Ytterligare ung svensk spelare presenterad i form av backen Olle Norberg (ex Almtuna och Linköping) som en riktig doldisvärvning som kanske lite ersättare till Ludvig Östman?

26 svar

 1. Petri skriver:

  Har en kollega från norr som har en släkting som jobbar på juniorsidan i Luleå hockey.
  Han (släktingen) har tydligen tjatat om att Joel Kant är den bästa ”oslipade diamanten” som Luleå har haft i egna led på många år!

  Hoppas han hinner bli slipad under kommande eller nästkommande säsong i VIK!

 2. kenta skriver:

  Svider nog i alla gluttare från Björklöven att Malte är klar för Vik!!!!

  • Kalle skriver:

   Grattis till Er faktiskt!

   Kul och på tiden att Ni får en spelare med bra inställning och karaktär, det har ju aldrig funnits i VIK tidigare.
   Visst står VIK för Vinner-Inte-Klubben förresten?

   • Anders skriver:

    jo det har funnits men då får vi nästa gå till 1992-1993 där om kring,, Växer inte på träd direkt. Men kul att få en spelare som ger 100%.. Har hellre
    flera såna här spelare en ett gäng överbetalda Forwards som inte tycker att dom behöver ge allt och hoppar över försvaret. Och i mitt tycke så är Björklöven och VIK rätt så lika där.. Tycker det är synd för är det 2 lagg jag väääärligen tycker ska få gå upp så är det Första hand VIK för jag håller på dom sen Björklöven..

   • Pelle skriver:

    2015 vann ju VIK serien men föll sen på skador på nyckelspelare. I kombination med att KHK hade en målvakt som stoppade allt.
    Sen har ju ekonomin satt käppar i hjulet.

 3. Mr H skriver:

  Shilkey, Weigel, kaptenen Fredric Andersson (plus en handfull till) och Rahimi som avslutar karriären. Plus att tränarna som tidigare uppmärksammats – får gå. Det händer mycket i Björklöven.
  Tråkigt att vi inte får se Rahimi någon mer gång…eller så. 😃
  Vad tycker ni?

 4. Stenberg skriver:

  Stråhle och assisterande fick sparken idag pga dåligt utfall 23/24

 5. Faxman skriver:

  Kul nu har Malte Sjögren presenterats även om vi har vetat att det kanske varit på gång

 6. Stenberg skriver:

  Intressant intervju idag med NJ om backsidan. På en direkt fråga om det varit fel på spelarna och inte hur försvarssystemet varit upplagt. Jag uppfattar NJs svar som att han försvarar Helmersson/Lindmark som under en hel säsong inte fått ordning på försvaret (som inte bara är backarnas ansvar) men lägger skulden på spelarna. Jmf gärna hur en avdelning med 20 medarbetare på ett företag eller inom kommun/landsting där effektiviteten och kvaliteten på arbetet inte når upp till förväntad nivå. Är det medarbetarnas fel att gruppen inte presterar eller har chefen inte lyckats få ut sitt budskap eller valt fel person för en specifik uppgift? Frågan om hur det ska lösas blir då: ska vi säga upp 75% av personalen och behålla chefen eller ersätta chefen med en ny person? Jag är övertygad om att valet i detta fall (i näringslivet) blir att chefen byts ut men det kanske finns andra aspekter i sportvärlden som talar emot min slutsats och som jag inte begriper. Vore intressant att få kommentarer från de på bloggen som tidigare varit tränare om detta

  • Mr H skriver:

   Bra skrivet Stenberg, och C lite längre ned här.

  • Musse skriver:

   Det är väl inte konstigare än att i sportvärlden finns ingen tillsvidareanställning, endast tidsbestämda avtal (oftast 1 eller 2-årsavtal. I det här fallet har man valt att inte förlänga avtalet med samtliga dessa spelare av olika orsaker. Kan vara brist i prestation/attityd eller för hög lön vs prestation. Vill man bli av med en spelare på kontrakt så gäller samma som i näringslivet, dvs förhandling och utköp. Tränarna har avtastid kvar, ingen av spelarna som fått gå har det. Klubben tror på spelidén så tränarna får stanna istället för spelare som inte bedöms klara uppgiften. Helt rätt tycker jag, kommer inte sakna en enda som inte NJ ville ha kvar. Kan finnas någon som han inte hade råd att behålla, t ex Topping.

  • C skriver:

   Intressant frågeställning.

   1. Man har ju bedömt att tränarna ska vara kvar, mycket pga att de faktiskt har kontrakt. Därför kommer man ju att kommunicera att det är ”spelarna” det är fel på oavsett vad sanningen är.

   2. Med tanke på Örjan Lindmarks arbete i Mora där 4 backar gick till SHL efter hans senaste säsong där så tror jag faktiskt att det var materialet som var fel här. Framförallt så var spelarna i en ålder där de inte utvecklas särskilt mycket längre. Det får ju NJ ta på sig 100%.

   Egentligen har vi väl bara behållt alla med kontrakt? Spelare som tränare om jag inte missat något.

   Sen är det alltid väldigt svårt att stoppa in en chef/tränare i en grupp den själv inte fått valt och att få gruppen att prestera. I arbetslivet får man ju inte sparka folk hur som helst så jämförelsen med det är svår. Där är kanske enda chansen att byta chefen.

   Min bild är iallafall att ibland är det faktiskt de ”anställda” som felet ligger hos men oavsett hur det var i VIK så är det helt rätt att rensa så mycket det går och bygga om på nytt. Hade tränarna inte haft kontrakt hade de förmodligen också rykt.

   • C skriver:

    Rättelse. NJ hade inte skrivit alla kontrakten på backarna så 100% är inte hans fel men i det stora hela så säger han ju själv att backsidan inte funkade som tänkt.

   • Stenberg skriver:

    Stor eloge till Musse och C som tog sig tid att resonera kring mitt inspel och förtydligade skillnaderna mellan chefsskap och medarbetare inom hockeyn och det privata/allmänna.. Intressant resonemang kring spelidé där det måste vara chefen/ledarnens uppgift att informera och förankra spelidén till den grupp som ska förverkliga detta (ingen skillnad här från annan verksamhet). Om vi antar att NJ har kreerat spelidén och utifrån den värvat in spelare- plus de som hade kontrakt – och tränare som ska uppfylla denna. Har NJ misslyckats med att kommunicera spelidén till tränarna eller har tränarna i nästa steg misslyckats med att få gruppen att köpa den? Min känsla – jag kan ha fel här – är att man inte velat/kunnat justera spelidén under säsongen trots uteblivna resultat (=vinster) under en längre period. Hockey är en fysisk sport där mycket handlar om känslor. Tyvärr tror jag att det är en viktig komponent där NJ gick fel när han värvade Helmersson/Lundmark som är skickliga analytiker som gjort ett gediget jobb med träningsupplägg men det har saknats någon i båset som pumpar upp adrenalinet hos spelarna innan och under match (läs en Bert Robertsson-typ). Slutligen tror jag också – vilket även NJ medgett – att truppen var för tunn vid start, dvs det var en minimal risk att bli bänkad i nästa match om spelaren i fråga inte levererade som förväntat.

   • Stenberg skriver:

    Ettårskontrakt: Lindelöf har inte lämnat, även Jared och Bergman möjliga att bli kvar i truppen

    • Musse skriver:

     Vadå ettårskontrakt? Dmytriw tror jag NJ vill behålla om det går. Bergman är nog på kanskelistan, beroende på vilka vilka spelaraffärer NJ lyckas, eller misslyckas med. Lindelöf hoppas jag åker ut då han är för långsam i fötterna och den svagaste man mot man backen.

     • Stenberg skriver:

      Sorry, blev lite otydligt – ettårskontrakt under innevarande säsong 23/24 menade jag. Det var ett svar till C:s ”Egentligen har vi väl bara behållt alla med kontrakt? Spelare som tränare om jag inte missat något”. Det är alltså tre spelare som inte fått besked om förlängning eller inte,

 7. Eusebio skriver:

  Sportchefer litar mycket på agenter..

 8. Karl P skriver:

  NJ säger i presentation av nyförvärvet Joel Kant. ”En del i vår truppstrategi är att scouta och rekrytera utvecklingsbara spelare som är på väg uppåt i karriären och kan fortsätta ta fler kliv hos oss.” Jättekul att VIK satser på yngre spelare som Kant och nu Norberg.
  Även inom VIK finns det flera ”redan scoutade”, unga, utvecklingsbara spelare med landslagsmeriter som bloggen har refererat när de har spelat HA-matcher och räddat upp VIKs skadeproblem. När kommer VIK att presentera några av sina egna produkter som kommande A-lagsspelare?
  Vik behöver inte gå över ån efter vatten eller är gräset alltid grönare någon annan stans?

