VIK har chansen att göra topp-2-racet intressant mot formsvagt Oskarshamn – gäller för alla VIK:are att passa på att njuta men samtidigt spänna bågen

Thomas Paananens braksuccé fortsätter. FOTO: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Bozo skriver:

  Det första vi supportrar brukar eller brukade diskutera när det såg bra ut i tabellen är vilket lag som kommer skada våra spelare. Känns som förra säsongen som var extrem skademässigt visade att laget numera skiter i skador på nycklar. Det är ju självklart Paananens förtjänst och är ofta det som skiljer agnarna från vetet i dagens hockey. Se bara på vilka som är topplag i SHL, väldigt skadedrabbade lag men de ger 100% i varje match till skillnad från resten.

 2. Miko skriver:

  När man tänker tillbaka på säsongen 2015-2016 som för övrigt för Vik:s del innebar både sportsligt och ekonomiskt misslyckande så sticker Leksands bedrift ut då men även Tingsryds sensationella säsong. De kom som nykomlingar tvåa, pressade AIK över fem matcher i den allsvenska finalen och förlorade till slut mot Leksand som tog sig till SHL om den andra kvalplatsen. Vik kan mycket väl göra en Tingsryd denna säsong och man får väl hoppas att det också bär längre än vad det gjorde för dem. Vik är inne i en positiv spiral nu och med tanke på att allsvenskan är jämn så är möjligheterna vid fortsatta prestationer god att nå topp två placering. Hoppas att det vid morgondagens eventuella vinst mot Oskarshamn på allvar inleds jakt på andra eller rentav första platsen.

 3. Bozo skriver:

  Det egentligen VIK saknar i lagbygget är en rutinerad högproducerande back. Visst Liwing ligger på 13p väll och har en handfull backar framför sig i serien med 17p som mest. Hur påverkas han av polaren Becks sorti, positivt eller negativt, kanske positivt då det nog inte är enkelt att hänga med någon som hålls utanför laget.

 4. Bozo skriver:

  Fördelen med Ersson är kanske att han redan siktar högre än SHL. Då vill han ge järnet i kvalspel för att få inbjudan till NHL-camp. Jag menar tar han upp VIK till SHL så lär Flyers vilja ha honom på campen.

 5. Bozo skriver:

  Ett sätt att tillföra energi på vårkanten skulle ju vara att rekrytera en stjärna med VIK-hjärta. Det skulle ju få alla att tro på drömmen. Tänk att få hem Rasmussen eller Urbas i januari. Då kanske inte så många väljer att skriva SHL kontrakt i förtid. Men inte troligt med dessa två då de är superstjärnor redan i sina lag.

  • Mikael Norén skriver:

   Bozo, jätteintressant och lite hissnande tanke, vore ju drömmen om det gick. Varumärket VIK har ju knappast varit så har bra på många år och möjligheten att samla ihop borde finnas.

   • Bozo skriver:

    Det var ju Ivarsson som väl lyfte upp Rasmussen till A-laget. Sluta cirkeln.