VIK höll jämna steg med topplaget Mora men saknade lite skills

Gråhns och Fish är lite för ensamma med skicklighet och driv. FOTO: RUNE ÅHLEN

 

Den tunga trenden håller i sig. VIK föll även denna gång då Mora gästade på torsdagskvällen (2-4). Därmed har VIK sju förluster på de åtta senaste matcherna.

Riktigt bra hockeymatch var det i första. Två lag som körde. Hampus Larsson visade att han har tagit ett steg till. William Wikman tillbaka i full fart efter en blek insats i Karlskoga. Jimmie Jansson fortsatte att dela ut fina tacklingar.

FOTO: RUNE ÅHLEN

FOTO: RUNE ÅHLEN

Det var också Wikman som låg bakom ett fräsande ribbskott från Larsson. VIK höll jämna steg med snabba och skickliga topplaget Mora. Det var glädjande att se.

VIK startade bra även i andra perioden. Då visade dock domaren sorglig inkompetens och tog ut Gråhns via en fantomutvisning som domaren chansade på eftersom Moraspelare föll. 0-1 i PP och därmed tappade det stukade VIK allt momentum.

FOTO: RUNE ÅHLEN

FOTO: RUNE ÅHLEN

0-2 kom egentligen av bara farten. Men sedan skämdes domaren nog. Han kompenserade tillbaka och VIK fick faktiskt spela 5-mot-3. Zetterberg visade åter sitt fantastiska direktskott. Satt som en strut.

Dessförinnan hade Gråhns varit framme vid nät och reducerat. 2-2 inför sista perioden och väldigt ovisst.

FOTO: RUNE ÅHLEN

FOTO: RUNE ÅHLEN

Tredje perioden var jämn och först fick VIK ett power play. Men varken Mylläri eller Edström var sams med pucken i afton så power play blev väldigt lidande av deras dräll.

Istället avgjorde Mora i power play ledda av backgiganten Kevin Gagné. Emil Aronsson fick stå helt ensam framför Lundberg och kunde helt ostörd enkelt lägga in segermålet då Mylläri och en juniorback inte klarade att markera överhuvudtaget.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

2-4 i tom kasse sedan Rasmus Edström åter blivit totalt stekt i skridskoåkning över en längre sträcka. Edströms toppfart är verkligen inte hög.

SAMMANFATTNING

VIK gjorde mycket bra och försökte komma med energi. Hampus Larsson gjorde sin klart bästa match någonsin i mina ögon. Larsson börjar nu på allvar även ta för sig offensivt och har vässat sitt skott. Skjuter dessutom snabbt, helt plötsligt. SHL nästa.

Hercules Öhlander Horn FOTO: RUNE ÅHLEN

Hercules Öhlander Horn FOTO: RUNE ÅHLEN

Nu måste resten av VIK-backarna ta rygg på Larsson och i viss mån även Jimmie Jansson som försöker spela fysiskt. Jansson tog dock åter en dålig utvisning på grund av kanske lite tveksamt fotarbete, och behöver även vässa offensiven.

FOTO: RUNE ÅHLEN

FOTO: RUNE ÅHLEN

William Wikman var klart bästa forward och drev på riktig bra byte efter byte. Låg även bakom första målet.

Svedlund, Gråhns och Fish spelade också smart och intensiv hockey. VIK vann skotten med 39-28 mot topplaget och höll jämna steg.

Vad skiljde då lagen? Då Edström och Mylläri hostade upp puckar på blålinjen visade istället Kevin Gagne lugn och precision plus snabba ben på blå.

FOTO: RUNE ÅHLÉN.

FOTO: RUNE ÅHLÉN.

Mylläri måste man snabbt få tillbaka på banan igen, backen känns plågad på isen. Edström behöver nog bänkas. In med Douglas Alenbring kanske så får man i alla fall gnista i närkamperna.

Man behöver illa kvickt få tillbaka Simon Karlsson och Johan Jonsson på backplats för att öka konkurrensen igen. Om inte Karlsson sedan kan lyfta VIK:s offensiva backspel är vi riktigt illa ute.

FOTO: RUNE ÅHLEN

FOTO: RUNE ÅHLEN

Sen är det bara så att laget saknar eller förmår inte att plocka fram tillräckligt med skills. Frycklund och Lihagen behöver säras på, nu funkar det inte längre. Frycklund var nära att näta i sista perioden med en inbrytning, men Lihagen åker ifrån situationerna. Skulle behöva vara mer start-och-stopp från den store #71.

Vi visste sedan tidigare att VIK har svårt att visa tillräckliga ”skills”, men även ibland att visa offervilja. I afton fanns i alla fall offerviljan där, men då föll det på skillsen istället – dock inte med mycket. Men tillräckligt för att förlora.

PUCKLIGAN:

5. Hampus Larsson

4. William Wikman

3. Lukas Zetterberg

2. Christopher Fish

1. Stefan Gråhns

Finbesök av Victor Lindelöf. Manchester United nästa. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Finbesök av Victor Lindelöf. Manchester United nästa. FOTO: RUNE ÅHLÉN

4 svar

 1. Marko skriver:

  Ja möjligt att vissa behöver bänkas / lånas utför att hitta formen igen. Vet att det är svårt att komma åter från skador. Börjar det ”skita sig ” från början blir uppförsbacken inte mindre med pressen från sig själv samt alla runtomkring.
  Sitter fortsatt o väntar på julklapp med nya spelare, tomten kommer väl?!

 2. Gurkan 63 skriver:

  Det var bra inställning som första 15 min det var gruff efter varje avblåsning, precis så ska vik spela dom vann närkamperna etta på puckarna, men sen tog väll orken slut.. det är ett par spelare i laget som sliter hund i varje byte ,sen har hon vissa som inte bjuder upp till dans. Vissa spelare för alldeles för mycket misstag och inte bara denna match ,det ör dags att bänka vissa . Jag hoppas på fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong . Läste Johan Tahlbergs blogg ,mycket välskrivet och klokt skrivet . Styrelsen snackar som vanligt om finns visioner vi som har bott i Rocklundahallen i många år har hört alla skrönor från styrelsen så gör min del är det bara massa tom slut som styrelsen försöker få oss att tro på. …
  God jul på er alla från mig ..

 3. Jörgen skriver:

  Är de nån som ska bänkas så är det väl Mylläri. Fattar inte att han får spela hela tiden. Helt oförklarligt att han spelar när de går ner på folk i slutet. Han dräller med puckar och är som ett rundningsmärke i egen zon. Ser oftast helt vilsen ut. Idag var han inne på alla målen bakåt utom de i tom bur. Låna ut vore nått kanske. Just nu håller han inte ens division 1 klass. En som tröttnat på att han ska hitta formen!