Update med Paananen efter Timrå & Modo: ”En back som sitter på hela verktygslådan”

Det händer tydligen saker gällande #byggaVIK, kolla VIK Support kl 16.30 idag. Spelare som är lediga lär bli allt mer sugna på att hitta en klubb…

***

VIK J20 fortsätter kämpa för att säkra en slutspelsplats och man spelade som vanligt match fredag, lördag och söndag. Tufft schema på helgerna, spelarna har inte mycket tid att hitta på något bus.

– I helgen gjorde vi två stycken mycket bra matcher och en mindre bra, säger tränaren Thomas Paananen till bloggen. I första matchen mot Modo blev det förlust efter övertid (3-4) och storseger igår mot Timrå (7-2).

– Dessa två matcher är kanske det bästa vi har presterat på hela säsongen. Men i andra mötet med Modo så är vi mer eller mindre utspelade. Men som jag har sagt innan så har vi något mycket bra på gång.

August Nilsson gjorde hela fem assist mot Timrå, hur beskriver du backen?

August Nilsson kom från Modo inför säsongen. Där har vi verkligen fått in en back som sitter på hela verktygslådan. Vi jobbar dagligen med att han ska använda rätt verktyg hela tiden. I sina bästa stunder är han redan nu en back för A-laget. En modern hockeyback med ett bra förstapass.

Vilka andra spelare kan du nämna?

– Två andra intressanta spelare som vi har är Gustav Lindberg och Pontus Holmberg. Gustav är en spelare med fantastisk speluppfattning och fina händer. En poängspelare som alltid är rätt placerad när det vankas målchanser.

– Pontus är en spelare från våra egna led som verkligen fått sitt genombrott nyligen då vi börjat använda han som center, där han med sitt fantastiska spelsinne kan bana iväg för sina medspelare.

– Pontus och Gustav är väldigt lika varandra då det gäller egenskaper som spelare. De klickar verkligen med varandra. Nu spelar de med Eric Berkerud som med sin spelstil gör den kedjan komplett.

– En annan intressant spelare är Edgars Treijs. Han besitter en klubbteknik utöver det vanliga. Han kommer från spel i USA och det märks att han tränat mycket på det där borta. En mycket bra offensiv spelare som är lurig och avig och svår att stoppa i den sista tredjedelen.