VIK-AIK 1-2 övertid

VIK föll mot ett starkt AIK efter förlängning med 1-2 på fredagskvällen. Därmed är VIK fortsatt uttalad jumbo.

Men vi tar de goda nyheterna först: Henrik Lundberg tog 41 av 43 mot ett AIK som skapade många farliga chanser.

Det började illa då Mylläri, Ahnelöv och Gråhns inte var tillräckligt vaksamma i mittzon, samtidigt briljant spel av AIK vid 1-0 signerat supertalangen Jesper Bratt.

Sedan fick VIK några power play men man saknar verkligen skyttar och spets i den spelformen. Mylläri klarar (ännu?) inte riktigt rollen att styra PP som en riktig quarteback, får inte igenom skotten bland annat.

AIK skapade flera riktigt heta chanser i första perioden och hade spelet även in i halva andra perioden.

Men VIK fick energi av Lundbergs målvaktsspel och Gulsvart gjorde det riktigt bra andra halvan av andra perioden, men hade som vanligt svårt med power play och skytte. Mylläri brände en jättechans efter bra pass av Svedlund.

Tredje perioden var förhållandevis jämn då nu även VIK bjöd upp till kamp. 1-1 kom också efter att Fish åter var på rätt ställe vid rätt tidpunkt i ett power play.

Christian Sandberg avgjorde i förlängningen.

SAMMANFATTNING

AIK är ett riktigt bra lag. Därför var det glädjande att VIK kunde kämpa sig in i matchen på detta sätt. Tack vare Lundberg kunde man till och med vunnit om man haft ett skytte att tala om.

Såg vi en ny gulsvart målvaktstjärna födas i afton? Lundberg har blivit vassare och vassare och detta är en keeper med oerhört hög högstakapacitet. Med en keeper som inte bjuder på något är inget omöjligt i hockey.

Fortsätter Lundberg så här kanske han kommer skriva in sig i de gulsvarta historieböckerna bland Magnus ”Mankan” Eriksson, Erik Ersberg & Co.

Annars kändes VIK:s forwards bitvis slitna, kanske så också i Tingsryd. Inte så konstigt med tanke på att Olsson tvingats rulla på i princip tre kedjor hela säsongen. Det kommer inte hålla i längden tror jag.

Tyckte annars att Albin Lindgren gjorde ett stabilt inhopp det lilla han fick spela, har ett bra och snabbt avlossat skott, dessutom som rightare. Mylläri förefaller ibland sliten, jag skulle nog kasta in Lindgren lite mer i power play och låta Mylläri vila ibland.

Jag tycker också Lindelöf känns ganska hungrig med pucken det lilla han får spela, kul med en back som vill något och inte bara spelar av sin tid.

Glädjande var också att Hampus Wallin fick spela drygt 13 minuter, en spelare som sliter med bra frekvens, skönt att 18-åringen få förtroende att spela och därmed avlasta lite.

Däremot fick Adam Lidström, Jesper Andersson och Christoffer Jansson bara 4-5 minuter var och man lirade därmed på bara 9-10 forwards i princip. Tycker mig se att Andersson med lite bättre självförtroende och matchtempo möjligen i framtiden kan bidra som genombrottsspelare, vi minns det mycket eleganta målet på försäsongen.

PUCKLIGAN

5. Henrik Lundberg

4. Christopher Fish

3. Linus Svedlund

2. Marcus Bergman

1. Mikael Frycklund