Inför Timrå-Västerås: Två heta målskyttar ställs mot varandra när Västerås beger sig norrut

Ett psykologiskt viktigt mål för Johner senast mot Oskarshamn. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

En solid insats hemma mot Oskarshamn innehållande finess men även det eftertraktade hårda arbetet måste nu följas upp med samma typ av spel uppe i Medelpad. Timrå som kämpat till sig två raka segrar ser ut att kunna bli en svårknäckt nöt eftersom de ger allt i varje byte.  

I fjol var Timrå det lag som blivit degraderade från Sveriges högstaliga och blev tvungna att mestadels satsa på juniorer från de egna leden på grund av en skral ekonomi. I år ser det inte så mycket annorlunda ut, Timrå har fortsatt stora ekonomiska bekymmer och jobbar metodiskt med den plan man satte upp efter degraderingen. Det är en plan som grundar sig i att laget ska byggas på egna spelare som ska få blomma ut till stjärnor, något som ser ut att hända redan i år.

Ludvig Nilsson är en spelare som fått stor uppmärksamhet under de inledande matcherna. Han är ung och jobbar hårt, men framförallt så gör han poäng. Förra säsongen kämpade han lite i skymundan, han var aldrig någon poängmaskin och missade precis platsen till JVM, i år är det dock annorlunda. Den här säsongen ser hittills ut att bli den säsong Ludvig Nilsson får sitt stora genombrott. Han har än så länge mäktat med att hänga fyra puckar i mål, lika många som Västerås stjärna Jeremy Williams gjort, och leverera tre målgivande passningar. Hans poäng har lett till att Timrå tagit två raka segrar mot storlagen Karlskoga och AIK, men viktigast av allt är att hans poäng lett till att Timrå hänger på de andra lagen och tävlar om en plats bland de åtta bästa.

Västerås är återigen på banan, äntligen fick vi se den smått oslagbara kombon av finess och hårt arbete. Egentligen så är de det hårda arbetet som ska berömmas eftersom det banar vägen och ger finessen spelrum.

Flera glada besked fick vi av matchen senast. Det mest glädjande är att det redan går att se kemi i de nya kedjeformationerna. En kedja som verkligen blir intressant att följa är den innehållande McGrath, Fornataro och Strömberg. Produktionen uteblev visserligen mot Oskarshamn men signalerna och intuitionerna som skickades ut talade om att även denna kedja så småningom kan bli framgångsrik.

Powerplay spelet ser även det ut att vara på rätt väg. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

 

Det var inte bara offensiven det lyste om, även det defensiva spelet kuggade i bra. Krisen kring backarna ser ut att kunna tystas ner om bara Hampus Larsson, Kristians Rubins och chockerande nog Per Helmersson kan fortsätta gå från klarhet till klarhet. Jonas Franssons målvaktsspel såg även det stabilare ut. Den skakiga känslan han förmedlade i sina inledande matcher ser ut att vara på väg bort. Otroligt viktigt för Fransson att känna sig säker i sin positionering och sitt spel över lag för att med sin, om man jämför med många andra målvakter, inte allt för stora kropp klara av att täcka av målet även i år.

Timrå kommer garanterat fortsätta i sin fysiska bana och ge allt i varenda skridskoskär för att ta sin tredje raka seger, frågan är bara om Västerås kommer göra detsamma för att bygga en positiv trend.