Två av Nick Hutchisons tidigare coacher om VIK:s nye center med en rejäl hyllning från tidigare ECHL-coachen: ”Sett de flesta nordamerikanerna i HA och ”Hutch” har potential att bli den mest dominerande av dem alla”

 

Bloggen fick byta några ord med två av Nick Hutchisons tidigare coacher i AHL och ECHL.

Derek Army, som hade Hutchison under en mycket produktiv säsong i ECHL i Wheeling Nailers, då det blev hela 16+26 för 42 poäng på bara 31 matcher 21-22:

– Nick Hutchison är ett stor och lång ”power-center”. Han är väldigt svår att spela mot tack vare hans ”edge” (hur översätter vi det bäst?) och tyngd, säger Derek.

– För att vara en stor kille saknar han inte fart, han kan få upp farten. Han driver offensiven och är defensivt pålitlig. För två säsonger sedan var han den bästa forwarden i ECHL.

– Han är en ledare i omklädningsrummet. Om vi hade fått haft honom kvar till slutspelet hade vi haft en stor chans att vinna hela Kelly Cup i ECHL-slutspelet.

– Jag tror att den enda justeringen på stora rinkar blir att det finns mycket utrymme långt från nätet. Hans största tillgång och svåraste att försvara mot är att han spelar i de hårda områdena och tar pucken till nätet. Han får inte fastna på utsidan bara för att ytan finns i Sverige. Det blir en anpassning, men han lär sig nog det snabbt.

– Jag har sett de flesta nordamerikanerna i Allsvenskan och ”Hutch” har potential att bli den mest dominerande av dem alla, säger Derek Army och avslutar alltså med en rejäl hyllning av sin tidigare center, och frågan är om det är lite av artighet eller något annat. VIK-fansen hoppas på det senare…

***

Mark Morrison, som hade Hutchison i Manitoba Moose i AHL 21-22, med sju poäng på 27 matcher:

– Nick tävlar hårt och spelar ett fysiskt spel. Han tar puckar till de obekväma områdena och har skickligheten att göra saker offensivt.

– Han var en bra lagkamrat här och omtyckt av hela organisationen.

– Viktigt att han i Europa fortsätter vinna puckstrider och skyddar trissan bra, och använder sin kropp och styrka över pucken, säger Mark avslutningsvis.