Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

VIK med överraskande bra ”JJ” brände massor av chanser i Västervik då även PP lyfte – men även Kruse testades rejält & forwardssidans effektivitet fortsatt klart förbättringsbar

 

VIK föll med 2-1 efter straffar borta mot Västervik på onsdagskvällen. Det var en totalt sett ganska jämn match där VIK åter brände alldeles för många chanser. Detta trots bland annat ett plötsligt mycket bättre, men mållöst, PP.

Det var en fartfylld inledning på första perioden där 0-0 stod sig. 5-13 skott till VIK. Det var jämnt i spel 5v5 med 3-3 i chanser där. VIK hade två bra PP där fyra heta chanser skapades. PP var bättre med Tornberg tillbaka där som skottalternativ till vänster och #52 hade bland annat ett stolpskott.

Västervik hade också två heta chanser i PP, men Kruse var oerhört vass i första. Filiph Åström gjorde debut och fick en tuff start direkt med en utvisning. Men Åström gjorde sedan det godkänt och fick ta Skedungs plats tidigt och fick spela mycket i andra och tredje.

Bra andra period av VIK. 0-1 kom också efter bra saker av Asplund och fint läst och vass pass Bergman efter 33.39 då Asplund nätade. Det var 4-5 i 5v5-chanser till VIK, plus två chanser i ett klart bättre PP där Benker och Hillding var nära att näta.

VIK vann puck ganska snabbt och skapade en del spelvändningar. 12-14 skott till VIK i andra.

Tredje perioden inleddes med att en annars utmärkt Rasmus Asplund åter spelade svagt i egen zon. Detta då han gjorde en bandysväng i egen zon och lämnade Hagelin ensam i sarghörnet, varpå Liljegren kunde sätta 1-1.

Detta sedan en annars stark Lundgren inte riktigt hängde med att markera bara 14 sekunder in i andra perioden. Dock var Lundgren nära, men på något sätt brann skottet iväg ändå rakt upp i krysset. Skickligt av Liljegren där.

Västervik fick massor av energi efter målet och sköljde över VIK och hade 10-0 i skott ett tag, men Kruse var omutlig. VIK hämtade sig dock rejält mot slutet av perioden och skapade en hel del chanser.

Under övertiden dominerade VIK spelet 3-mot-3. Men på något sätt lyckades Gulsvart alla fem riktiga bra lägen man skapade, ofta med Asplund som organisatör.

På straffarna var Bergman närmast med en projektil i stolpen innan Västervik avgjorde.

SAMMANFATTNING

Det positiva var Kruses fortsatt fina målvaktsspel, att spelet i PP plötsligt var mycket bättre och att VIK vann chanserna totalt med 26-20 enligt mina enkla noter. Men målskyttet var åter svagt och det brändes lägen till höger och vänster.

Jesper Johansson gjorde nog sitt livs bästa match i VIK-tröjan och vann puckar och skapade framåt som jag inte trodde #14 var kapabel till med många fina passningar och vändningar. Hade Jesper Johansson haft målfarligare kedjekamrater hade det blivit några assister.

Faktiskt riktigt intressant att se om JJ kan följa upp detta fina spel. JJ har varit bra sedan han fick spela mer efter Hertzbergs skada. Är snudd på bättre än Hertz över hela isen i 5-mot-5, men Hertz kan ju avsluta snabbt som få andra VIK:are. Jesper Johansson gjorde 7-0 i ”noterbara prestationer” enligt bloggens noteringar.

Även Gustav Berglund och Anton Mylläri gjorde fina insatser. Mylläri slog en hel del vassa passningar, som dock medspelarna inte kunde förvalta. Mylläri fick också mest istid av alla, synd att backen själv inte är så vass i skyttet.

Hetta och Bergman gjorde också goda dagsverken och är nyttiga forwards, men som man dock skulle önska kunde producera lite mer.

PP-spelet lossande rent passnings- och tempomässigt. August Tornberg lyfte direkt PP2, men annars hade Tornberg en lite jobbig afton mot Västerviks snabba forwards.

Dessutom spelar Västervik fysiskt och vann tacklingarna med hela 41-23. Isac Skedung utgick efter en tackling i ryggen och bra insats i första perioden (”underkroppskada”). Fler tapp på en redan tunn centersida är inte bra.

