Nilsson återvänder till KRIF och Kinisjärvi ger fjärdekedjan mer offensiv?

Kan Kinisjärvi se till att fjärdekedjan äntligen börjar producera lite offensivt?

Enligt Malmöbloggaren MrMadhawk.se är Robin Nilsson på väg tillbaka till Kallinge/Ronneby på lån.

Det ska vara så att VIK-ledningen vill fortsätta satsa på Marcus Söderkvist som back. Föga förvånande efter succén i slutet av förra säsongen där Söderkvist glänste i försvaret.

Söderkvist verkar för övrigt bli bättre med åren och har utvecklat känslan för spelet och spelsinnet. Förra säsongen var 31-åringens klart bästa i karriären, både som center och back. Mot 1000 matcher?

***

I sin tur innebär detta troligen att Markus Kinisjärvi blir fjärdecenter. Det kan föra det positiva med sig att VIK:s tidigare nästan helt offensivt impotenta fjärdekedja får mer offensiv, då Kinisjärvi har bra offensiv potential.

***

Det innebär också mördande konkurrens bland VIK:s backar, med sju beprövade backar, där en måste sitta på bänken av Emmerdahl, Björklund, Lindh, Mitell, Söderkvist, Frisk och Helmersson (som troligen snart skriver på). Detta faktum talar dock emot lite grann att Söderkvist verkligen behövs som back.

***

Tänkbara femmor:

1a: McArdle – NY – Williams

Frisk – Emmerdahl

2a:  RomanoIuorio – Leisenring

Mitell – Björklund

3e: Bergquist – Frycklund – F Johansson

Söderkvist/Helmersson – Lindh

4e: Mårtensson – Kinisjärvi – Jonsson/Weiskog

2 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    Kloka ord där VIKPelle, visst är risken att man överanalyserar saker och ting nu på sommaren. Visst kommer skadorna, det är obligatoriskt.

  2. VIKPelle skriver:

    Nu brukar ju VIK sällan vara helt skadefria, så därför behövs alltid mer folk både på forwards- och backsidan än man tror när man sitter och skissar på laget under silly season. Bra bredd är ofta det som skiljer toppen och botten i en lång serie.