässiga formen varit på sistone tycker du? Några speciella saker ni talat om ni gör bra/måste göra bättre? 

– Vi har gjort några sämre perioder i några matcher men som sagt så har vi i stort spelat bra och stabilt under lång tid, så även i slutet. Nu räknar vi med att spela vår bästa hockey i slutet av säsongen.

– Vi försöker se nyanserat på vårt spel och vet att vi är svårslagna och det kommer bli ännu bättre. Det som vi jobbar med är vassare offensiv i 5-mot-5 framför allt.

Vad fokuserar ni på under uppehållet?

– Vi har haft lite kul ihop, tränat hårt och även vilat lite.

– Vi har kört på ganska hårt. I övrigt fortsätter vi med att jobba på grunderna i spelet, så att vi höjer nivån i hela vårt spel. Så klart kommer vi slipa på special-teams lite också.

Pressen ökar nu och nervspöken kommer. Hur har du hanterat sådant själv som spelare i stora matcher? Hur är nerverna som coach? 

– Jag har alltid gillat avgörande lägen och känt att det var min typ av hockey som spelades då.

– Lite nerv känner man (som coach), så är det alltid om man bryr sig om det man gör. Det gör att jag blir mer skärpt.

Om du måste nämna de tre viktigaste aspekterna för att det ska bli SHL för VIK höst?

– Att vi orkar fokusera på vår egen prestation, som individ och lag, varje match och att försvars- och målvaktsspelet fortsätter vara bäst i ligan.

– Samt att det kliver fram matchvinnare när vi behöver det.

På tal om det, vem tror du kan bli lite gubben i lådan och kliva fram som oväntad matchvinnare/målskytt framöver? Det brukar ju känneteckna ”mästarlag”, dvs. att någon oväntad verkligen kliver fram när det gäller.

– Vår styrka är att det finns matchvinnare i alla lines, vilket vi sett under säsongen. Vem skiter jag ärligt talat i, bryr mig bara att vi ser till att ha matchvinnare oavsett vem.

Till sist: Dina tankar om isen på Rocklunda i ABB Arena efter debaclet under landskampen mot Finland?

– Tänker inte på den om jag ska vara ärlig. Men tråkigt för alla inblandade när det blev som det blev på landskampen. Jag tror det är komplext när man ska lägga ny reklam och is på bara något dygn. Men det är inte min expertis på något sätt.

– I övrigt är det lika bra is i ABB som de flesta ställen, säger Martin Filander avslutningsvis.

***

På tal om ”oväntade” matchvinnare som kan bli få sina eviga platser i den gulsvarta hjältedalen vid SHL-avancemang finns det ett koppel intressanta forwards. Alltså några som bör kunna blomma ut nu när motståndare säkert kommer fokusera allt mer på Johner, Urbas & Co.

Exempelvis Erik Andersson, Linus Svedlund, Brock Montpetit, Mathias Bromé och Jonte Berg har alla potential att få mer utdelning offensivt. Plus såklart Mikael Frycklund.

Vi minns Bergs strålande playoff då Kungsörssonen stänkte in fem fina poäng (3+2) på sex matcher, varav ett briljant solomål borta mot Rögle, våren 2012.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto