Välbesökt ispremiär med några läckerbitar och intressant uttalande från Paananen – influenser tas från Oskarshamn kanske?

Lag svart mot gult.

 

Ispremiären gick av stapeln under lördagen. Ett välbesökt event med en i princip full långsida. En av de mest intressanta grejerna var att Thomas Paananen sa att man vill ”bli bättre med puck djupt i egen zon” 19/20 jämfört med 18/19.

Undertecknad tänkte då genast på att VIK-coachen kanske syftade på att man ska försöka gör mer som Oskarshamn gjorde, med överraskande och fräcka instick av försvarande VIK:are till avlastande spelare framför egen kasse.

***

Junioren Albin Olofsson i svart (se försöket med video) visade i skills competition att han verkligen kan åka skridskor då han faktiskt slog Anthon Eriksson, som är riktigt snabb rakt fram på allsvensk nivå. Nye August Nilsson visade också bra fötter, då han bara blev knappt slagen av erkänt skridskostarke Marcus Bergman.

***

Väl i matchspelet hade nyförvärvslaget (svart) mycket puck i anfallszon, men de gula kvarvarande spelarna från 18/19 kontrade sönder de nya VIK:arna och vann matchen (och skills competition) med 5-2.

Tessiers nya position? I Wien var det mest på högerkanten och på blå i PP…

Jerome Leduc visade direkt att han vill vara med, och kanadensaren höll sig framme med någon riktigt fin passning rakt in i slottet efter en offensiv rusch på kanten. Även någon miss på blå av den jetlaggade Quebecsonen.

Ehrnberg och Leduc på blå i PP. Kanske en försmak av framtiden?

Hertzberg verkade finna lite kemi med Leduc och de försökte hitta varandra flera gånger, och någon gång visade Hertzberg riktigt bra spelsinne och händer men en pass till Leduc rakt genom boxen.

Carl Ehrnberg var också framfusig och gjorde en läcker dragning där två-tre gulsvarta hamnade på läktaren. Ska bli ytterst spännande att följa den unga backen. Eric Juhlin var också framme en del för det svarta laget, företagsam, men utan att lyckas med det sista.

Backlund testar Myrenberg som dock höll nollan i matchspelet.

Juniorerna gjorde absolut inte bort sig och blir spännande att följa i riktiga matcher framöver. Marcus Bergman var dock fräck nog att dra på full speed och lyckades ta sig runt Simon Falk vid ett tillfälle, mycket snyggt av #25.

***

Undertecknad kunde inte detektera Alexander Lunsjö, som dock var ombytt men verkade inte delta.

1 Response

  1. Bozo skriver:

    Helt klart kommer VIK nog våga mer denna säsong. Tveksamheten över sig själva syntes nästintill hela förra säsongen på bortaplan. Man blev hela tiden passiva när man blev för försiktiga och samtidigt checkade av motståndarna. Finns oceaner av utrymme att spela på om första passen hamnar rätt i tid och rum.

    Kom ihåg att IKO gick in med nästan nytt lag inför förra säsongen. Här har VIK ett försprång jämfört med det. Men det märkliga var att IKO var oerhört starka i början på säsongen. I slutändan var de nog knappt bättre än VIK, men det kanske för att de kunde tanka lite med hjälp av sitt försprång.