Den första större analysen inför 22-23: Vad vi tar med oss från 21-22 & tänkbara formationer – mycket hänger på hur väl Blake Speers lyckas för att utmana Djurgården, Björklöven & MoDo

Mycket hänger på hur Blake Speers lyckas. Speers kommer ha nr.19 i VIK förresten.

20 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Överdrifter av VLT som vanligt. Center stjärnan. Man måste väl först bevisa att man är en stjärna. Om statistiken visat det okej men nej. 0 mål 0 pass i NHL tex. Jag tar inte ut någonting i förskott.Det bevisade ingenting att ryssarna spelade i KHL 2 riktiga nollor till hockey spelare. Men det är alltid spännande med nya spelare och jag kan inte tänka mig att Blake Speers kan vara usel om man spelat i NHL . Bara vänta och se om man kan prata om stjärn värvningar. Gunnarsson har inte bevisat stjärnstatus i VIK men får väl godtjänt. Tycker åtminstone att man ska vara given i SHL för att att höjas till skyarna.

  • Peter T skriver:

   Det mest intressanta med Speers, är ju det faktum att han är endast 25 år. Kommer knappast hit för att mjölka ut de sista $ ur en slocknande karriär. Rimligtvis vill han framåt uppåt, precis som klubben.

   • Pelle skriver:

    Intressant också att han spelat JVM för Kanada med mycket istid. Borde väl nästan garanterat vara SHL-klass då.

 2. Freddie Jonsson skriver:

  Inte helt hundra på Gunnarsson/Lindelöf som backpar.
  Lite för offensivt där som helhet.

 3. Johan skriver:

  Ska bli en spännande säsong!
  Tror mer på det lag nu.
  Vill gärna se en annan extra spelare än Kangas..

  • Kalle skriver:

   Bra tänkt att flytta upp Kangas till en kedja och låta en annan spelare bli extra spelare. Han förtjänar mer speltid än han fick förra säsongen

  • Pelle skriver:

   Trodde du ville peta Kangas ur truppen. Ser nu när jag läser Kalles svar att jag nog misstolkade.

   • Johan skriver:

    Menade att det finns flera andra lovande spelare Vik borde prova istället för Kangas då jag tycker det lilla extra just fattas hos han. Annars är jag riktigt nöjd med lagbygget.

 4. Kjell Karlsson skriver:

  Tusen tack först för din fina blogg, jag läser allt som Björklövare. Kul att ni har förväntningar på Speers. Men efter min lååånga läktarkarriär är uppfattningen att EN enskild spelare sällan är avgörande. Det är LAGET som är det, sammanhållningen, DISCIPLINEN, andan. Som Björklövare är jag ju van m transatlanter sista (Kentää) åren. En riktig utmaning där med disciplinen och framförallt defensiven, korkade/onödiga offensiva utvisningar bara ingår. Men mest f pengarna så klart.
  Även vi föll på defensiven trots Rahimi, Kenttä:s filosofi är ju fyra jämna producerande femmor, hans svagaste sida, enligt mig då. Några ska stänga matcherna, oxå en konstart, minst lika viktiga i slutspel. Är faktiskt ganska less på alla offensiva d-a kladdande backar.
  Ett transatlant exempel är Hutchings, offensivt mkt skicklig, men var en fuskare under Wallson till Stråhle kom, minusspelare trots bra m poäng. (gäller de flesta transatlanter). Men efter EN träning m Stråhle var han som ny, tokjobbade hem, lika jobbig som vanligt, men vilket slutspel han gjorde.
  Kontentan är att transatlanter behöver ett MKT bestämt ledarskap, att ngn pekar med hela handen är dom van vid. Ett tips!
  PS Peka oxå med hela handen åt Frycklund, Jardeskog, Lunsjö, har aldrig sett mer puckade onödiga utvisningar i viktiga lägen mot oss.
  DS Thornberg, ett unikum för mig, har aldrig sett en större utveckling hos oss, sämsta def back jag sett nånsin 1a säsong t att vinna +/- nästa, i o f sig med Aktell. Ska bli kul o följa i FBK.
  Ehh, jag gillar Er, är van med Sundsvall och Ö-vik!

  • Pelle skriver:

   Är också orolig för onödiga utvisningar. Nu har vi fått en till sån spelare i Cheek. Pannan har ett jobb att göra.

  • Mr H skriver:

   Bra skrivet Kjell Karlsson!
   Stråhle lyckades verkligen hitta det som behövdes, och jag tyckte Björklöven gjorde en rätt så bra kvalserie mot Hv 71. Ni har dessutom bra rollspelare.
   Vi får se hur den här säsongen blir. Förhoppningsvis mer folk på läktaren…

  • Bosse skriver:

   Tack för inlägget Kjell. Kan nog hålla med om det mesta rakt av. Kul att du orkar ta dig tid!

   Dock vill jag lägga in en brasklapp för er såhär ca ett år i förväg. Tränare som Stråhle är superbra inför slutspel eller om laget är nära att åka ur. Han kom in i precis rätt tid för er och var helt rätt då. Han räddade er säsong på ett fantastiskt sätt.

   Dock så är det nog stor chans att spelarna tröttnar på honom i längden och har ni otur så är det redan i vinter. Det måste finnas en vardag under säsongen också och Stråhle är allt annat än vardag.

   Så en passning tillbaka efter ditt fina inlägg, akta er för spelartruppens mentala status på sikt. (Vi i Västerås som haft Liston i VSK 3 omgångar vet vad vi pratar om).

  • Mikael Norén skriver:

   Tack så mycket Kjell! Roligt att höra! Och tack för att du och många förgyller bloggen med dina/era insiktsfulla kommentarer. Extra intressant att ta del av vad följare av andra lag än VIK tycker. Tack!

 5. Musse skriver:

  Spännande med Speers. Har man lirat i Kanadas JVM-lag så lär det ju finnas en talang där utöver det vanliga. Bara hoppas han trivs och passar in här. Ser intressant ut med kedjeformationerna, är lite tveksam till att Pannan kommer att spela Alex och DG tillsammans. Båda är bra, men ihop får vi seriens långsammaste backpar de 2-3 första skären. Får se hur han kommer testa i försäsongsmatcher.

 6. Misse skriver:

  Defensivt tror jag vi kommer märka av tappet av Tornberg/Roe lite mer än vad vissa tror.

  Sen (jag kan tyvärr inte sätta fingret på varför) känns det som om Salminen o Frycklund i samma PP-enhet Inter kommer fungera. Om det gör det så har vi tamejfan ett riktigt vasst pp!!

 7. C skriver:

  Det absolut största frågetecknet är det här laget är defensiven. Att göra om lite mer offensiva spelare till defensiva specialister är ganska svårt. Dock så får man väll 10 mål + från 4kedjan pga bättre offensiva så man har råd att släppa in några fler mål. Dock är boxplay ett större frågetecken där VIK varit väldigt bra länge. Spännande att se men bli inte för förvånade om man tvingas skicka 2 poängspelare efter 15 matcher och värva 2 defensiva forwards.

 8. Peter T skriver:

  Ser fram emot en scoutrapport på Speers.

 9. Bozo skriver:

  Cheek tror jag kommer vara nyckeln. Han har ”tagit” hit Speers och trivs Cheek och får Speers att trivas så kan det bli super. Cheek har potential att bli en legendar i VIK och det har börjat bra där Z fått sitt bollplank och Cheek lär fått en del status hos den sportsliga ledningen.

  • Kalle skriver:

   Cheek hade 98 utvisningsminuter å många var 2or så det kan kosta en hel del BP å mål i baken också..

   • Bozo skriver:

    Det är lite det jag menar. Han behöver vara 100% seriös med fokus på VIK. Onödiga 2or behöver städas bort.