Vita Hästen laddar upp med NHL-meriterad center i Mark McNeill som analyseras av scout & hur kan Zäta kontra den centervärvningen av Hästen?

Det var då. Olika öden för herrarna (Gustav Ahnelöv, Christer Olsson, Tony Zabel & Anton Mylläri) på bilden från 2016. Zabel ska nu försöka få fart på en kanadensisk center som har skills men kanske inte viljan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det är fler än VIK som letar/letat toppcentrar. Vita Hästen slog under fredagen till på pappret intressante NHL-meriterade tvåvägscentern Mark McNeill, 27, senast i Linz i Österrike där det blev 17 poäng (4+13) på 27 matcher.

– Det var samma McNeill i Linz som tidigare under karriären, dvs. så var han oerhört ojämn, säger en NHL-meriterad scout till bloggen, om centern som producerat bra i AHL och gjort två NHL-matcher.

– En bra match, sen kan du inte hitta McNeill de kommande tre matcherna. Han kunde ha varit en helt okey tvåvägscenter eftersom han är stark och har goda händer även i tät trafik.

– Men tävlingsinstinkten har alltid varit mycket låg – och han levde upp till sitt rykte i Österrike senast, säger denna scout avslutningsvis.

***

McNeill blir nog något att bita i för coach Tony Zabel i Vita Hästen således. Frågan är hur Patrik Zetterberg kan kontra denna på pappret trots allt ganska vassa värvning.

Troligen kommer Z kontra med någon nordamerikan med liknande CV som McNeill – men förhoppningsvis med mindre frågetecken kring arbetskapaciteten och jämnheten (om nu scouten har rätt här)…

1 svar

  1. Simon K skriver:

    Hört att Ryan Fitzgerald 26 år gammal senast i Bostons AHL lag är ett alternativ