Videll sågade VIK:s försvar när Gulsvart för en gångs skull hade bättre passningsspel första 30 mot starka Södertälje & orken fortsatt bekymmer

Skedung åkte på en ful smäll domarna missade. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

26 svar

 1. Peter skriver:

  Skulle inte Robertsson användas i en toppkedja? Kommer vi se honom i 4:de mot Tingsryd?
  Vad pågår egentligen?

  • Håkan Bråkan skriver:

   Håller med dig Peter.
   Det skall bli intressant att se hur TP använder honom ikväll. Men det är isåfall bara ytterligare ett exempel på att inte TP är rätt coach för VIK. Tror inte att NJ är nöjd med vad han ser. Lindelöf och Jansson-L i samma backpar, ???
   Lycka till NJ.

 2. Spjut skriver:

  När ska VIK börja agera. Alla stärker upp sina trupper nu utom VIK. Albano in ja. Men ingen toppcenter el toppytterforward in. Det här kommer inte sluta bra

 3. KEGUS skriver:

  Har funderat en del hur nästa säsong borde se ut:

  Forwards:
  Ny-Ny-Ny
  Ny-9-Ny
  25-Ny-79
  53-40-Ny

  Backar:
  Ny-Ny
  Ny-Ny
  77-Ny
  3

  Målvakter:
  Ny
  90

  Tränare: Ny
  Tränare: Ny
  Tränare: Ny

 4. Mr H skriver:

  Orken alltså??? Då är vi tillbaka till det vi talade om här nyligen. Hur tränar VIK?
  Det har alltså förekommit rykten om att där fattas det något väsentligt.
  Det är ju tränarnas ansvar. Nordmark – vad säger han som är ny? Hittar han ingenting som går att ändra samt sätta fingret på? Det här och det här gör VIK för lite av exempelvis! Det borde komma fram något mer konkret.
  Det här behöver kanske ”malas” lite till i klubben – utifrån att få fart på laget och resultaten.
  Som det är nu så klarar vi inte av top 4 lagen alls.
  Förkvalet kanske ändå borde gå att jobba för (plats 7 -10), men nytt back-material behövs om inte Nordmark kan göra något. Södertälje väntar snart igen, så då är det Tingsryd som vi måste kämpa ned. Varje poäng är av yttersta vikt nu.
  Spelet i egen zon är nu högsta prioritet….

 5. Per skriver:

  VIK var ju riktigt bra i första halvan av matchen.
  Kunde blivit en spännande match.
  Sen tröt orken och det gjordes för många misstag.
  Vi SSK:are har varit där ni är nu, men bara att komma igen för VIK har mycket bra hockey i sig.

 6. Musse skriver:

  SSK är ett riktigt bra lag i år, men misstag som vid 1-0 och 3-1 får inte ske på den här nivån. Tycker ändå att passningsspelet och puckinnehavet var bättre än senaste matcherna. Att det sen rinner iväg i tredje beror kanske på orken men säkert lika mycket på det mentala. Tiden rinner ut och oförmågan hos forwards att göra mål sänker moralen. 1-3 eller 1-6 är skit samma. Förlust är förlust. Nya tag och förhoppningsvis vänder det.

 7. Peter T skriver:

  Ni som tjatar och tjatar, avgå alla typ, man är rättså less på den typen av kommentarer, inte så konstruktivt. Man får nästan lite känsla av Greta Thunberg mentalitet.
  Fattar ni inte att NJ har en ny tränare på G inför nästa säsong, den nya tränaren är redan engagerad i en klubb, därför kan ingen info släppas än, kom igen nu för fan, stötta istället!!

 8. Patrick skriver:

  Ni som gapar o skriker och sågar ledare o spelare, ni är pinsamma och har nog aldrig hållit på med idrott. Det är idrott vi pratar då kan allt hända ett bra exempel är just SSK. Alla inom vik gör vad dem kan. Håller med C till 100%. Kämpa på vik.

  • Vintermanen skriver:

   Instämmer helt. Är så less på alla som vill kicka folk så fort det går dålig. Kom till hallen och stötta VIK istället.

 9. Olle skriver:

  Här sätter Speers fingret på det stora problemet tycker jag (ur VLT idag):
  Jag tycker något som saknats under stora delar av säsongen, och det syntes på åtminstone tre av deras mål, är vår avsaknad av styrka framför eget mål. Och det översätts förmodligen till samma sak framför deras mål också. Vi gör inte nog med mål framför deras mål och släpper in för många framför eget mål. Tar du bort de tre är det 1–3, och då är du med i matchen. Sen gör power play inget mål, och där måste vi göra mål i en sån här match mot ett av de bästa lagen i ligan, säger Blake Speers till VLT-sporten efter matchen.

 10. Mats i Wien skriver:

  Pinsamt, mer behöver man inte säga,

 11. Svante skriver:

  Mm, vi pratar om att orken/kondisen tryter bland spelarna ofta i 3:e perren men jag tror inte det ligger där. Sett från matchen idag och tidigare så är SSK / övriga lag mkt snabbare på rören, hittar puck på blad och medspelare kvickt. Vi är inte där när vi anfaller. Helt enkelt sämre spelare i truppen eller ivf inte lika spelskickliga. Enskilda delar helt enkelt för svaga för en helhet. I år.

 12. Jag skriver:

  Är det inte lika bra att VIK spelar i Division 1 nästa år? Vi får se VIK vinna , trevliga derbyn mot Surahammar dessutom.

  Tills dess bör nog väldigt många spelare fundera på om dom inte ska lägga skridskorna på hyllan och satsa på annat . En tränare, utan att nämna namn bör nog fundera på vad han egentligen ska göra, då att ”coacha ” ett lag i hockey i alla fall är något han ska hålla sig borta från..

  • C skriver:

   Men tanke på egna kapitalet på över 10 miljoner samt att både tränare och större delen av truppen kommer bytas ut oavsett resultat i år så kan vi lika gärna göra som SSK och ligga upp 3 om ett år. (De fick ju kvala sig kvar senast och bytte ut både tränare och många spelare till den här säsongen). Åker VIK ner i 1an ska 2/3 delar av all personal sparkas samt att hela laget ska byggas om och allt ska byggas upp igen.

   VIK har något otroligt bra på gång vad det gäller organisation, styrelse, publik men framförallt sponsorer. Tänk på att Z fått sparken och att NJ kommit in från SHL också. Det har det skrivits alldeles för lite om hur starka vi blivit bakom kulisserna.

   Vi på läktaren ser ju mest resultaten och prestationerna på isen. Spelare och tränare kan ”tyvärr” bytas ut rätt snabbt inom hockeyn och det är precis vad som kommer att ske om ca 2 månader. När vi går in i säsong 23/24 står allt på noll igen och vi får en ny chans.

   Om bara laget kämpar sig kvar så blir det nog bra tillslut (fast inte den här säsongen).

   • Tore Lindgren skriver:

    Allvarligt, tror du sponsorerna kommer finnas kvar i den här utsträckningen till div1? Tror du på tomten? Finns noll tv bevakning som skyltfönster, mindre publik med lägre entré pris… and so on…. Att åka ur HA är och blir en katastrof!

 13. J.J rundnings märke skriver:

  Titta på Södertälje negativt kval mot Troja 2022. Nu trea i Hockeyallsvenskan. VIK satsning på SHL till 2024, ett stort skämt pengarna slut påstår vissa.Man mår illa av att se VIK nu PINSAMT 😩

 14. Icing skriver:

  Ja visst skulle vi behöva en egen Videll… men är PB verkligen den om han som bloggen påstår ”är rädd att ses som syndabock om han misslyckas med uppgiften”.
  Behöver vi verkligen fler ”syltryggar” ….en spelare med hans meriter och erfarenhet ska ju bara gå in och köra…. är han så orolig för hur han ska tas emot är han nog inte redo….det här velandet är inte bra för någon och absolut inte för VIK.

 15. Red LIne skriver:

  Hur kom Z på o ta in Nordmark? Styra upp försvaret – Jo tjena. Hönsgård deluxe o hade inte Ssk lekt för mycket med extra onödiga pass o försökt sig på en extra dribbling hade det varit större siffror inför tredje perioden. Pinsamt att se igen. Vilken jävla mardröm det här är.
  Thomas Paananen – hallå – dags att avgå nu. Hur kan du självmant sitta kvar bara för att tänka på och lyfta din egen lön medans du kör VIK i botten. Du skämmer ut dig fullständigt (kan du ens visa dig på stan framöver?) genom att inte inse fakta och göra det bästa för klubben VIK

  • Red LIne skriver:

   Tar tillbaka hårda ord om TP men han måste inse fakta och avgå självmant för VIK:s bästa. Du kan helt enkelt inte lösa det här och får inte spelarna med dig.

 16. Mike skriver:

  ”Anton Svensson var ej ombytt, kanske ren petning inför möjlig ”trade”? Skulle inte alls förvåna i så fall, och välbehövligt om VIK kunde få in en god andrecenter istället…”

  2a center? Du kan väl ändå inte fortsatt tro att vi ska lyfta med #9? Eller jo, det ser jag 5 puckar och som alltid ”favorit”, han gör ”bra saker…. Skulle nog vilja påstå att sättet #9 värderas inom klubben är ett av de största misstagen som gjorts i denna satsning. Vi lyfter aldrig med den typen av ”toppcenter”.

  • Mikael Norén skriver:

   Läs gärna fler blogginlägg innan du kommer med svepande förenklingar och påståenden. Nu handlar det om att rädda denna säsong och Frycklund är på gott och ont en nyckel i detta som lagets just nu klart bäste offensive center. Visst vore det bästa att hitta en ny 1a, men hur realistiskt är det?

   • Mike skriver:

    Givetvis inte bara på ett inlägg jag baserade min ”kritik”. VIK har satt för stor tilltro till #9 och i min värld vore det bästa att nu rugga ordentligt på gruppens hierarki. In med en ny C, spela befintlig (40,46,19,18) som 2a och #9 som 3a.

    Jag förstår att man tycker att #9 är den klart bäste offensiva Centern i truppen men något måste förändras (om de vägrar byta coach) för att rädda denna säsong.

    I tillägg vågar jag också påstå att om vi ska utmana om SHL på riktigt framöver så är #9 på sin höjd material för en 3e kedja.

    Allt gott, ha en fin söndag!

 17. Örjan skriver:

  BEDRÖVLIGT
  Ännu en bevis på att snålheten segrat
  Tänk om Zetterberg gett dom tusenlappar Ambjörn begärde mer
  Då hade VIK spelarna inte sett ut som trötta sombin
  Gunnarsson är enligt mig säsongens flopp
  Men troligen den som lyfter mest lön 😪😪
  Nej hoppas verkligen NJ kallar upp ett gäng spelare imorgon ( helst ikväll) och säger leta ny klubb om ni vill spela mer hockey den här säsongen
  I VIK spelar ni inge mer
  Ni får sitta på läktaren och kör egen träning
  I truppen har ni ingen plats längre
  MÅSTE Städas bort massa ” primmadonnor” ur truppen
  Måste göras något mer än att bara ha kickat Zetterberg
  För att ha något lite förtroende kvar hos publik suppotrar och samarbetspartners i framtiden
  Och NJ kan börja med att slita bort C et på Janssons tröja pinsamt dålig han vart
  Inte värd att vara kapten enligt mig
  Och med det här spelet kan dom snart spela hemmamatcherna i Mimerhalken mer publik kommer det inte så dom kommer rymmas i den hallen
  Styrelsen och NJ agerar NU och inte sen