Tuff Västra: Lindlöven värvar Fornell “omtyckt i Almtuna” & nära AIK-tryout

 

Nya lokalkonkurrenten Lindlöven (Lindesberg, cirka tio mil från Västerås) har laddat upp med forwarden Marcus Fornell. 23-åringen, som öste in poäng i Kiruna, värvades under säsongen till Almtuna. Enligt källa snackades det tidigare om en tryout i AIK inför kommande säsong.

På isen var han enligt uppgifter “helt ok” i AIS. “Omtyckt av fansen som är besvikna att han lämnar. Finns potential i killen”. Men kanske var det annat (typ off-ice?) som spelade in som gör att Lindesberg nu har storfyndat?

Denna värvning är åter en signal att toppen i Västra kommer bli tuff. Det räcker med att kolla på fjolårets grundserie hösten 2016 i Västra:

Dessa lag ställs VIK mot i steg 1 kommande säsong. Borlänge, Mariestad och Lindlöven verkar vara lagen att slå.

Andraplacerade Mariestad som sedan var ytterst nära att slå ut formidabla och “allsvenska” Troja i playoff. Samma starka Mariestad var alltså hela nio poäng efter Borlänge, men bara två poäng före Lindlöven. Och “bara” sex poäng före Skövde, sju poäng före Kumla och trots allt bara tre trepoängare och en poäng före Grästorp som missade playoff.

Efter Grästorp var det sedan relativt jämnt, bara Åker/Strängnäs och Surahammar (ska vara bredare/bättre) som var avsågade. Åkers åkte sedan ur och ersattes av Grums, som bland annat har gamle målmaskinen Henric Höglund i laget.

Med andra ord kommer det inte räcka att komma topp 5 (och nå Allettan) i Västra på, så att säga, de andra lagens svaghet. VIK måste helt enkelt skapa en stark maskin med spets för att kunna slå lag i detta potentiella getingbo. Dessutom mot lag vars höjdpunkter på säsongen kanske kommer vara just mötena med VIK.

Som VIK-följare är vi dock vana med att inget går lätt. Ett plus är också att VIK sannolikt kommer få bra matchning och sparringpartners inför vidare matcher efter jul.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"891238179864535040";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/891238179864535040";s:5:"pDate";s:19:"2017-07-29 10:05:15";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

30-poängsforwarden Benker till Almtuna & fyllig jämförelse med "ersättaren" From via DEL-expert från Düsseldorf: "F… https://t.co/zLjiBdNiFq

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto