Kan bli utdraget i centerjakten, de skulle nog också sälja sin mor, dummaste frågan & scout om Nick Schilkey som är ny i Björklöven

Får VIK-fansen snart en välbehövlig större omstart även resultatmässigt?

 

Patrik Zetterberg öppnande upp om centerjakten i VLT. Sportchefen menar att han just nu inte är nära någon center, men samtidigt inte har någon panik.

– Vi har säkert haft en fyra eller fem centrar borta i Nordamerika som vi känner kan bli aktuella om de skulle öppna upp sig för marknaden här i Europa, om de inte får chansen i NHL. Det är lite sånt här som kan hända de närmsta veckorna, säger Patrik Zetterberg bland mycket annat till VLT.

***

Att sportchefen menar att han kan börja säsongen utan att värva in någon center får säkert många VIK-fans att sätta kaffet i halsen, visa av att det visat sig svårt att förstärka under en säsong. Det kan möjligtvis också vara lite förhandlingstaktik från Z.

Samtidigt är primäre yttern Trevor Cheek en urstark tekare (topp-5 i hela HA ifjol av de mest anlitade med 56,5 %). Och med Sakari Salminen som playmaker på en kant och exempelvis en allt-i-allo som Marcus Bergman på andra kanten finns där en tillfällig lösning möjlig att starta säsongen med.

Detta om nu Z tvingas ”göra en NJ” som när Evan McGrath kom in så sent som 17:e september 2010, då NHL-lagen gallrat efter sina träningsläger. Och då hade ju NJ först testat Matt Sisca, om ni minns.

Men det är knappast optimalt att tvingas vänta så länge. Och trots allt ska ju Z ha 4-5 centrar i AHL som han har/haft någon form av kontakt med.

Händer ju massor i NHL/AHL just i detta nu som ger ringar även på Mälarens vatten.

***

Bloggens fick byta några ord med en NHL-meriterad scout om Nick Schilkey, ny ytter i Björklövens storsatsning.

– Schilkey var ganska bra när han kom till Iserlohn i tyska toppligan – som förväntat av en spelare med 0,5 PPG i AHL. Det är en liten, svårfångad och lurig ytter.

– Men då det kom en stor Covidvåg som gick genom laget (de spelade inte på flera veckor) drabbades Schilkey hårt. Han var inte samma spelare när han kom tillbaka, var en icke-faktor i slutet.

– Men han kan bli en intressant kille i Allsvenskan då han sannerligen är kvick och har en del skills…

***

Frågade dumt nog en insatt om spelarmarknaden idag, och fick ett lika syrligt som välförtjänt svar: ”Worst day of the year to ask me a question like this…”

Detta med anledning att allt är så ovisst just nu gällande vilka som får kontrakt i NHL/AHL då den marknaden öppnade idag den 13:e juli. Men det lära klarna ordentligt de närmsta dagarna.

***

Skammens slöja över de svenskar och andra som säljer sig till Putler och propagandamaskinen KHL. Intressant att de som signar i KHL nu enligt Arturs Irbe överbetalas för att indirekt marknadsföra krigsbrotten. Hoppas de aldrig återvänder:

Nästa steg för Robin Press, Fredrik Claesson och tillhörande bihang med agent(er) är väl att sälja sina mödrar om priset är rätt? Eller så är de bara urbota korkade, vilket nog är mer smickrande.

Finns tyvärr några för många idrottsmän med äckligt låg moral. Vi har tyvärr sett lightversioner av det även på mycket närmare håll nyligen här…

8 Responses

 1. Pelle skriver:

  Tog pengarna slut??

 2. Peter skriver:

  Jag förstår inte heller varför man vill vänta, med facit i hand från förra säsongen så blev ju resultatet med att vänta en katastrof. Då skyllde Zäta på att marknaden var tunn etc. Vilket gjorde att VIK fick in två ryssar som lika gärna kunde ha stannat hemma i Ryssland.

  Förra säsongen gick VIK även in i säsongen med en trupp på ganska få spelare, vilket straffade sig under säsongen med skador och annat. Borde man inte ha lärt sig något från en säsong som blev ganska misslyckad. Albert Einstein lär ha sagt att höjden av dumhet är att göra samma sak om och om igen och samtidigt förvänta sig ett annat resultat. Med det som skrevs i VLT känns det som det citatet passar rätt bra in på Zäta.

  • PeterK skriver:

   Vi bör inte glömma att centersituationen var löst tills Östman valde att signa kontrakt med Leksand. Fram tills dess har ju en del möjluga spelare försvunnit..
   Jag tycker att vi kan inte vara allt för hård mot Z. Han gör det bästa av situationen med de medel han har.

 3. PatrikH skriver:

  Micke, jag tycker din bevakning av VIK är föredömlig, men när det gäller politik så vill jag bara påpeka att det är mer komplext än vad det förefaller. Hur många krig har inte USA startat utan att det påverkat NHL på något sätt?

  • Anders skriver:

   En oerhört märkligt kommentar, i detta fallet råder exakt noll komplexitet. Att ens göra jämförelsen mellan att som spelare skriva på ett kontrakt med en KHL-klubb i dagsläget och att ha signerat kontrakt med NHL-klubbar när USA har befunnit sig i krig visar bara på ett osmakligt försök till relativisering och en kompass som är mer än lovligt trasig.

   Så ingen skugga ska falla över Micke som har oerhört torrt på fötterna för att göra sina kommentarer kring detta.

 4. Pelle skriver:

  Då är det väl så att de som spelar i NHL marknadsför amerikanska krigsbrott?
  Budbäraren Julian Assange begärs utlämnad från Storbritannien. Han har avslöjat amerikanska krigsbrott men kallas spion av USA.
  Hur många i västvärlden hyllar honom?

 5. kenta skriver:

  Har man inte hört den är här frasen från Za förut??? Viktigast är att vi inte är bäst när serien startar utan VI SKA VARA BÄST I SLUTET AV SERIEN !!!! Ska man gå hela vägen som HV ska man ligga på hög nivå från start av serien! HAR MAN INTE LÄRT NÅGOT AV FÖREGÅENDE SÄSONG??

 6. Bozo skriver:

  Dags att elda en Östman-tröja.