Zäta efter första träningen för Blake Speers och de inledande kedjorna och backparen utmejslade: ”Syns redan att Speers har ett bra handledsskott och fart”

Blake Speers gladde återigen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

 

Under onsdagen gjorde Blake Speers sin första träning med VIK. Store VIK-supportern Philip Sunell lade ut dessa skär nedan:

Både jag och Philip tycker att Speers åkning påminner en del om Broc Littles något hjulbenta, men effektiva, skär. Speers ska totalt sett bra ut med tanke på omständigheterna.

***

Bloggen bytte även några ord med sportchef Patrik Zetterberg om de första intrycken av Speers.

Patrik Zetterberg. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

– Svårt att säga så mycket efter en träning, säger Zäta. Speers är jetlaggad och har inte tränat på is med ett lag på länge Om ett par veckor kommer man veta mer. Detta när han vant sig vid svensk hockey samt stor is.

– Man ser ändå att han har bra fart och bra handledsskott, och är en bra person. Han har verktygen för att göra det bra i HA. Så bara vi har lite tålamod så tror jag det kan bli riktigt bra framöver, säger sportchefen avslutningsvis.

***

Enligt VLT:s eminenta bevakning ställde VIK upp så här:

  • Kokkonen – Frycklund – Zetterberg
  • Cheek – Speers – Lunsjö
  • Bergman – Skedung – Svensson
  • From – Aronsson – Wiberg/Kangas (antagen plats för Kangas)

Sakari Salminen ansluter nästa vecka.

BACKPAR

  • Lindelöf – Gunnarsson
  • Jansson – Bohm
  • Parkkonen – Jardeskog
  • Östman – Göransson

Ovan ser ganska precis ut som bloggen trodde på förhand. Det är sedan givet att Salminen går in bredvid Speers och Cheek i nästa vecka.

Frågan blir då vem som blir ytter bredvid Skedung och Svensson? Det är inte ett alls glasklart val mellan Lunsjö, Bergman, From – med Wiberg och Kangas som unga jokrar.

Bergman tog en nacksving på Jardeskog under onsdagens träning. Det ska ha varit irriterat på riktigt. Träningarna är på allvar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Backparen är väl ganska givna att åtminstone starta så här. Viktigt att Lindelöf och Gunnarsson hittar en bra kemi då bägge gärna fyller på offensivt och ingen direkt är någon raket på rören. Men skicklighetsnivån blir totalt sett mycket hög i det backparet.

I övriga backpar är rollfördelningen tydlig där Jansson går framåt och Bohm garderar bakåt, samma att Parkkonen kommer får offensiva frihetsgrader tack vare Jardeskogs styrka och defensiva inriktning.

Oliver Bohm ser rejäl ut. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Östman ska enligt VLT varit riktigt tänd under träningarna och kommer ta en topp-6-plats om någon av ovannämnda tappar lite. Det är ganska ovisst på förhand hur nära Göransson är en plats, därav blir försäsongen extra viktig för backen som fyller 20 i november.