Tung värvning presenterad i Kim Rosdahl med treårskontrakt a´la Komarek & sina bästa stunder kan nog Rosdahl vara ganska komplett som en av seriens bästa yttrar?

17 svar

 1. Z skriver:

  EP-scoutade några intressanta back pjäser som skulle kunna leda laget från blå och samtidigt vara semi-realistiska för VIK, samtliga är rightare och utlänningar utan kontrakt, dessa liknar statisk sätt tidigare spelare som Nick Angel och Jerome Leduc innnan de flyttade sina karriärer till Europa (och VIK).
  Jarod Hilderman – ECHL , 44 poöng
  Josh Wesley – ECHL , 40 poäng
  Robbie Russo – AHL, 28 poäng
  Les Lancaster – DEL , 14 poäng ( tidigare 47 poäng i liiga säsongen 22/23)
  Clayton Kirichenko – ICEHL , 41 poäng
  Davis Vandane – ICEHL , 33 poäng
  Ryan Murphy – ICEHL , 29 poäng

 2. Chrille skriver:

  Tycker också, att iallafall Lucas borde välkomnas tillbaka. Sen tror jag Frycklund också skulle kunna göra det bra när han slipper vara förstecenter. Blev för mycket press på honom, och lite mer lokalt förankrade spelare vore nog bra för ”vi” känslan.

 3. Magnus skriver:

  Frans Tuohimaa ryktas in enligt madhawk i dragkamp med ssk. Hört nått micke?

 4. C skriver:

  Det är intressant att följa tongångarna om Lucas Z och Micke Frycklund.

  Känslan var att många VIK fans var trötta på dem när de lämnade men vi har vi ju sett att gräset inte nödvändigtvis var grönare på andra sidan under förra säsongen.

  Jag tycker att Lucas Z alltid har fått för lite credd för sitt spel, han har levererat runt sina 20 mål varje säsong, stundtals varit tungan på vågen för segrar och hållit sig skapligt defensivt. Dessutom gjort många fina assist som lätt glömts bort. Att VIKs PP blivit sönderläst med honom som skytt är knappast hans fel. Många HA klubbar är nog sugna på honom.

  Angående Frycklund så ser jag problemet som ett helt annat. Han har gjort EN roligt bra säsong i hela sin karriär och det var säsongen 18/19 när VIK var nykomlingar och Frycklund själv var ganska stukad efter att ha hattat runt i 4 HA klubbar på 3 säsonger. Då knöt Frycklund näven i fickan och var den 2vägscenter han kan vara i sina bästa stunder. +17 och en stor bidragande faktor till lagets 3plats.

  Sen blev det LHC och när Frycklund kom tillbaka öste han in poäng framåt men verkade helt strunta i defensiven. Det mesta handlade om poäng och att han själv skulle tillbaka till SHL så fort som möjligt. Fel mindset helt enkelt och säsongen efter blev inge bättre.

  Sen alla ”onödiga” utvisningar, där tycker jag att han faktiskt haft lite otur. Crosschecking mot lövenspelaren på halsen är någon centimeter från att inte vara utvisning ens och när han försvarade Lucas Z efter en tackling i ryggen borta mot Modo så har det tjatats om att VIK varit för snälla länge innan. Han fick ögonen på sig och då var det lite kört.

  Summa sumarum så vill iallafall jag ha tillbaka Lucas Z och jag skulle gärna ta en lagspelande Frycklund som gör +17 pga ett starkt defensivt arbete. En Fryklund som jagar poängligan kommer aldrig föra VIK till någon topplacering.

 5. Robert skriver:

  Hur ska man tolka laguppställningen när du skriver flera spelare på samma position? Alla ska ju in någonstans?

 6. Duktiga juniorer skriver:

  Var uppmärksammar inte VIK sina landslagsuttagna juniorspelare på VIK.se? Borde väl vara en fjäder i hatten för sin juniorverksamhet! Denna vecka spelar Goos Måns i U17, Wernquist Nikodemus förbereder sig och spelar j18-VM och Gustaf Kangas i U19. gamla VIK-coachen. Thomas Paananen leder U17-landslaget. Även VLT har somnat in!

 7. PatrikH skriver:

  Tycker det är kul att läsa kommentarerna om önskan att få in Frycklund och Zetterberg till kommande säsong. Det är mycket bra spelare som skulle bidra med klubbförankriing, tradition och som i denna trupp säkert skulle komma mer till rätta i sina roller offensivt, då det nu verkar finnas mer defensiv kapacitet.

 8. Mats i Wien skriver:

  Kul att. NJ lyckas locka så bra spelare , börjar Se bra ut.
  Jag tror att i denn trupp passar Frycklund och Zetterberg och en som jag saknar Anton Eriksson..
  Hoppas att Nj kan få tag i en stabil Målvakt..

 9. Robban skriver:

  Dimitryw-Komarek-Rosendahl
  Z-Frycklund-benker
  Sjögren-Kant-jakobsson
  Bergman/engstrand- X – kangas/Andersson
  Extra: bergman/engstrand

  Kan vara så att byta ut någon i andra kedjan till något tyngre.

 10. Asd skriver:

  Ha inga förhoppningar på laget herrar. Även om det alltid verkar lovande. Så blir vi inte besvikna till start 🙂

 11. Anton skriver:

  Herman träff som lånades in säsongen kanske är ett bra alternativ . Sen hade jag gärna sett Frycklund igen i vik. Hade varit bra andra center/första center. Annars hade jag tyckte följande spelare hade varit spännande.
  Oliver Eklind
  Colby Sissons
  Nolan Yaremko
  Liam Hawel
  Connor Bouchard

 12. Mattias Karlsson skriver:

  Jag skulle gärna ta Lukas Z i en andra kedja nu, har presterat bra i VIK och vi får 2 bra högerskyttar i pp.

  • AiU skriver:

   Också funderar över Z i denna trupp. Gör ju trotsallt mål även om pp blev sönderläst och att han inte riktigt håller i 5v5 alla gånger. Det som skulle kunna motivera en värvning är väl kostnaden isåfall. Har väl barn mm. nu och kanske vill vara i Västerås, med rätt drillning av laget runt om och när inte pappa är här är blir det nog lite annat än tidigare. Också bra att ta in ”kultur” där man ändå vill tro att Z bär vik-hjärta.

 13. Simon skriver:

  Värva tyrvänien då blir det en rolig säsong

 14. Erik skriver:

  Riktigt bra värvning. Går man in på din länk till elite prospects så står det ” 404 this page could not be found ”. Många nyfikna VIKare nu 😀 Nej men det är nåt strul på den sidan bara. Men riktig bra värvning. Hoppas NJ lägger en bra slant på målvaktsposten med. Så viktig position. Känns som vi inte haft en toppmålvakt sen Samuel Ersson.

 15. Gurkan skriver:

  Hör att VIK är osäkra på hur de vill göra med JJL, dock högt o dyrt kontrakt, långtids. Vem vill ta honom?
  Haft flera säs med svaga prestationerr