Joakim Hillding var åter helt anonym. Lite oro börjar smyga sig på nu när Asplund snart ska lämna.

Hillding måste synas mycket, mycket mer framåt om VIK ska ha någon chans att konkurrera efter Asplunds sorti. Dock sliter Hillding bra utan puck och är kanske bättre defensivt än Asplund.

Kortfattat kan vi säga att VIK-ledningen nu står vid ett vägskäl inför Rasmus Asplunds sista match på fredag åter mot Västervik:

Ska VIK-ledningen försöka spetsa till detta lag som skriker efter beprövad spets framåt, så än mer efter Asplunds sorti och Hertzbergs, Lunsjös och nu Skedungs skador?

Eller ska VIK spara i ladorna, lyfta in juniorer och satsa mer ordentligt nästa säsong – och lite ge upp tanken på att kunna hota Timrå och Björklöven i vår?

Om det ska bli något kul i vår måste man värva en toppcenter och en toppytter. Som lyfter omgivningen. Men allt hänger på om externa samarbetsparters vill och kan. Med två spetsar in kanske man kan störa topplagen i en kort serie i vår.

Det är ju också högst osäkert med Viktor Hertzberg och #72 lär inte bli mer involverad i spelet efter ännu en hjärnskakning. Vad är egentligen bäst där?

Det skulle inte förvåna om Hertzberg går hemma nu och funderar på om karriären är över. Skulle han komma tillbaka skulle han nog vara ännu mer försiktig än vad han varit, vilket är förståeligt.

Annars kanske man kan satsa på att lyfta upp en juniorkedja. Men sedan när J20 drar igång igen kommer de behöva sina lirare. Och – handen på hjärtat – så är det nog inte många i J20 som är fysiskt mogna för tuff A-lagshockey med risk för skador (se David Göranssons smäll ifjol i Karlskoga).

Men om VIK får behålla sina mest lovande juniorer (Kangas, Keilin, Hagman, Hurtig, Frylén och några till) till nästa säsong och säsongen därpå kommer det bli helt annat tryck underifrån med unga juniorstjärnor som kommer vilja ta A-lagsplatser på allvar. Framtiden på sikt kan vara riktigt ljus.

Dock borde någon/några juniorer få chanser, men visa av säsongen 16/17 ska man aldrig underskatta risken att missa slutspel eller bli indragna i negativt kval i en så jämn serie som denna.

Och om nu vaccineringen kommer igång kanske VIK kan få ett gäng slutspelsmatcher med folk som kan ge sköna slantar in i vår?

PUCKLIGAN

5 Emil Kruse

4 Rasmus Asplund

3 Jesper Johansson

2 Anton Mylläri

1 Gustav Berglund

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1605130157
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1326638153910906883";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1326638153910906883";s:5:"pDate";s:19:"2020-11-11 21:29:18";}}";

3 Kommentarer

  1. Alfahanen

    Jag vet att det finns juniorer som har både styrka, spelinterlekt och teknisk kunande att kunna få prova på spel i A laget. Men inte i en fjärde femma kanske i 2 eller 3 med etablerade spelare. Så gör elitlagen för går dom högt i draften får föreningen bra betalt för dom.

  2. Bozo

    Topp8 måste vara målet, topp 6 är en bedrift, topp 10 godkänt. Får hoppas på lite unga transatlanter, åtminstone till nästa säsong. Lite väl mycket samkväm nu. Får hoppas att SHL stänger ligan nedåt denna säsong då blir det ett mindre bra lag nästa säsong. Men några SHL-lag lär väl gå i kk? Malmö och Linköping vill väl inga fans eller spelare undsätta, har svårt att se att Luleå mfl efterskänker sina tv-pengar. Många andra ligor drar ju inte igång för att många av lagen inte har råd att spela, det borde väl gälla Sverige också men ändå spelar man. Kommer hockeyförbundet belåna sina kallingar för att rädda klubbar i SHL?

  3. Musse

    Kortfattat, skitdåligt! Passningar, mottagningar och puckkontroll är för dåligt för att det här laget ska klara av de förväntningar som finns på laget. Västervik var inte bra men vann rättvist. Karlskoga och Södertälje öste in mål ikväll och visade klass i avsluten som inte finns hos oss. Hur ska vi ens ta oss in i offensiv zon när Asplunds uppåkningar inte Längre finns? Trist vanilj är inte kul att titta på….

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto