VIK tappade sex till SHL – men det kunde faktiskt blivit mycket värre & sannolikt kommer en handfull åter gå till SHL 2020 (om inte VIK själva gör det)…

VIK-gänget ser ut att få riktigt bra kontinuitet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK har som alla vet tappat fem (plus en) spelare till SHL i Alexander Lindelöf, Kalle Östman, Lukas Zetterberg, Samuel Ersson, Mikael Frycklund och sent omsider Josef Ingman.

Men det kunde varit mycket värre. Enligt uppgifter från bra källa fanns tidigare även visst SHL-intresse från minst två lag ”söderut” för Viktor Hertzberg efter 28-åringens två mycket starka säsonger i Almtuna.

Ett kanske mer löst rykte var också att nyförvärvet Daniel Öhrn hade SHL-ögon på sig. Det lösa ryktet stärks en aning av att en Tingsrydskännare här på bloggen tidigare var lite förvånad över att det inte blev SHL för Öhrn, som var en publikfavorit i TAIF.

Sedan tidigare visste vi också att det fanns SHL-intresse för Sebastian Benker och Marcus Bergman, vilket bland annat VLT och denna blogg rapporterat om.

***

Jimmie Jansson, som förutom aggressivt spel över hela banan gjorde 5+12 trots noll PP (!), var denna blogg rädd för att VIK också skulle tappa.

***

Men nu när vi passerat nålsögat den 26:e juli, då SHL inte längre kan plocka fritt, kan vi istället glädjas åt att VIK består av en hel del spelare uppenbart nära SHL.

På backsidan har också Alex Younan och August Nilsson, trots sin relativa ungdom, redan en del ganska färsk SHL-rutin. Totalt har 13 av 23 spelare i truppen minst en SHL-match på CVet.

Så om inte VIK själva tar sig till SHL våren 2020 kommer sannolikt åter en handfull spelare göra det ändå, på egen hand…

1 svar

  1. Bozo skriver:

    Det viktiga är inte vilka tappar, kommer vi alltid att göra på något sätt. Det viktiga är att spelare underifrån vill komma hit. Sen måste vi få upp produktionen av egna spelare. De lagen som åkt ut senaste åren upplever jag hade inte sitt bästa år när det gällde slussandet av kvalitativa juniorer till A-laget. Om det sedan beror på kass junior-verksamhet eller rädsla hos A-lagsledningen så tror jag snarare på det senare. Med facit i hand, ett lag som Modo borde ju ha gett betydligt fler juniorer chansen i SHL. Visst vissa år hade de varit borta från slutspelet tidigt men tror de lätt hade klarat kval med fler hungriga juniorer än vad de hade på slutet. Vissa år hade också blivit tok-succé.
    När det gäller VIK har de inte riktigt den lyxen med sin juniorverksamhet än, även om den är bland toppen i HA. Men en lärdom kan ju vara att tidigt på säsongen ge juniorer en rejäl chans. Ge dom mycket istid direkt, då känner ju dessutom inte de etablerade att de blir råpetade. Tar inte spelaren chansen så får det vara nog denna säsong och sedan får nästa på tur möjligheten. Visar man att man ger unga spelare en fair-chans så kommer många vilja söka sig till VIK. Hoppas Paananen känner att han har så mycket marginal.