Tvåsiffrigt mot Köping efter ”Zorro” av suveräne Lindelöf då offensiven minst sagt släppte

VIK vann med hela 12-1 mot arrangörsklubben Köping under cupens andra dag. Vi får fråga Bosse Wallin när VIK gjorde så mycket mål senast. På 90-talet vann VIK med 10-5 mot Brynäs en gång, men annars minns jag inte på rakt arm fler tvåsiffriga resultat.

Fredrik Johansson gjorde hattrick. Igår skrev jag att Fredda hade ”ett embryo till kemi med Johan Skiöld”, men över natten hade den kemin växt betänkligt. Fredrik Hetta var lysande med ett antal assist i den kedjan.

Tobias Smids gjorde också åter ett mål i ett flygande anfall. Jesper Andersson fick göra sitta andra mål tack vare bra nätvärvaro.

Kanske är Alex Lindelöf på väg att bli en riktig storback. Hur många backar har sådana fina händer att de kan göra en Zorro? Har någonsin en back gjort en ”Zorro”? Tidigare har Patrik Berglund och Fredrik Johansson gjort det i VIK, vad jag kan minnas. Förutom målet var Lindelöf riktigt bra och kreativ med pucken.

Kedjan med Bergman, Lehmann och Holmberg var också lysande. Roligt för laget att få släppa loss på detta sätt.

Dock verkar Köping vara riktigt usla just nu, föll ju även med 8-1 mot Arboga. 2-20 på två matcher var nog inte vad de räknat med på hemmaplan. Märkligt då Köping ”bara” var åtta poäng ifrån AllEttan ifjol, och inte alls haft speciellt stor spelaromsättning.

Sista matchen mot Arboga under söndagen väntar VIK. Ett Arboga som också fick känna på att Sura är mycket bättre i år, då det forna bottenlaget vann med 4-3 mot Lenny Erikssons gäng.

1 svar

  1. Anna Meissner skriver:

    Minns faktiskt en match, VIK-AIS, som slutade 10-1. (Googlade och hittade att det var i nov -04). Fin stämning på stå då! 🙂