Ursäkterna och orden är slut & vi kan bara hoppas att VIK-ledningen framtidsinvesterar och släpper in spelare från J20

För snälla? Samma spelare fick chansen igen, samma usla resultat. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Egentligen finns det inte så mycket att skriva hem om efter en ny usel karbonkopia på stora delar blek insats av VIK. Ett för dagen ganska mediokert Karlskoga (förutom Marcus Nilsson) kunde relativt enkelt glida hem segern. Seger 2-4 Karlskoga.

Johansson var för ensam med två bra målgivande offensiva prestationer. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK gjorde det bra första tre minuterna, sedan ett bra power play i slutet på första perioden där Johansson vispade in en retur. Däremellan riktigt svagt.

Laget började också bra i andra perioden och hade full koll tills Matushkin & Co. krånglade bort en tekning i anfallszon och Dahlbom släppte, väl enkelt kanske, 1-1 mellan benen.

Efter 1-1 tappade VIK precis allt och det var parodiskt dåligt. Davidsson åkte ut för någon konstig utvisning och 1-2 BIK.

Koval öppnade inte ens båsdörren i afton, utan stod längst bort och tuggade snus eller nåt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sedan gav Myttynen Karlskoga 1-3 på grund av sitt allmänna ickespel som slutade med en lat utvisning. Inte bra att ha sådana fripassagerare glida runt, vad sänder det för signaler?

2-3 kom sedan två av de fyra forwards som faktiskt verkligen kan och försöker, Johansson och Urbas, fint samspelade i power play. 2-4 i tom kasse.

Sammanfattning

Ursäkterna och orden är slut. Jag har sedan länge skrivit att laget borde försökt investera i framtiden genom att exempelvis vila Lihagen, Myttynen och Korhonen. Släpp in exempelvis Lantosi igen, Jesper Andersson och några andra från J20.

Man lider med den så begåvade Williams som har sådan enormt kompetens i händer och huvud, men övriga kroppen verkar inte må bra vilket gör spelet lidande. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Forwardssidan är den svagaste på många år. Det är egentligen bara Johansson, Fish och Berg och i viss mån Urbas som färgar och gör sitt jobb nu, men Urbas målsumperi når ständigt nya höjder och det skadar VIK att ha en dyr spelare som inte levererar där. Ett mål i afton, men brände flera andra fina lägen.

Den intressanta gemensamma nämnaren hos VIK:s fyra bästa forwards nämna ovan – de är alla bra skridskoåkare…

Murphy sliter men till lite nytta tyvärr, vi vill ju ha importer som kan göra mål. Ishockey går ut på att göra mål, trots allt.

Nilsson-Lindelöf tar fina kliv framåt. Blir säkert en viktig spelare nästa år. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ett ännu större problem är att exempelvis Lihagen, Korhonen och lite Gråhns (”gammeln” verkar tyvärr tagit Gråhns fötter 2016) sitter fast i flerårskontrakt. NJ:s misslyckade värvningar kommer kosta VIK flera år framöver.

Dahlbom tog väl inte direkt chansen heller ikväll. Men ändå bra att han får istid som investering till nästa år. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Till sist har jag blivit lite orolig att Appelgren är för snäll för att leda VIK Hockey. Redan efter några matcher, då det såg lika illa ut som nu, sa coachen att det vara dags för konsekvenser på det individuella planet.

Men det har inte hänt någonting och grova underpresterare bara får glida samtidigt som förlusterna staplats på varandra. Konsekvenslöst är tyvärr bara förnamnet. Hoppas också att man i sportchefsjakten prioriterar en sportchef med fantastisk känsla för spelet, och inte överprioriterar födelseort.

4 svar

 1. bz skriver:

  Sitter och funderar på signalarbetet ledningen har. Eller är det media drevet som visar ledningens oerfarenhet. I lokal media kan man läsa om nästa års lag bygge och nytt kontrakt med Mylläri. Vad ger det för signaler för laget. Är inte det sådan information man håller på tills säsongen är slut. Kan tänka mig att en och annan spelare känner att det inte blir något nytt kontrakt och blir påverkad negativt. Ledningen uttrycker att de inte vill störa laget.
  Vad vet jag. Det är i alla fall nya tider i VIK Hockey.

 2. Martin skriver:

  Nilsson linderlöf var ju roligast att se idag, spelade med självförtroende samt tyckte mig se lite kreativitet och inte alls det krampaktiga spel resten av laget har, som nämnt, in med flera jämte honom, han gjorde ju knappast bort sig?

 3. Bonzon skriver:

  Äpplet/Rosén borde också gjort sitt i VIK. Är lite orolig att ledningen ser en snabb, enkel lösning för nästa år.

 4. bz skriver:

  Tycker fortfarande Korhonen borde få chansen att spela med Johansson Urbas. Man kan förstå att han underpresterar. Myytynen fipplar i egen zon och Lihagen driver alltid själv ner i sarghörnet. Om man nästan aldrig får en vettig pass blir det inte bra för någon. Williams ser ut att ha tungt. Bänka Williams Lihagen Myytynen och in med junisar.