Klipp med 18 av Sakari Salminens 33 poäng senaste säsongen för Ässät – den skicklige 34-årige playmakern verkar ha kvar fötterna när andan faller på

"Sacke" bjöd på lite godis även som 34-åring säsongen som gick.

 

Nedan är en hel del klipp med Sakari Salminens poäng senaste säsongen i rödvita Ässät. Salminen har alltid haft nr. 23, och samma blir det i Gulsvart.

Trots alla meriter är det viktigaste vid denna ålder såklart det senaste som hänt, och här kan vi se lite status på den ganska nyblivne 34-åringen. Detta är ju dock givetvis ett körsbärsplockande av det bästa, men ändå.

Något som talar för att Salminen kan få behålla fötterna ett tag till är att han ansetts vara ganska snabb under karriären, och inte har den största kroppen att släpa på.

Om vi ska fortsätta jämföra med Jeremy Williams, som har liknande storlek och även en finessorienterad stil, öste JW in poäng i tyska toppligan som 34-35-åring.

***

Nedan är vad bloggen letat upp med höjdpunkter från matcher med Salminens poäng angivna i tid in i videoklippet. En del reklam tyvärr, men det försvinner ofta när man tittat på något klipp:

 1. Riktigt bra fart och kontroll ger yta och tjusigt backhandmål 5.25 in.
 2. Serverar Kärki på bortre efter spelvändning 3.17 in.
 3. Rapp åkning längs kanten och öppnande passning på bortre mot Kärki 2.15 in.
 4. Två helt okey assister mot Sport, inom 1,20 in.
 5. Läcker mottagning och mål direkt i videon mot Jukurit, plus ännu mer läcker assist 1.53 in. 
 6. Bra pass till blå inledningsvis mot Ilves, och vasst avslut från vänsterkanten 3.07 in. 
 7. Klassavslut på friläge mot TPS efter att ha fiskat på egen blå efter 2.02, och mål på halvvolley 2,50 in.
 8. Två eleganta assist till Jarno Kärki, se från 1,55 in och andra assisten kommer efter. 
 9. Ytterligare två fina passningar mot Lukko (1.05 in och 2.00, plus ett returmål direkt i videon).
 10. Dukar upp för kedjekompis på kanten, 3.00 in.
 11. Direktskott i nät på lös puck efter puckstöld av Kärki 4.40 in.
 12. Köper sig tid och hittar en öppnande sidledspassning 1.35 in och öppnar upp mot HIFK för Nick Moutrey
 13. Bra andraassist som skär genom boxen i PP 2.12 in. 

***

Detta tar en hel del tid att leta upp, är detta värdefullt för Er läsare? Eller ska bloggen lägga tid på annat?

5 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Vill ni se många mål av Sakari Salminen kolla på Youtube. Skriv Sakari Salminen 400! 13 min. Mål Orgie med Sakari. Han ser ut att ha skills helt klart. Hans kommentar om SHL att det är svårt att göra mål där. Lättare i KHL stämner med min teori om utfyllnads lag där i den ligan. Kolla bara vilka Ryska skit spelare fick förra säsongen som inte ens platsar i Hockeyallsvenskan

 2. Observant skriver:

  Keep up the Good work!

 3. Peter T skriver:

  Det är ett mycket uppskattat jobb du gör Micke, i princip allt släpper här på bloggen, både filmklipp och intrvjuer är mycket intressant.
  Minns för nått år sen att du nämnde att va en del på gång, rörande bloggen då, va jag minns.
  Blev det aldrig nått av med det där som va på G??

 4. PatrikH skriver:

  Väldigt bra jobb du gör Micke. Alltid intressant med dina analyser och arbete med att ta fram intressant information. Jag har inte hunnit med att kolla samtliga klipp, men de klipp jag sett visar att vi kommer att få in en toppforward med tryck i benen, skickliga händer och oerhörd spelförståelse.

 5. Peter skriver:

  Först och främst, du gör ett fantastiskt och värdefullt jobb för oss som älskar VIK. Jag förstår inte varför VLT inte låter dig få en egen blogg på sin sida. Jag hade låst in dig bakom betalväggen direkt och på så sätt fått en hel del nya prenumeranter.

  Jag förstår att det tar tid att leta upp filmer, vilket är jättebra för alla är vi väl väldigt nyfikna på Sakari Salminen. Men frågan är om det behövs så många för att se Sakaris kvaliteter. Jag tycker dock att när du intervjuat värvade spelares coacher och andra att det kanske är mer spännande läsning än att titta på filmer. För filmer kan jag ju själv lite fram om jag är nyfiken. Vad andra tycker om en ny spelare som värvats är ju inget jag själv kan hitta, vilket på så sätt gör det hela mer intressant. Jag hoppas att du förstår vad jag menar med detta…

  Nu hoppas vi bara att det kommer in en riktigt bra center också.