VIK måste slå Tingsryd samtidigt som Gulsvart behöver hjälp av Mathias Bromé & Co. i Asplöven eller Almtuna: ”Vi ska göra allt”

Vi får hoppas att sympatiske Mathias Bromé (och Mikael Frycklund) kan hjälpa gamla laget mot Timrå. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Imorgon väntar Tingsryd hemma och det blir en gastkramande söndag. Inte nog med att VIK måste vinna, även Asplöven eller Almtuna måste vinna mot Timrå respektive Mora. Centralen fick byta några ord med ex-VIK:aren Mathias Bromé som gjort en bra säsong i Asplöven.

– Såklart är det en viktig match för oss, vi vill ha med oss bra resultat in i kvalet. Alltid skönare att gå in med vinster i ryggen.

När börjar ert kval?

– Är inte helt hundra där, tror det börjar den 10:e mars.

Hur känns det som gammal VIKare att ev. kunna att hjälpa till? Har du talat med Mikael Frycklund om det något?

– Vi ska göra allt för att vinna och få en bra känsla in i kvalet. Vi har inte pratat något om det.

Urbas är stekhet, nu även målmässigt. Mikael Frycklund har gjort 8+10 i Asplöven och slog en fin assist senast som hjälpte till att såga av Björklöven från topp-8-racet. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Hur beskriver du er säsong annars?

– Vi har haft alltför många matcher som vi inte har kunnat stängt igen. Vi har haft ledningen och tappat i tredje perioden, stundtals riktigt bra hockey, men andra stunder riktigt dåligt.

Hur beskriver du din egen säsong och utveckling? 9+16 för 25 poäng på 50 matcher.

– Jag har tagit många steg tycker jag, utvecklats som hockeyspelare. Helt okej säsong men hade ju varIt bättre om vi sluppit kvalet!

– Jag har väl fått större roll med boxplay och så vidare, så har blivit bättre i egen zon men även i anfallszon där jag håller mer i pucken osv.

Vad är din favoritsysselsättning en ledig dag i Haparanda?

– Lirar lite tv-spel, vi reser ju rätt mycket så blir inte så många dagar att inte göra något. När vi reser kan vi vara borta upp till en vecka!

Hur ofta flyger ni? Vilka blir de längsta bussresorna?

– Buss till Umeå och Sundsvall, vid andra matcher flyg till Stockholm och buss därifrån. När vi åker till Malmö flyger vi hela vägen.

***

Asplöven kan ju lira riktigt bra hockey och norrlänningarna lirade ju faktiskt skjortan av VIK där senast. En forward som är het är Alex Aleardi, som Mathias Bromé beskriver som en snabb forward med bra skott.

***

Men för VIK gäller såklart att stänga ute allt och fokusera på att återupprepa det fina spelet senast då Tingsryd besegrades med 5-1 i ABB Arena, en av få riktigt bra matcher i mitten på säsongen.

2 svar

  1. Pudas skriver:

    Det är Frycklund som är sympatisk;)

  2. Dragos skriver:

    VIK-are, vi Haparandabor och Asplöven behandlar alla lika, vilket gynnar er på söndag. Vi vill vinna varje match, oavsett läget i tabellen, det märkte väl ni och Bjlrklöven nyligen 🙂 Det ser bra ut, Asplöven är såklart uträknade på förhand, ”Timrå har ett bättre lag”, ”Asplöven har inget att spela för”…läste jag nånstans…att hockeysverige aldrig lär sig…?För Asplöven räknas varje millimeter…”Det finns bara krig!”. Tingsryd får ni klara själva, men vi slog dem med 6-0 hemma. Vi ses på bortastå i ABB-Arena i höst förmodar jag, helst med Frycklund o Brome i bortalaget!