Walters om Södertäljes Valery-Trabucco och lite centertankar…

De allsvenska lagen har hittills plockat in 19 nya transatlanter. Senast in är Mario Valery-Trabucco hos Södertälje. Kanske en center/ytter som kanske även VIK tittat på, vem vet. Antalet centrar som är precis på “rätt” nivå för att vara topp i Allsvenskan kan inte var hur många som helst…

Centralen pratade lite med Jason Walters som spelade fyra år tillsammans med Mario i Union College.

– Ja, vi spelade tillsammans i Union och han satte rekordet för mål totalt i Union.

– Jag tror att Valery-Trabucco kommer att göra det bra i Allsvenskan. Han är laddad för att komma över och visa att han är en bättre spelare än vad hans förra säsong visade, menar Jason.

– Han vill ha en nystart, och Mario tror att han har funnit det i Södertälje. Han är en målgörare, ungefär som Damien Fleury. Dock inte så smidig och fin skridskoåkare som Damien, men kanske lite bättre tvåvägsspelare än Damien, säger Jason avslutningsvis.

***

Intressant spekulation också av GurkOlle om vilka förväntningar vi kan ha på förstecentern. Kan inte vara så lätt att värva en toppcenter när det är så många ligor med till synes nästan obegränsade resurser (KHL, Schweiz, Tyskland, men även Österrike och såklart Elitserien och finska ligan dammsuger nog bra).

För att locka en spelare som Andy Miele måste nog VIK:

1. Antingen vara väldigt tidigt ute med ett mycket bra kontrakt som Miele skriver på för att vara “säker” på att få ett bra kontrakt i god tid.

2. Betala mycket mer än exempelvis Schweiz för att locka till en andraliga – uteslutet.

3. Vänta till i september och hoppas att Miele fortfarande inte fått ett kontrakt och fått bråttom, lite som det var med Yetman, Larrivée, McGrath och Fornataro. Dock har Miele betydligt vassare meriter än denna kvartett.

***

En på pappret drömcenter som fortfarande är kontraktslös i AHL är tvåvägscentern Nick Drazenovic. Problemet är bara att även i AHL finns det spelare med riktigt bra löner, då Drazenovic tjänade nästan 100 000 kr/månad förra säsongen – att jämföra med Mieles knappa 40 000 kr/månad.

Man förstod att VIK såg en chans att tidigt i alla fall försöka på Miele, som verkligen var underbetald förra säsongen.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"345646674921807872";s:5:"pDate";s:19:"2013-06-14 22:59:24";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Nybro får en guldklimp i Frylén! Spännande att följa! https://t.co/BfRD11Tf1U

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Tänkte mest om den som var duktig på att kanske zooma in och ta det i slow s… https://t.co/oxCb9R9pMT

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@Crill1913 @VIKFanCentral @antonj85 Ja men du ser ju alla kameravinklar som finns på cmore finns ju inget annat du kan trolla fram?

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Syns otydligt om de är hand eller klubbskaft. Eller ser du handpass solklart… https://t.co/liAMUvQlll

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto