Två intressanta power play-kedjor med Murphy på blå ger kanske NJ och VIK-fansen visst tålamod och lugn?

Cody Murphy får chansen som skytt på blå i power play bredvid Charlie Cook, som är tillbaka från skada. Ska bli högst intressant att se dessa två tillsammans där. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt uppgifter från eminente twittraren @skalman021, som bevittnade dagens träning, såg en uppställning i power play ut så här idag:

Charlie Cook – Cody Murphy

Jan Urbas – Stefan Gråhns – Fredrik Johansson

Det borde innebära att den ”första” PP-enheten kan se ut så här:

Anton Mylläri – Jeremy Williams

Matias Myttynen – Niklas Lihagen – Eddie Davidsson

Högst spännande att se Murphy på blå. Äntligen borde vi kunna få se Murphy få tid att kunna avlossa sitt omtalade skott. Om nu Murphy funkar vore det mumma då man i andra PP har Williams som bekant också kan dundra från blå.

Dubbelt så mycket att tänka på då för motståndarnas BP, som då inte kan kollapsa med hyperlåg box som bland annat KHK gjorde i kvalet med stor framgång. O-M det funkar.

Som lök på laxen har VIK alltså lyxen att ställa en rightare och leftare på blå i båda uppställningarna. Optimalt helt enkelt för att komma i bra skottlägen.

Sedan kanske även Cook och Mylläri kan bidra med skytte också, men det viktigaste för dessa blir nog att ta upp pucken och in i anfallszon och fördela den.

Spontant ser detta faktiskt lovande ut. Detta gör kanske att NJ vågar ha lite tålamod till så att någon/några toppspelare kan värvas lite senare till bättre priser?

För värvas måste det. Just nu är truppen oerhört skadekänslig och trots allt har ovanstående PP-uppställningar flera frågetecken.