Trivellatos fantastiska direktpass på Fredrik Johanssons blad gav övertidsseger i match 1 mot Almtuna – en seger som förhoppningsvis löser vissa knutar

Fredrik Johansson & Co. fick fira. FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Måndag skriver:

  Freddan kliver fram när det som bäst behövs. Efterlängtat. JJ gjorde också en mkt fin match. Bergmans acceleration över hela banan är en fröjd att se. Edvinssons blick, rörlighet och passningar är så mkt framtid. Wikman är som en outtröttlig duracellkanin o då hjälper inte ens ett töntigt brottarkast. Visst var det lite puckdans på egna mållinjen, men Myren stod pall mkt tryggt. Gasa nu på från första stund i gamla Gränby på fre o kom ihåg vinsten där senast. Inget annat. Eloge också till Pannan, för aktiv bra coachning. Förstår bara inte varför Ivarsson gång på gång i intervjuer har så svårt att berömma enskilda spelare. Duckade åter igår och lyfte fram kollektivet/laginsatsen. Som alltid. Det vet vi redan. Boosta istället heta spelare o ge dem mer cred. En bisak eller ett fundamentalt fel för en ass-coach¿
  Forza Gulsvart. Nu kör vi

 2. Bozo skriver:

  Hoppas axlarna sjunker nu. Man såg att fokus låg på att göra så få misstag som möjligt, då det varit lite för mycket av den varan. Nu i första matchen ville man inte riskera att sjunka ner i mörkret igen. Tror vi ser ett annat GO i nästa match.

 3. Musse skriver:

  Ibland måste man bara berömma motståndarnas prestationer också, riktigt snygg avig typisk right-fattad fint av Berglund förbi en grundlurad Trivellato för att sedan sätta pucken otagbart för Myhrenberg.
  Skönt med vinst såklart, men igår var jag mest irriterad över att så få tar chansen att spela sin bästa slutspelshockey. Ser lite taffligt ut i tekniken hos många händer som det gjort hela säsongen. Glädjande att se Wikmans förändring sen Skedung kom tillbaka. Ingen tror att vi ska överleva nästa omgång (troligtvis Timrå) så ut och kör utan press. Om våra målvakter fortsätter på den här nivån så kan allt hända…..

 4. Steffo skriver:

  Tung vinst psykologiskt men vi var väldigt nära att tappa matchen i början av tredje. Fattar inte riktigt att VIK är mer nervösa än Almtuna, allt är ju bonus nu och med tanke på hur säsongen har sett ut är det ingen som förväntar sig särskilt mycket + ingen publik på läktaren. Börjar man darra i en åttondelsfinal mot Almtuna som professionell hockeyspelare är psyket väldigt skört. Myrenberg lite schweizerost vid Almtunas mål men spelade upp sig rejält. Visar hur avgörande målvaktsspelet är för VIK när man gör typ 2 mål per match i snitt. Kul att se aktiv coachning, mera sånt! Hoppas grabbarna kan slappna av i Uppsala imorgon. GO VIK!

 5. Martin skriver:

  Tror Hilding och Marklund är spelartyper vi saknat tidigare år, som har ett pannben som kommer till sin rätt i slutspel.. tar gärna ett kladd av Hilding för hans djupledspass samt någon blunder av Marklund i egen zon för att han ska vara så jobbig bara han kan vara samtidigt som han har handleder och ”gå rakt mot mål” mentalitet.

 6. Bozo skriver:

  Idag när många av spelarna var tagna av stundens allvar så gjorde faktiskt Paananen några matchavgörande taktiska insatser. Dels spela Johansson-kedjan hårt framför allt mot Almtunas giftiga första. Dels timeout vid pp i 4:e med medföljande omkastning av pp-formation. Tror det är VIKs melodi, spela de som är hetast för dagen i pp oavsett vad det står på tröjan.

 7. Bozo skriver:

  Filip Karlsson tror verkligen inte det han håller på med, vilket syns, kluddar och missar. För att ibland blixtra till. Hoppas han bara är shell shocked och det kommer sjunka in i att man inte får mer tid och yta i HA jämfört med SHL. Nej tempot är inte högre i SHL. Trivellato, tror inte Zäta kunde maxa den värvning på bättre sätt, en sanndröm. Trodde det inte skulle gå att bräcka Connys som sen värvning men italientysken tar priset.