  • C skriver:

   Nu kan ju det jag ska skriva misstolkas rejält och jag vill verkligen poängtera att jag tycker att VIKs juniorer som fått chansen gjort det riktigt bra efter sina förutsättningar.

   Men. Det de möjligtvis räddade upp var väl att vi slapp kvala neråt för uppenbarligen hade de inte kvalitet nog att hjälpa laget till ens en topp 10 placering i HA.

   Den här säsongen har juniorerna verkligen fått chansen som många tjatar om att borde få och det står iallafall helt klart för mig att VIKs J-20 spelare inte håller för allsvenskan, iallafall inte i ett topp 6 lag.

   Det i sig handlar om att andra lag som tillexempel Djurgården har en bättre ungdoms/junior verksamhet och suger till sig de bästa spelarna i de årskullarna. Vi får ta det som blir över.

   Jag välkomnar verkligen den här satsningen på yngre utvecklingsbara spelare och någon av de yngre i J-20 kommer säkert presenteras men vi måste också inse att bara för att man är junior i VIK betyder det inte att man platsar i hockeyallsvenskan.

   Senast vi satsade på ”hemvävt” slutade det med att vi ramlade ur till 1an så jag tror vi måste börja med att klara oss kvar i J-20 serien, sen bygga om verksamheten underifrån så att vi får kvar de bästa Västeråsarna i vårt J-20 och samtidigt lockar till oss bättre spelare utifrån. Först då kan vi ”föda” A-laget med spelare från vårt J-20 och samtidigt hota om du n SHL plats.

   • Bonzon skriver:

    Bra C, helt riktigt.

   • Alkemisten skriver:

    VIK Har under flera år fyllt ut platserna(14st) på HG med spelare som inte riktigt håller måttet. VIKs riktlinje bör vara att endast ta in max12st.
    Det betyder att VIK har 24st J18 spelare vilket är mer än tillräckligt. Av dessa är 1-3 stycken sjuka eller skadade 3-6stycken spelar med J20.
    Då har du kvar 15-20 spelar att tillgå till match, då öppnar du upp för 0-5 stycken U16 spelare som skolas in redan fr o m september, de kanske inte spelar matcher men de får en hel säsong att förbereda sig på.
    Samma sak med de J18 spelare som tränar med J20, de får 1 år extra att förbereda sig.
    Varje lag, från U16 och uppåt ska från säsongstarten ha minst 3 underåriga spelare registrerade som tränar med den truppen, lyckas man inte med det ska tränaren förklara ör utvecklings ansvarige samt NJ varför man inte lyckats utveckla minst 3 spelare som klarar den högre nivån.
    Inte en gång till ska det tas ledare från dom undre leden för att tillsätta ledare till A-laget innan en ersättare är på plats, särskilt för att tillsätta EN 3:e TRÄNARE!
    Utvecklingsansvarig för juniorsidan är mycket, mycket viktigare för klubben än en 3:e tränare i A-laget.
    Örebros Juniorsida går bättre i år än någonsin, alla 3 lagen U16-J18 är kvar i SM slutspelet den organisation hade NJ inget att göra med, det är andra som byggt upp den, så tro inte att NJ kan sätta en sådan organisation, han är och förblir en Scout, det behövs en annan resurs för att bygga upp organisation, det hänger inte bara på pengarna, det hänger på att det sitter fel personer i ledande positioner.
    Örebro har is året runt och kör grund läggande skridskoövningar 2 ggr i veckan under försäsongen, VIKs J18 har inte haft en enda skridskoteknikträning under hela året. OK, det finns ingen is under juni, men kör åtminstone under halva April och hela Maj.

 9. Li skriver:

  Kul med lite nya ansikten. Hoppas på lite lekkamrater till 67. Kan det hostas upp för topping tro? Tack för det goda arbetet!

 10. Jonas skriver:

  Jansson går inte in på 6 backar om jag får bestämma 🙂

 11. AiU skriver:

  Grymma spaningar från bloggens sida, kanske ska ta över som scout?

  Ser intressant ut, inte på något vis utstickande det antal matcher jag såg Almtuna denna säsong, men inte heller någon märkbart dålig back, precis vad vik behöver.

 12. Janne skriver:

  Låter spännande, fortsättning följer imorgon eller på fredag.
  tack för ditt jobb med denna supporter sida Micke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *