Osannolikt att Karlskronas segerrad håller i mål och intressanta nya VIK-kedjor

Karlskrona bara ångar på och slog Karlskoga på tisdagskvällen. Botten för Södertälje verkar inte vara nådd trots jumboplaceringen då SSK torskade mot Almtuna.

Gällande KHK, som har vunnit 12 av de 13 senaste, är det inte sannolikt att deras hysteriska form ska hålla i sig. Se bara på Karlskogas form, 14 raka segrar är nu fem raka förluster.

Formdippen måste komma för KHK. Annars kan vi lika gärna skicka dem till KHL direkt och sedan kanske NHL.

Har KHK träffat formtoppen för tidigt?

***

Enligt VLT:s hockeyblogg på vlt.se har VIK testat fram nya kedjekombinationer med det troliga syftet att försöka skaka igång produktionen i 5-mot-5:

Urbas – Johansson – Johner

Bromé (Gråhns) – Steen – Williams

Andersson – Frycklund – Davidsson

Berg – Söderkvist – Montpetit

”Reserv”: Svedlund

***

Det är mycket spännande att sätta Steen tillsammans med Williams. Äntligen får Jeremy en första klassens playmaker vid sin sida, plus att Steen dessutom är väldigt allround. Kul att Bromé får belöning här för sin brant stigande formkurva.

Sedan kan vi inte ha orimliga krav på att Williams ska tokdominera i 5-mot-5. Det har han sällan gjort i VIK, och skulle han vara tokdominant i 5-mot-5 hade han lirat i NHL eller KHL med det skottet och spelsinnet.

Som Williams berättade för Centralen under fjolåret handlar det mycket om att hitta rätt i det svåra att ha pigga och fräscha ben, där det handlar om en ganska vansklig balansgång mellan vila och träning. Men en Williams med fräscha ben kan dominera stundtals.

***

Sedan verkar det som Johner ska flyttas ut på kanten med Johansson och Urbas. Det är inte heller ologiskt då Johner med Davidsson och Andersson bitvis hamnat i trångmål i egen zon och Johners plus/minus vägrar resa sig.

***

Frycklund återförenas med Davidsson som var en lyckad kombo tidigare på säsongen.

Det förefaller också klokt att låta Montpetit köra i fjärdekedjan, en lite joker där som gör att motståndarna aldrig kan slappna av oavsett vilket kedja VIK har inne.

***

Att Svedlund hamnar utanför är nog ingen stor sak.

VIK har under Filander under matcherna gärna roterat flitigt på 13 forwards och sju backar där alla ofta fått skapligt med istid. En typ av ”sossehockey” med hjärna och hjärta som visat sig vara framgångsrik hittills.

5 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Viktor: Visst hänger det på VIK, inte KHK. Men denna blogg försöker även ta upp lite utanför VIK som kan påverka indirekt. Marko: Bra känsla i det inlägget 🙂

 2. Viktor skriver:

  Jag kommer och röststarkt! Blir vi fler?

 3. Marko skriver:

  Ladies and Hängselmen! Det är fan i mig nu det gäller! Har ni ritualer för Er där hemma innan match och dylikt: ANVÄND DOM! Det är nu det avgörs! 7 sjukt viktiga matcher kvar innan vi knyter ihop säcken som berättar om VIK är topp 2 eller inte… Jag vill se HYSTERISKT tryck på läktarna dessa 3 sista hemmamatcher (något annat än fullsatt är underligt), jag vill se en galen uppslutning på Hovet näst sista matchen mot Gnaget! Nu fixar vi detta! ALLT ÄR GULT OCH SVART!! Kämpa Gulsvart!

 4. Viktor skriver:

  Micke – det är väl egentligen ointressant hur länge KHK;s formtopp håller? Mer intressant är om VIK med Röglematchen i morgon kan inleda en segerrad på sju matcher, i så fall är ligasegern hemma i Västerås och SHL nära.