Ytterligare en finessforward klar då Freddan skrev på och ”Bacon” lämnar

Det är den här svarta blicken som Freddan behöver plocka fram mycket mer om Munkedalssonen ska bli en nyckelforward till att ta upp VIK till SHL. FOTO: Rune Åhlén FOTOBLOGG

Fredrik Johansson gjorde en stark comeback med tanke på skador och familjesituation. Nu fick också Freddan ett nytt tvåårskontrakt på onsdagan. NJ tror uppenbarligen stenhårt på Freddan trots den klena produktionen i år, 12 poäng på 45 matcher.

Freddan är som bloggen skrivit en spelare som har det mesta som behövs för att vara ett offensivt hot varje byte.

Tidigare i karriären har forwarden haft det svårt att spela i trafiken när det blivit tätt. De två fina målen mot Örebro i kvalet var faktiskt de första han gjort i kvalsammanhang i VIK och nu har Freddan två mål på 27 kvalmatcher i VIK.

Det positiva är att Freddan gjorde sin klart bästa säsong i karriären precis innan skadehelvetet. Då som ytter. Hoppas Filander kommer använda Freddan som ytter och att Freddan nu topptränad kommer köra stenhårt varje byte för att utnyttja sina många stora talanger på isen.

***

Hur ser då laget ut nu? Vi kan konstatera att framåt finns det i princip fortsatt bara finesskillar nu. Måtte NJ fylla på med några powerforwards, annars ser det mörkt ut och vi kan förvänta oss att brottas ner av Malmö igen.

Nedanstående är kontrakterade:

Williams – McGrath – MrX1

MrX2 – Fornataro – MrX3

Bromé – Mastomäki/NY – F Johansson

MrX5– Frycklund – Weiskog/Svedlund/Oscar Petterson/Lantosi

Kommentar: Behövs alltså lekkamrater till Fornataro och någon tung spelskicklig powerforward lik Caputi till förstakedjan.

Det skulle inte skada om Fornataro också fick några fysiskt starkare och snabba komplement som kan bana väg för finliret. Troligen behövs också någon riktigt tung fysiskt kille för fjärdekedjan som också kan göra det bra i box play.

***

Kenneth Bergquist lämnar efter tre år. Kenneth var strålande första hösten i VIK då han öste in mål trots att han var ganska ensam i sin kedja. Sedan dess har dock skridskoåkningen eroderat sakta men säkert och det har inte hjälpt att nivån på allsvenskan hela tiden höjts.

Kenneth har ett utsökt spelsinne med bra teknik och skulle säkert göra det mycket bra i exempelvis Norge eller Danmark. Vi önskar Kenneth alla lycka i framtida äventyr!