Underlägset VIK kämpande mot mycket mer begåvat och skickligt Timrå som passade på att näta de få gånger Gulsvart tappade huvudet

August Nilsson var bäst på plan mot AIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

25 Responses

 1. Bozo skriver:

  Problemet med Tessier var att han var för ensam. Han hade behövt lekkamrater med samma lönekuvert och pondus. Det behövs hierarkier i ett lag för att skapa incitament. Räcker inte som förening att peka på att om du lyckas så får du turen att lämna till något bättre lag.

 2. Jörgen skriver:

  Som många redan konstaterat, konceptet att bygga ett lag med jämna femmor, då budgeten är för låg för ett aspirerande topplag, det är dömt att misslyckas. Mål har alltid gett energi och inspiration till övriga ”lagspelare” i alla lagsporter, dessa växer och slappnar av mer i medgång dvs inte lika stressat i pressade lägen tex då de får sina målchanser.

  Gulsvart har redan en stomme av lagspelare som kan fylla upp 2 femmor, satsa på de som ”alltid” gör jobbet över ”hela isen”, slöa hemjobb skall vara förbjudna om man vill spela. Plocka sedan in en ren spetsfemma med en toppcenter, två snipers och minst en ledande back som kan styra upp PP.

  Den fjärde femman plockas från juniorlaget, där flera redan visat potential att kunna matcha en femma av ”lagspelare. Göransson på backsidan innan hjärnskakningen, Hagman som energiforward, Kangas med målsinne och smartness, sedan skall ju även Frýlen vara en smart spelare. Nog har vi juniorer i dagsläget.

  Ett gammalt koncept som fungerar då man har ok juniorer och begränsad budget.

  • Bozo skriver:

   Kalkylen i år byggde på att de andra lagen oxå skulle sitta lugnt i båten. Då hade VIK haft ett topp 6 lag på pappret. Nu blev det inte så, men det får man igen nästa säsong. Då ska man ju inte lura sponsorer att får vi bara några 100.000 till så blir vi slagkraftiga denna säsong. Risken då är att de sponsorerna tröttnar. Bättre att föreningen lägger energi på att få igång en satsning till nästa säsong. Redan nu skriva feta kontrakt med spets, i dessa tider kan spelare nappa fort.

   Ta hit Urbas, han gillade att vara här.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Håller med Olli Lacobellis kan skickas hem, sämsta transatlant som spelat i VIK inget snack. Tyvärr ✉💲📮🗳

 4. Bozo skriver:

  Samtidigt kan det gå fort i ishockey. Se på Löven som var världsmästare för någon månad sedan. Just nu trillar inte enbart få poäng in, spelet har låst sig rejält också. Men många spelare i VIK har ju faktiskt fått chansen i minst 1,5 säsong nu, i några fall mer än så, utan att det lossnat.

 5. OLLI skriver:

  Många försöker och gör ett bra jobb, men sanningen är att vi har en tredjefemma sedan ytterligare en tredje femma och därefter en tredjefemma till och slutligen en fjärdefemma.

  VI har NOLL spets! Lacobellis kan skickas hem redan nu, blir bättre med en junior eller någon från Div 1.

  Till nästa säsong prioritera en första och andra femma av riktigt hög klass, ta gärna in någon extra center som även kan spela ytter så slipper vi den jakten år efter år. Fyll sedan på med fynd från juniorer och Div 1 spelare som sticker ut på något sätt och kan sätta färg på det hela. Spelare som har näsa för målet, tacklingsvilliga osv.

  Lycka Till!

 6. Mikael skriver:

  Varje år vid denna tidpunkt så kommer alltid samma fråga.. ska vi värva eller spara till nästa säsong! Den frågan har vi nu ställt i 10 års tid men när nya säsongen startar så värvas ju ändå inget speciellt!! Jag har sagt det många gånger nu att låt för guds skull inte Z:a bygga ett lag nästa säsong igen!

 7. Bozo skriver:

  Finns ett talesätt: släng inte bra pengar efter dåliga.

