Botten är nådd efter debacle mot svagt Södertälje – något måste göras omgående

 

Efter att förlorat hemma mot bottenkollegan Vita Hästen med 0-2, föll VIK även ikväll mot jumbon Södertälje med 1-2 efter straffar. Att VIK av tradition är sämst när det gäller har vi vetat länge, men att man skulle vara så här veka även i hyperviktiga sexpoängsmatcher i tabellbotten var ett nytt “all-time low”.

Matchen är inget att skriva hem om förutom att det var två halvt division 1-mässiga lag som försökte spela lite ishockey. VIK var faktiskt aningen bättre än SSK, men det säger inte mycket.

Foto: Rune Åhlén

Foto: Rune Åhlén

Södertälje var givmilda och gav mer eller mindre VIK många frilägen, men VIKs spelare har enkelt inte kompetens och mod att göra mål, i en sport som går ut på just det.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Denna match var ett lågvattenmärke. Tränarna i VIK har inte på något sätt fått minsta lilla ordning på lagets mentalitet. Den mjuka kärnan av spelare gjorde sig åter påmind, ni vet de som alltid är sämst när det gäller, de tycker nog också det är fansens fel.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Alexei Salomatin fick en välförtjänt hyllning innan match. Tänk så klubben har förstörts sedan den tiden. En sorglig och spikrak resa neråt där klubbmärket dragits ner i smutsen gång på gång.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men för att stoppa disrespekten mot klubbmärket måste man säga att nog är nog nu efter en halv säsong av halvmiserabel hockey. Det vore en bra signal att åtminstone försöka få till en ändring.

17-070

Sen är det ju tyvärr lättast att byta tränarna. Detta även om typ halva laget inte förtjänar att spela, men samtidigt: Om bara hälften som det Thalberg antytt och annat är sant, då vore det bästa att Andreas Appelgren klev ner i båset, kanske med stöd av Thomas Paananen från J20?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Spelarmässigt skulle jag vila menlöse Rasmus Edström och Niklas Lihagen. Lihagen ser ut att ha mycket ont och det är orättvist att han tvingas spela då han uppenbarligen är skadad. Edström klarar inte det fysiska spelet i Allsvenskan och blir bortplockad, och levererar inte i övrigt. In med Alenbring istället.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Det är snart skrivet i sten, att VIK och Södertälje kommer spela mot Asplöven & Co. i vår. Jag är tveksam om VIK, som alltid är sämst när det gäller, kommer klara det kvalet heller.

08-019

Men det finns hopp att kanske VIK Support & Co. kan göra något bra som gör att laget kan förstärkas. Låt oss fånga den strimman av hopp.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"806621660430405632";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-07 22:09:25";}}";

8 Kommentarer

 1. Marko

  Först och främst RIP Salomatin..
  Matchen igår var naturligtvis tung och de flesta trodde väl på en hyfsat säker vinst trots säsongens facit. Kul att Lill-Zäta fick hänga dit en puck. Jag hade börjat misströsta om killen men man får ta logiken till hjälp ibland o fatta att hn fortsatt är ung o blir bättre. Gällande Mylläri så kan man ju inte tro att han kommer in o äger efter en skadefrånvaro. Det vet alla som spelat på en högre nivå att timing mm försvinner ganska fort. Kan ju inte säga att alltför många andra backar i laget presterade så mycket bättre eller vad säger du Lesspåmylläri?
  Ser fortsatt inte heller att det är tränarnas fel att laget inte vinner mer. VIK har ett sämre material än tidigare och det visste alla när säsongen startade. De unga blir bättre med tiden men man kan inte kräva underverk från de heller utan de behöver tid. En del andra underpresterar el är inte tillräckligt bra o då sitter man i skiten. Fortsatt så får man hoppas på ett par som gör skillnad men det verkar dröja lite till.

 2. Pelle

  Jag la förstås också märke till att Mylläri släppte frilägen. Och det har jag kritiserat honom för. Men det var till hans försvar första matchen efter skadeuppehåll. Men visst han har inte haft en lysande säsong precis. Men hur många av VIK:s backar har haft det? Hans behövs med sin fysik för att stadga upp en vek backsida. Han har även offensiva kvaliteter i sina bästa stunder med ett bra skott. Känns som att han har en betydligt högre nivå än han visat. Man såg lite i inledningen av förra säsongen innan han blev skadad hur han kan spela.

 3. Lesspåmylläri

  Varför är det ingen som pratar om hur urusel Anton Mylläri är? Hur många släppte han förbi sig som resulterade i rena frilägen? 4-5 st utan problem.. Han måste vara den sämsta backen i VIK. Jag ser inte storheten som vissa ser i honom.

 4. Vimmerbyarn

  Håller med, Johan! Minns min första match i Rocklundahallen i slutet av 80, början av 90-talet. Kvalet måste undvikas till varje pris!!!

  Olsson måste befrias från sitt uppdrag innan fredag! Skulle skett redan i söndags. Allt annat är tjänstefel av klubben.

  1. Torbjörn Persson

   vem har du tänkt ersätta han med då? Det finns pengar tack vare föra styrelsen det är ju därför vi ligger där vi ligger truppen er ej bra men det är ett låg budget lag tyvär. Så vart skulle dom få pengar till en ny tränare i från tror du?

   1. Johan

    Ja du, jag vet inte faktiskt. Men intresset borde finnas bland sponsorer att stötta lite extra nu när det är såhär. Visst vi kan ju inte alltid begära att sponsorer ska kliva in med pengar hela tiden, men man kan ju alltid önska. Men finns det intressen från några stora företag i stan att stötta med mer pengar så är det nu det måste till något nu.

  2. Alkemisten

   Hur ska en ny tränare lyckas bättre med det här materialet?
   Om det nu skulle dyka upp en hockeyalkemist som kan göra guld av vad som helst då kan du väl ge oss det namnet samt anmäla dig själv till en “open try out”, inom ett par månader skulle du kanske då hålla landslagsklass….

 5. Johan

  Vi är så många som önskar VIK all lycka och framgång,men många av oss gick liksom luften ur efter förra sesongen, tyvärr är det så. Jag har följt laget sedan början av 80 talet och har brunnit för VIK, har rest kors och tvärs för att följa laget, när jag var bortrest har jag följt laget via internet, men nu börjar jag få känslan av att jag inte orkar bry mig längre. Nu är jag inte ensam att känna så, väldigt många av mina vänner som följt laget nästan lika länge som jag känner likadant. Något måste verkligen till och det är nu, inte imorgon utan nu om vi ska rädda laget från att ramla ner i ettan nästa år, för som laget ser ut nu kommer det inte ha en chans i kval mot topplagen från ettan. Jag känner sorg och en uppgivenhet, tyvärr är det så. Tänk att så mycket blev förstört bara för att den tidigare styrelsen var inkompetenta. Sorgligt!!!

Tweets

Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Så som jag ser det är att han nu kommer hjälpa JJ och Wikman/Kangas att komma bättre till i offensiv… https://t.co/KcU5HNpWpV

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto