Tuff Västra: Lindlöven värvar Fornell “omtyckt i Almtuna” & nära AIK-tryout

 

Nya lokalkonkurrenten Lindlöven (Lindesberg, cirka tio mil från Västerås) har laddat upp med forwarden Marcus Fornell. 23-åringen, som öste in poäng i Kiruna, värvades under säsongen till Almtuna. Enligt källa snackades det tidigare om en tryout i AIK inför kommande säsong.

På isen var han enligt uppgifter “helt ok” i AIS. “Omtyckt av fansen som är besvikna att han lämnar. Finns potential i killen”. Men kanske var det annat (typ off-ice?) som spelade in som gör att Lindesberg nu har storfyndat?

Denna värvning är åter en signal att toppen i Västra kommer bli tuff. Det räcker med att kolla på fjolårets grundserie hösten 2016 i Västra:

Dessa lag ställs VIK mot i steg 1 kommande säsong. Borlänge, Mariestad och Lindlöven verkar vara lagen att slå.

Andraplacerade Mariestad som sedan var ytterst nära att slå ut formidabla och “allsvenska” Troja i playoff. Samma starka Mariestad var alltså hela nio poäng efter Borlänge, men bara två poäng före Lindlöven. Och “bara” sex poäng före Skövde, sju poäng före Kumla och trots allt bara tre trepoängare och en poäng före Grästorp som missade playoff.

Efter Grästorp var det sedan relativt jämnt, bara Åker/Strängnäs och Surahammar (ska vara bredare/bättre) som var avsågade. Åkers åkte sedan ur och ersattes av Grums, som bland annat har gamle målmaskinen Henric Höglund i laget.

Med andra ord kommer det inte räcka att komma topp 5 (och nå Allettan) i Västra på, så att säga, de andra lagens svaghet. VIK måste helt enkelt skapa en stark maskin med spets för att kunna slå lag i detta potentiella getingbo. Dessutom mot lag vars höjdpunkter på säsongen kanske kommer vara just mötena med VIK.

Som VIK-följare är vi dock vana med att inget går lätt. Ett plus är också att VIK sannolikt kommer få bra matchning och sparringpartners inför vidare matcher efter jul.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"891238179864535040";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/891238179864535040";s:5:"pDate";s:19:"2017-07-29 10:05:15";}}";

Tweets

Johan™ - AvatarJohan_vstJohan™

@AndersKelson @VIKFanCentral NHL-storlek på rink kan ev göra skillnad. Långsamma spelare på liten rink liksom 🤔

SvaraRetweetFavorit
Niklas Modig - AvatarnicmodigNiklas Modig

@AndersKelson @Johan_vst @VIKFanCentral Antar att du menar långsammare i skridskoåkning? Mjukare is är tyngre att å… https://t.co/GnhngLiOCO

SvaraRetweetFavorit
Anders Karlsson - AvatarAndersKelsonAnders Karlsson

@Johan_vst @VIKFanCentral Grus inblandat i isen... 😉 Vet som sagt inte hur, kanske går att göra isen med något mer… https://t.co/rvBCsAf0L8

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto