Silly: Nordamerikanske högerfattade doldisyttern Jared Dmytriw är tänkt att bli ett jättefynd sett till poäng per lönekrona

 

Forwarden Jared Dmytriw, 25, är nästa nordamerikan in i bygget. Det är en riktig doldis som gjort det bra på lägre nivåer i den svårbedömda kanadensiska universitetsligan USports, tidigare kallad CIS. Hoppas Dmytriw är lika svårläst som namnet är stavat…

På pappret står det kanske annars mest ut att Dmytriw var kapten i Vancouver i den förhållandevis starka kanadensiska juniorligan WHL 18-19.

Detta då Vancouver gick till final med Dmytriw som poängkung i slutspelet (efter en ganska mager grundserie poängmässigt), endast slagen av Bowen Byram, numera stjärnback i Colorado Avalanche i NHL. Dock är Byram tre år yngre och sådant måste beaktas på juniornivå.

***

Bloggen har kollat upp denna nye lirare en del från Kanada:

”Antingen floppar han, eller så gör han 20+ mål i HA”, är ett citat som dök upp. Ska vara väldigt avig och man-man-stark. Ska på USports-nivå ha enastående skridskoåkning och snabb release, har dominerat i U-Sport.

Spelat mycket höger ”half wall” (på högerkanten) i PP där varit lysande på den nivån. Skapat något varje byte, men lite valpig ibland så nog bäst som vinge. Troligen extremt, extremt billig sett till vad man kan få ut av honom på HA-nivå.

Mest skytt, men ska även ha bra spelsinne, hittar väldigt ofta skott från sektorn på egen hand, eller passningar in där.

Men – den stora frågan är hur han lyckas översätta sitt spel från USports till HA-nivå. Dock har Dmytriw i alla fall stuckit ut så mycket i åkning, skott och teknik i USports att det är svårt att mer än dominera på sin nivå.

***

Tänkbara kedjor:

 • (Berglund) – Komarek – Kemp
 • Dmytriw – Hutchison – (Beprövad AHL-ytter)
 • Bergman -Topping – Engstrand
 • Kangas – Skedung – Hofbauer/Eriksson/(typ SHL-lån)

***

Klart är att Karl Helmersson och Örjan Lindmark lär behöva tala annat än Mariestads- och Sala/dal-mål kommande säsong. Det blir tätt med transatlanter i VIK…

Detta innebär också att Brett Kemp inte blir ensam som högerskytt framåt, vilket är bra. Studier har som sagt visat att lag med flera högerskyttar har bättre PP-procent.

5 svar

 1. Gurkan skriver:

  Kan backsidan verkligen vara spikad? Känns som att den inte är tillräckligt stark, iallafall defensivt

 2. Robert B skriver:

  Alltså man pratar om 19 miljoner. Komarek är ju svindyr, men sen då? Man har gjort sig av med några dyra kontrakt och det sägs att om Berglund ska spela så gör han det för hyfsat lite pengar (?). Målvakterna är budget, man har inte tagit in någon back som sticker ut om man ser till erfarenhet och utöver Komarek så är det knappt AHL-nivå på dom bästa. Jag förstår inte var man lägger pengarna…

  • Peter T skriver:

   Har du koll på vad knapp AHL nivå kostar?

   • Robert B skriver:

    Vad ska man gissa på, mellan 600-700 netto för Kemp och Topping? Lite mer för Hutchison? Kronan är ju så jäkla svag, så kanske är lite mer. Micke har nog bättre koll.

 3. Smaltglass skriver:

  Ska man gissa att tredje tränaren är engelsktalande och har tidigare spelat för VIK typ Jeremy Williams som det ryktas lite om? Det hade hur vart lite oväntat samt kultur om han kommer tillbaka som tränare då han inte vart det förut? Micke vad tror du? Har du hört något?