Appelgren efter Södertälje och inför Björklöven: ”Vi kommer leverera resultat och poäng”

Bernhardt var en av målsumparna mot Södertälje. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Efter en ny tung trend med bara tre segrar på de senaste tio matcherna, varav fyra raka förluster, har VIK bara tagit 10 av 30 möjliga poäng på sistone och börjar bli fast förankrade i botten. Bloggen fick byta några ord med sportchef Andreas Appelgren:

Hur ser du på behovet av förändringar, lättast är väl att göra något på coachsidan?

– Jag förstår och har respekt för att frustrationen är stor och att det finns en oro för hur det ser ut i tabellen, säger Andreas Appelgren till bloggen.

– Vi analyserar och mäter olika saker i vårat spel, det gör vi hela tiden och vi går igenom alla olika spelformer. Sen tittar vi igenom resultaten av de analyserna och sen agerar vi därifrån.

– Jag är fullt medveten om att i slutändan gäller det att leverera resultat i form av segrar och poäng och det kommer vi att göra.

Hur mår du själv när det går så här och hur ser du på läget i stort?

– Jag överlever! Positivt är försvarsspelet men negativt är målskyttet.

Måste en förbättrad offensiv vara på bekostnad av försvarsspelet?

– Nej, det tycker jag inte. Igår mot Södertälje var väl ett bra exempel på det. Försvarsspelet var bra och vi radade upp öppna målchanser. Mot SSK var det målskyttet som inte fanns där, vi hade lägen att vinna matchen med typ 5-1.

– Du kan få mer utförliga svar på dina frågor på All Star i morgon, säger Andreas inför #byggaVIK-kvällen, som verkligen är viktigare än någonsin med tanke på läget.

***

Som lök på laxen är även Simon Karlsson (överkropp) och Henrik Lundberg (hjärnskakning) borta 10-14 dagar efter Södertälje.

Nästan allt går fortsatt emot, så vi får köra klyschan som Pär Mårts gjorde den famösa VIK-säsongen 1996-97: ”Det är i motvind planet lyfter”…