30 skapliga minuter räckte inte mot småskickligt Mora då det bitvis var riktigt avslaget – men Bergman, Jansson och Jardeskog på uppgång och bitvis kanske Greba efter tuff start

Greba har haft det tungt, men tände till då han flyttades till kedjan med de fantastiska Wikman och Skedung. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

10 Responses

 1. T skriver:

  Själv är jag orolig för Ryttar, han hamnar på mage och puckarna lyfts lätt in när dom kommer nära! Är han för dåligt tränad i bålen? Orkar inte hålla sig uppe när han går ner på knä.
  Hoppas JG är tillbaks till slutspelet!

 2. Örjan skriver:

  Förstår inte varför Wiberg inte spelar mer
  Personligen tycker jag det vart bättre att gett han ett kontrakt istället för att värva in spelare som knappt spelat matcher på ett tag
  Funderar om Lunsjö fortfarande lider lite av sin skada?
  Inte den gamla Lunsjö
  Kanse vore bättre att vila han från matchspel om det är skadan som spökar och kör Wiberg eller Dahlberg istället

 3. Fredrik skriver:

  Angående Lavoie. Känns som samma poängutdelning som i VIK ungefär? Ok, men inte mer kan jag tycka. Men skicklig är han!

 4. Fredrik skriver:

  Angående Musses kommentar om överskattad Jansson. Personligen tycker jag Jansson gjorde väldigt mycket fint i offensiven. Han bidrar med en kreativitet från backplats som gör skillnad. Och bara det han hade poäng på varje mål (1 mål och 2 assist) säger ju en del, eller?

  Greba gillar jag skarpt ändå. Råstark, fin teknik och en vilja att gå på mål. Om han bara kommer in i spelet lite mer så… Helt rätt att ha honom i Skedmans och Wikmans kedja – det borde få igång honom.

  Arkalov känns väldigt osynkad i nuläget. Lite seg. Tror och hoppas att han bara behöver lite matcher i benen för att komma igång bättre. Nog smart att hålla ryssarna ifrån varandra i nuläget tills de kommit in i ”fullt ös medvetslös”-tempot i Hockeyallsvenskan.

  Överlag så saknades både Frycklund och Hakkarainen. Med de båda tebax som centrar så får vi klart bättre ”speldosor” i varje kedja. Hoppas verkligen att Frycklund är tebax snart…

  • Musse skriver:

   @ Fredrik. Nja är man inne på 3 av 4 mål bakåt så har jag svårt att hålla med om att det förtjänar en plats på topp 5. Kollar man på målklippen så blir man inte jätteimponerad av försvarsinsatsen…..
   Men som sagt, man ser saker olika.

 5. Jens skriver:

  Micke vad säger du om VIKs värvningar?
  Lavoie känns flera klasser bättre än både finnar och ryssar. Rauchenwald fick lämna, känns som att det borde vara bättre att värva toppspelare från HA och div1 med facit i hand🧐.
  Fortfarande ofta svagt spel i egen zon samt att vi alltid tappar mycket tekningar.

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Jens! Det är bättre att vänta till slutspelet är klart innan vi gör bokslut på värvningarna. Vi har ju sett vissa vissna rejält i slutspelen och vice versa. Kommer granska Z noga sedan i relation till tidigare sportchefer som vanligt.

 6. Musse skriver:

  Domarna sämre än Wessner (säger inte lite…) synd att ståplats stannade hemma, kunde hjälpt grabbarna att vara vakna från start. Och lite typiskt att Lavoie fick bli matchvinnare. Jansson en 4:a ( enligt min åsikt bloggens mest överskattade spelare ) och Gunnarsson inte med på listan som var kung på banan? Men smaken är ju som baken..😀

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, Musse, vissa har mycket, andra lite 😉 Gunnarsson är VIK:s mest kompletta back. Och han var bra mot Mora också med 6-2 i noterbara prestationer i min bok. Jansson hade dock 6-0 och gjorde ett riktigt klassmål med sitt direktskott. Sedan om Jansson var vilse på baklängesmålen, så uppfattade jag inte det som glasklart så denna gång. Generellt behöver dock Jansson bli bättre utan puck, vilket jag ofta skrivit om.

 7. Jan Malmberg skriver:

  Man skulla ha stannat hemma. Bedrövlig insats av VIK. Mina farhågor besannades Arkalov bänkad. Vill helst inte tänka på den här matchen blir bara förbannad SKÄMS VIK.