Mycket positiv framtidsanda efter årsmötet och tuff kravprofil på center

Det var väldigt länge sedan det mesta kring VIK var så här positivt. Laget är topptippat och på onsdagens årsmöte konstaterades att man ökat omsättningen, gjort vinst och därmed ökat det egna kapitalet till cirka 2,5 miljoner.

Anders Eklund klargjorde även på VIK.se att kommande säsong ska bonusar först betalas ut om laget går upp i Elitserien. Helt rätt signaler då bonusarna för kvalserien åt upp en del av det positiva resultatet – inte bra långsiktigt att åka på ”bonussmällar” för att bara ta sig till kvalserien.

***

I en intervju på VIK.se pratade även Niklas Johansson om att man får möta AIK i träningsmatch och att detta kunde vara bra då Solnagänget kanske kommer hamna i kvalserien. Med andra ord räknar NJ med kvalserien. Bra kaxighet där.

Att försöka få in den här sunda kaxigheten i spelartruppens märg är nu nästa uppgift, så att laget vid en ny kvalserie inte är nöjda att bara ta sig dit.

I år verkade man bara orka att ladda riktigt för två-tre kvalseriematcher, sedan föreföll VIK mentalt trötta och något ”tagna” av två överraskande inledande segrar. Något som dessa bonussignaler och höga mål förhoppningsvis kan stävja våren 2014.

***

Sedan beskrev även NJ kravprofilen på förstecenter på VIK.se: Tvåvägscenter, bra defensivt, bra ”skills”, bra fart på rören och bra spelsinne. Tuffa krav och det framkom även att förhandlingar pågår med några centrar.

NJ verkade inte heller baxna helt då Jimmy Gerdin frågade om detta skulle bli dyrt, så kanske kan vi drömma om någon ”stjärncenter”…