VIK Supports vice ordf. Jimmie Andersson inför fredagens #byggaVIK

Fick byta några ord med VIK Supports vice ordförande inför kvällens match mot Södertälje:

Vad har ni på gång i VIK Support?

– På fredag den 9e december arrangerar VIK Support tillsammans med Sportbaren Allstar en kväll i sann hockeyanda när VIK möter Björklöven borta. Vi kör ett event med Johan Thalberg som konferencier där det pratas mycket hockey och framförallt vårt kära VIK! Det kommer vara gamla spelare och folk från VIK Hockey. Däribland Andreas Appelgren och Patrik Zetterberg.

– För 200 kronor får man en burgartallrik och en öl/cider. Hälften av denna summa går oavkortat till insamlingen #ByggaVIK. Hoppas många vill boka sig och ha en riktigt trevlig kväll och samtidigt bidra till insamlingen.

– Hoppas att många vill komma och snacka hockey och ha en förbannat trevlig fredagskväll med mycket hockeysnack och att våra krigare på isen visar vart skåpet skall stå uppe i Umeå.

– Vi har fått en hel del hjälp till insamlingen av flera företag och hoppas att fler vill haka på så vi kan hjälpa VIK Hockey med de 300 000 vi satt som mål inom en snar framtid. Vi har i dagsläget samlat in hela 232 000 och det är fantastiskt bara det. Mer info finns på vår hemsida VIKSupport.com.

Vad känner du kring läget just nu?

– Just nu känns det som det inte finns någon direkt härförare som leder laget på banan och tar för sig riktigt ordentligt. Känns som vi saknar spets framåt. Vi har många väldigt duktiga komplementspelare som kanske skulle lyfta om de fick spela andrafiolen och inte ha på sina axlar att de måste leverera konstant.

– Skulle gärna vilja ha in en eller två som sticker ut ur gruppen lite och kanske är lite mer själviskt lagda och gärna skjuter så fort chansen ges och går direkt på mål.

– Annars tycker jag att vi är stabila bakåt med stabil förstekeeper och en bra backup. Så det är offensiven som behöver vässas.

En helt annan grej, hur kan vi alla bidra bättre på läktaren?

– Nu kommer jag nog svära i kyrkan men jag tror att våran ståplats är för stor! Svårt att få trycket. Många vill ju ha trycket i ramsorna men då måste alla bidra. Våran capo (klackledare) gjorde ett bra försök senast men det verkade inte finnas geisten på läktaren för att få till det bra.

– Och det har ju märkts de gånger alla trycker i hur mycket det ger laget på isen. Där måste vi alla tillsammans bli lite bättre. Och som det ser ut nu på sektionen så står folk väldigt utspridda.

– Jag tycker ändå att en hel del matcher har det varit sjukt bra tryck. När det är det så är det inte många som slår oss i denna serie.

– En viktig grej till det med att bidra till stämningen på läktaren är att vi välkomnar all hjälp vi kan få runt supporten, så tveka inte att hojta till om någon vill bidra. ALLA är välkomna och behövs!

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"806505737224671233";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-07 14:28:46";}}";

2 Kommentarer

 1. Rickard

  Håller med i mycket som beskrivs när det gäller support och stämning på läktaren, här är några förslag på saker som kan göra stämningen och gemenskapen bättre.

  1. Bjud in lite tydligare alla som vill komma närmare kärnan där det är sång i fokus, visa att man bör komma närmare mitten ovanför is maskinen och uppåt för att skapa ett bättre tryck men självklart ska man kunna känna sig delaktig oavsett var man står på läktaren.

  2. VIK Support har en mängd fina flaggor, ställ ut dom vid ingången uppe i kurvan där alla som vill får låna. Den som lånar är ansvarig att flaggan ställs tillbaka efter match i samma skick. Vid de matcher som detta har skett så är min känsla att stämningen direkt ökar markant då fler känner sig delaktiga och automatiskt hänger med mer även i sångerna.

  3. Välkomna alltid laget med de största flaggorna som gjordes vid nån hemmamatch i år, det måste kännas peppande att som spelare komma ut till match och mötas av en ståplats fylld med en mängd flaggor som dessutom håller toppklass i storlek och utseénde.

  4. Var mer inbjudande till våra VIK ungdomar, gör likt VSK med Gröngölingarna och dedikera en plats för dom typ ovanför Optimera skylten i kurvan där det redan hänger en del kids och där dom ser bra. Det är nästa generation som idag kanske inte bidrar med stark sång men som kommer vara med i VIK Support framöver och bidra starkt om några år (förhoppningsvis också på isen). Får dom vara närmare klacken och låna flaggor mm så kommer hela stämningen att höjas tror jag.

  Min känsla i år efter att ha gått på nästan alla hemmamatcher är att vi tillsammans kan göra så mycket mer för att skapa stämning och stötta laget även om det också finns många goda exempel på eldsjälar i VIK Support som slitit hård för att uppnå detta vid vissa matcher.

  Det är när det går trögt för laget som vi behövs som mest.

 2. Monroe

  Om delar av VIK support styrelse inte satt på sittplats så kanske det skulle låta mer….

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto