Västerås lyckades vinna en hockeymatch borta mot Sundsvall!

Aldrig har VIK-fansen eller spelarna varit så glada åt en seger mot Sundsvall. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter 16 förluster på 18 matcher och tio raka förluster fick Andreas Appelgren sin första seger som VIK-coach efter sex förluster för coachen. VIK var effektiva och vann med 3-1 borta mot avsågade jumbon Sundsvall.

Myttynen visade efterlängtad skottprecision då finländaren fint hängde 0-1 i power play från position som point man i power, där han smög upp. Urbas gjorde sitt första mål på sex matcher fram till 0-2 förtjänstfullt framspelad av Williams & Borgman.

0-3 kom efter att Borgman öppnat upp hela Sundsvall med en fin långpass där Sorkin visade finess på friläget. 1-3 Sundsvall kom sent då VIK:arna inte kunde rensa en retur från Dahlbom och öppet mål för den sympatiske Markus Kinisjärvi, som gjorde sitt femte mål för säsongen.

Annars var det en jämn tillställning vilket 34-34 i skott visar och inget av lagen spelade direkt fartfylld glamourhockey. Föga överraskande. Dahlbom förtjänar beröm som puckmotare och tog 33 skott och var 97-procentig.

Sammanfattning

Förutom de fina aktionerna vid målen var det alltså en jämn match i lågt tempo. Vi ska inte grotta ner oss i det spelmässiga utan vi nöjer oss med att konstatera att detta främst var en extremt viktig seger mentalt och tabellmässigt. Förhoppningsvis kan segerns sötma mjuka upp lite betong i ben, händer och huvud framöver.

Nu kan VIK gå in i matchuppehållet som vinnare och härifrån försöka bygga upp ett snabbare och distinktare spel. Nu jagar man lagen framför och kan fokusera på Mora och Vita Hästen.

Högst intressant var att Dahlbom åter fick stå trots en tveksam insats mot AIK senast. Om nu Koval menade allvar att hans främsta syfte med att ta sig till VIK var att försöka ta en VM-plats, kan det innebära att vitryssen nu kommer söka ny klubb. Att Dahlbom fick stå var en oerhört tydlig signal på vem man man tror mest på dessa två.

Det återstår sju matcher, varav fyra hemma och en supermatch borta mot Mora bland annat. Ingen kan klaga på spänningen. En positiv grej kan vara att VIK nu spelat riktiga ”do-or-die”-matcher så länge att man knappast kommer kunna bli nervösa eller spända framöver och i ett eventuellt kval.

6 svar

 1. Öhman skriver:

  Okej, VIK kommer snart att komma in på vinnarspåret igen med tanke på vilket bra material dom har! Men fortfarande så är Sundsvall ett lag som verkligen inte håller i hockeyallsvenskan…

 2. Vimmerbyar'n skriver:

  Öhman:

  Det sprutar verkligen om din optimism! Vi andra vet också att Sundsvall inte är något bra hockeylag….Men med tanke på hur fruktansvärt jobbigt VIK har haft det, får vi vara glada för att det blev seger. Måste börja i någon ände. Jag väljer att invänta resultatet av nästa match, innan jag tar ställning till det du skriver.

 3. Mr H skriver:

  Vem är Du då? Victor, eller Stefan?

 4. Öhman skriver:

  Grattis! Ni slog ett lag som knappt håller div 2 klass! Bara inse att VIK inte kommer vinna en match till denna säsong…

 5. Mr H skriver:

  Nu får Ni sluta skoja så mycket här. VIK vinner väl inte någonting…och Marko – dream on! He he

 6. Marko skriver:

  Vinst,3 poäng YES. Bra och övertygande?NO.

  Ja, där satt den och ryggsäcken lättade säkert en del men med all respekt för Sundsvall så är de ju inte särskilt bra.
  Tror precis som du Mikael att Kovals sejour i VIK blir ganska kort och med lite flyt så kan VIK använda pengarna till att Appelgren får sin möjlighet att inverka på spelartruppen på ett eller annat vis.