Koll på lediga forwards i Finland och SHL inför Rasmus Asplunds fredagsavsked mot Västervik – finns fortfarande ett 30-tal starka namn

Rasmus Asplunds tid i VIK är snart förbi. (skärmdump).

 

På fredagskvällen får vi njuta av Rasmus Asplunds konster för sista gången. Ständigt detta Västervik gästar.

Det är slående hur jämna VIK och Västervik varit i de två matcher som nyligen spelats. Först vann VIK efter sudden via ett konstmål av just Asplund och sist vann Västervik efter straffar.

VIK har fått bättre ordning på försvarsspelet vilket gynnat Emil Kruse som stått mycket på sistone och gjort det oerhört bra.

Jesper Myrenberg har ännu inte fått chansen att spela bakom ett VIK som utfört ett riktigt försvarsspel denna säsong. Snart är Myrenberg värd en chans att spela med backar som numera markerar mer.

Power play var plötsligt mycket bättre senast i Västervik efter en blek start på säsongen. Fortsätter VIK spela så kommer målen snart börja trilla in, om nu skyttet kan lyfta.

***

Men efter att Rasmus Asplund lämnar måste han ersättas, helst med två mer normala spetsar.

I alla fall om nu VIK vill göra något av denna säsong och kanske kunna skrälla i en kort slutspelsserie mot Björklöven/Timrå, där man kanske kalkylerar att Myrenberg/Kruse kan stjäla några matcher. Vilket nog inte är en helt omöjlig ekvation. Kanske.

Så bloggen börjar med att kolla på ännu kontraktslösa spelare i SHL och Finland. Med reservation för om någon av dessa har slutat. Vi börjar med SHL:

Finns fortfarande många intressanta namn. Från EliteProspects.com

Om man får drömma sig bort så här under årets tristaste månad: Vore något extra om VIK:s sponsorer exempelvis möjliggjorde att Ryan Stoa och Shane Harper blev gulsvarta, särskilt Harper är en favorit hos undertecknad. Två spelare som skulle dominera i HA. Men drömma går ju…

Kanske är Munkedalssonen Joakim Andersson ett mer rimligt centeralternativ? Fick dock sitt kontrakt rivet direkt i Finland av någon anledning…

Dessa forwards är lediga i Finland:

Lediga spelare i Liiga. Från EliteProspects.com

Några riktiga veteraner i Finland. Kanske lite mer humana prislappar här. Vi får sedan tittade vidare i Österrike, Tyskland och övriga hockeyvärlden.

3 svar

 1. Sonken skriver:

  Kruse grym i kassen igen;-) lyft in fler juniorer det är bra för framtiden å de växer med uppgiften!

  • Freddan skriver:

   Bara de som har fysiken isf. Annars kan du långtidsparkera karriärer i första bytet…

 2. Magic skriver:

  Nåt nytt om Lindelöf?