 8. Kjell jansson skriver:

  Det var 5 ordinarie spelare borta mot Timrå och två spelare med som knappt spelat hockey på ett år så vad kan vi begära just nu ?? Kan man gå till ett slutspel i vår så är det en bragd med dagens förutsättningar som VIK har . Skadorna / sjukdomar på nyckelspelare har förstört mycket av möjligheterna , trist som fan.

 9. Musse skriver:

  Svårt läge för Z. Ekonomisk borde det inte vara omöjligt att få in två centrar för ca 2 månaders spel. Men var hittar man två bra centrar som varit i matchspel den här säsongen? Att ta in spelare som åkt allmänhetens åkning utanför ett lag blir bara en chansning. Men något måste göras för att rädda ett slutspel.
  PP1 behöver en riktig center som tar teken. Nu får vi börja om hela tiden och har ingen som är bra på att bära in pucken. Det är mycket fokus på passningsläggare till Z, men han söker sig ju inte ens längre in i den positionen där han tidigare gjort sina mål. Igår tog han avslut nästan från blå. Verkar ha tappat allt självförtroende här.

 10. Nisse Hult skriver:

  Det är roligt att en 17åring visar framfötterna, VIK är ett rätt ointressant val för dom större talangerna när det kommer till val av HG, Västerås är sista valet för många talanger. Vissa 16åriga västeråsare hart o m börjat välja Örebro istället för att stanna i Västerås.
  istället för att köpa in en medelmåtta borde dom pengarna läggas på ungdoms och juniorverksamheten.
  Satsa långsiktigt och börja med utbildning och kompetens höjning av ungdomsspelarna genom lägerverksamhet på varje lov, se till att det finns is året runt i minst 1 hall, skapa en ”VI(K) känsla” för klubben. Dom bästa 16åringarna ska vilja stanna i Västerås, det ska vara deras första val.
  Just nu ligger ungdomssidans fokus på regnbågsfärger och plyschoverall, att vilja bli bra på isen är fult.

  • Alfahanen skriver:

   Att köpa in en medelmåttig center för x antal tusen som inte kan teka, åker och irrar omkring, ramlar vind närkontakt. Det finns en junior som VIK skulle sätta in och prova på. Samma med en del kantryttare som har svårt att få till det. Prova en stabil junior som vågar ta striden. Som det ser ut nu är det lika bra att börja bygga för nästa år och behålla juniorerna det är värt att satsa på. VIK kommer inte att åka ur serien i år

 11. VIKarn skriver:

  Vilken loser mentalitet det va här nu då!?
  Bara halva säsongen spelad, och många vill att VIK i princip redan nu bara ska spela av resten av säsongen, för att i stället satsa på nästa?!?!
  Hur f*n kan man resonera på ett sånt sätt?!
  De två spelarna som är drabbade av efterdyningar från corona spelar antagligen inte mer denna säsong, två poster på lönekostnader som kan läggas på andra spelare.
  VIK har snudd på 5 millar på kontot.
  Det måste väl för jösse namn gå att ta in 2-4 spelare från andra sidan pölen för resten av säsongen,
  Om Pannan och Z resonerar i likhet med några av skribenterna nedan, måste de bytas ut till nästa säsong.
  Inte acceptabelt att ge upp på ett sånt sätt, jag blir skogstokig på sånt skitsnack 👹

  • Bozo skriver:

   Det är inte P och Z som bestämmer hur mycket som finns i spelarbudget. Det är först och främst sponsorer och sedan klubbledningen. P och Z har ju båda varit tydliga med att spetsspelare saknas och måste snarast in. Sjuklingarnas löneposter kan mycket väl redan vara borttagna ur befintlig lönebudget, dvs deras utgifter kanske redan har flyttats till nyförvärven.

 12. Bozo skriver:

  Sjuka avbräck VIK har haft de två senaste säsongerna. Sånt sätter sig också på psyket hos spelarna när det pågått så länge. Många skulle nog må bra av en separation och omstart.

 13. Robert jansson skriver:

  En riktigt bra bortamatch mot ett starkt Timrå. Som tidigare skapas chanser men tyvärr har man inte ”snipers” som krävs för att hänga dit puckarna. Sedan lär man försöka få till pp spelet som är så avgörande. Man envisas med samma formationer i pp. Långsamt pucktempo o oftast avslutas det med ett tamt backskott från Jansson. Nu är pp nere i under 18 %.

 14. Pelle skriver:

  Tror det finns en risk för att VIK missar slutspelet. Förmågan att göra mål, samt PP är nog just nu sämst i serien faktiskt. Man gör sällan fler än två mål. Försvarsspelet räddar dock kontraktet. Det är tur att det finns två räddningsplankor i serien.
  Hade man haft det lag som var tänkt så hade det nog sett ganska annorlunda ut. Nu får man nog sikta på nästa säsong. Det känns mindre hårt att missa slutspel en sån här säsong utan publik. Slutspelet kommer ändå kännas ovanligt avslaget i år.

 15. Jan Malmberg skriver:

  Timrå -VIK 15-3 man behöver inte säga mer, inte okej!!!

 16. Bozo skriver:

  Finns inte på kartan just nu en sjätteplats, det är enbart drömmar. 7-8 är helt ok, lyckas de med det innebär det nog att några spelare är vara värda en fortsättning. Se på ett lag som exvis Almtuna, de spelar som ett lag. Laget hamnade helt fel med covid och att ej kurerade tongivande spelare faktiskt höll på i någon månad till när det hade behövts att spela ihop laget. Nej uppstarten på denna säsong blev en katastrof.

 17. Miko skriver:

  Håller med. Bättre att göra en rejäl satsning till nästa säsong när publiken förhoppningsvis är tillbaka. Med en seriös satsning så kommer det vara väldigt stort publikintresse. Denna säsong blir en transportsträcka till att försöka nå slutspelet. Skadorna grinar laget i ansiktet och omöjliggör att det på allvar kan bli så mycket mer än i bästa fall en sjätte plats och säkrad slutspel, där det förmodligen dessvärre blir stopp redan i kvarten. Även om någon eller alla av de skadade spelarna kommer tillbaka så kommer de inte hinna i form på den tiden som är kvar. Sett till situationen med alla skador får en sjätte plats betraktas som en helt godkänd säsong. Det är klart, mycket kan ändras tills det är dags för slutspelet, men som det ser ut nu tror jag inte lagat kan själva göra sig rättvisa att på allvar utmana.

 18. Gurkan63 skriver:

  Vik är inte bättre och värvningarna har inte lyckats. Spar pengarna till nästa säsong. Många kontrakt går ut . Hur kan värvningarna gå så fel ?

 19. Örjan skriver:

  Funderar
  Med det här spelet ser det inte bra ut att nå topp 6
  Får nog inrikta sig på att undvika att hamna i en åttondelsfinal
  Är inte många poäng ner dit nu
  Och tror skall VIK komma till SHL då lär nog det in en ny sportchef

 20. Bozo skriver:

  Kör många unga spelare och så skramlar vi ihop till Rasmussen som första center.

 21. Kung Bore skriver:

  Spar pengarna till nästa säsong.
  Så roligt att se Kangas, en 17 åring som skapar lägen och är drivande. Är inte det bevis på att det finns juniorer som har bättre kvaliteten än många andra och borde fler borde få chansen.
  Sedan måste juniorerna få göra misstag för att kunna lära sig av det, ingen är ju färdig spelar från första stund.

 22. Bozo skriver:

  Spela av denna säsong. Lägg pengarna på ett lag som man får njuta av på plats nästa säsong. Finns alla möjligheter att göra en satsning nästa säsong då nästan alla kontrakt går ut. Case:t denna säsong var ju kontinuitet, men när 1: a och 2: a Centern är borta och en till top5 poänggörare är skadad så är det case closed. Skippa mysfaktorn utan lägg 2/3 av budgeten på en första lina.