Zäta och Paananen förlänger till 2022 och sportchefen avslöjade att han scoutade på VM & mer om eftertraktade centern Lukas Haudum

Vi njuter i stunden och passar på att använda en härlig jubelbild från tidigare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under dagen blev det klart att Patrik Zetterberg och Thomas Paananen bägge förlänger sina avtal med tre år fram till och med våren 2022. Detta som en central del i en relativt outtalad vision att ta laget till SHL under den tiden.

Förlängningarna ger en fin kontinuitet då klubben får behålla två av de mest framgångsrika och populära ledarna i VIK:s långa historia. Zäta och Paananen har bägge den rätta och ytterst välbalanserade mixen av ödmjukhet och tuffhet.

Under träffen, som VLT.se delvis höll i, avslöjade också Zäta att man scoutade lag i Sveriges grupp i VM, och då såklart inte de bästa lagen.

Tänkbara lag är då alltså Österrike, Italien, Norge och möjligen Lettland. Bara att börja EP-scouta!

***

Bloggen fick lite mer info från mycket initierat håll om österrikiske VM-centern Lukas Haudum, som nog är den hetaste unga allsvenska centern kvar på marknaden. Förutom att Södertälje ska vara mycket intresserade att ta tillbaka Haudum finns det klubbar i hemlandet som också är intresserade:

”Linz vill ta tillbaka honom, men Klagenfurt är mycket aggressiva i att försöka locka honom dit också. Oavsett vilket finns han på marknaden i Österrike, men han har inte bestämt sig än. Finansiellt skulle han få det bättre i Österrike självklart, men han har alltid sagt att han skulle vilja stanna i Sverige om erbjudanden kommer. Haudum har varken utvecklats eller gått tillbaka, men hans offensiv har inte lossnat som man hoppats. Gjorde inte något på VM, varken bra eller dåligt, mixade sig bara in sig som en i mängden.”

***

Haudum är född 1997 (bara det!), en stark tekare (52 % i Pantern) och har redan gjort 3+10 på 45 SHL-matcher i Malmö.

Enligt källor är det dock väldigt troligt att det blir antingen SHL eller EBEL för Haudum, och sannolikt kan vi stryka ännu en tänkbar spelare på listan…

3 svar

  1. Jan Malmberg skriver:

    Vad gör Patric Berglund🏒🏒🏒???🏖🏜🌝🌞☀️⛱

  2. gns skriver:

    Wow! Vi pratar om silly och nyförvärv men det här slår rekordet. Helt klart att det krävs äkta västeråsare med hjärta på de ledande positionerna för att nå målet <3

  3. Gurkan 63 skriver:

    Mycket glädjande att höra att Paananen och Zäta blir kvar ett bra tag. Kontinuiteten är mycket viktig. Tror inte så mycket på importer historien visar att dom kostar för mycket mot vad man får , så varför inte titta i egna leden ? Och inte glömma att Berglund kanske får suget tillbaks.