VIK nollade Timrå genom klassiskt smart bortaspel uppbackade av Frasse: ”Jobbar återigen hårdare”

Fornataro visade klass med ett fint skott krysset efter en kalaspass av Conny. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås besegrade Timrå borta med 2-0 på onsdagskvällen. Matt Fornataro satte elegant 1-0 i krysset efter en bra puckstöld och fin speluppfattning av Conny Strömberg varpå Conny serverade Matt första målet för säsongen. 2-0 kom genom Linus Svedlunds första mål i allsvenskan (ändrades dock senare till Freddan Johansson)

Fransson tog alla 36 puckar och höll sin andra raka nolla. Den ganska långa svacka Fransson haft från kvalet i våras, till försäsongen och början på serien nu verkar vara ett minne blott. 34-åringen vägrar låta karriären gå söderut…

– Jag tycker det var en bra bortamatch, vi krigade i 60 minuter, vilket gav oss tre poäng, säger Mathias Bromé till Centralen.

– Det kändes helt okej för mig själv, vi fick några långa anfall våran femma, helt ok. Tycker Timrå var bra, de körde hela tiden. Tuff match men skönt med tre poäng!

Vilka var bäst i VIK?

– Fornataro och McGrath. De jobbade stenhårt, säger Mathias Bromé avslutningsvis.

Trots att Conny var med redan på den svartvita tiden kan han fortfarande passa. Ny kanonassist ikväll. Men också en ny tvåa för snack, det funkade bara på den svartvita tiden. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

– Så jäkla skönt att få ta med tre nya pinnar tillbaka till Västerås och att Frallan återigen fick hålla nollan, säger Per Helmersson:

– Jag tycker att vi återigen jobbar hårdare och tar bättre beslut på isen än vad vi gjorde de första matcherna i serien, vilket också lett till vinst. Jag tycker att backarna gjorde en väldigt bra insatts.

Du ser ut att gå mot en kanonsäsong med rejält och stabilt backspel, hur känner du själv?

– Roligt att du tycker att det ser bra ut för min del. Själv tycker jag att det känns helt ok där ute. Men som sagt, allt känns ju bra när laget vinner.

Vad är hemligheten bakom din starka start?

– Det finns inga hemligheter, hårt jobb är det som krävs!

Men att du fått varit frisk/skadefri har väl gjort sitt till? Tidigare missade du väl flera säsongsstarter med hjärtat m.m.?

– Ja, där har du en poäng. Man får hålla tummarna att man förblir skadefri hela sässen!

En sista fråga, hur gick Svedlunds mål till? Det var dålig sändning och nissarna klippte bort det…

– Mönsteranfall! Söderkvist fick den i mittzon och la ut den på vänsterkanten till Freddan, sedan skickade Freddan in mot mål, eftersom Svedlund kom med full fart mot kassen. Men jag vet faktiskt inte riktigt hur den gick in.

***

Grattis Linus Svedlund till målet i afton, första i allsvenskan?

– Fast det var Freddans mål, haha. Det var en bra laginsats, vi krigade oss till tre poäng och Fransson var riktigt bra! Det kändes helt okej för mig personligen, det känns bättre och bättre för varje dag, säger Linus Svedlund till Centralen.

1 svar

  1. Vik skriver:

    Grymt jobbat av de flesta. Kul att se att se att McGrath och Fornataro krigar på. Fantastiskt. De kommer båda att göra mååååånga viktiga poäng. Fransson kung i målet.