VIK slog Rögle & på många sätt viktig hemmamatch mot Troja i Gratismatchen för ekonomin och i kampen om placering 4-9 med Björklöven, Kristianstad, AIK, Mora och Västervik

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Sex matcher på tio dagar nu för VIK. På söndagskvällen väntar Troja hemma. Detta i den så viktiga Gratismatchen som kan avgöra om VIK kan plocka in det där extra riktigt vassa nyförvärvet redan från start kommande säsong.

Via mitt lilla företag har jag valt att totalt sponsra VIK med runt 50 000 kronor denna säsong. Och som den så sympatiske försäljningschefen i VIK, Eriq Christiansson, brukar säga: Det är på ett sätt nästan viktigare ATT man bidrar än HUR MYCKET man bidrar med.

Detta om man nu vill att VIK ska närma sig den allsvenska (löne)toppen och sedermera SHL, oavsett om man är företagare eller privatperson.

Läs mer om Gratismatchen här! Se nedan mer om denna insamling för privatpersoner. Visst slår vi lätt målet på 200 000 kronor?! Bilden nedan uppdaterades runt lunchtid under lördagen:

Nu gör vi ett ryck för en ännu bättre satsning kommande säsong!

***

Kvarvarande matcher:

06.03. 18:00 Troja/Ljungby (hemma) GRATISMATCHEN!
07.03. 19:00 Troja/Ljungby (hemma)
09.03. 19:00 Mora IK (borta)
11.03. 19:00 IF Björklöven (borta)
14.03. 19:00 MoDo (hemma)
16.03. 19:00 Almtuna IS (borta)

Vi ser att de båda back-to-back-matcherna hemma mot Troja är viktiga. Ty sedan blir spelschemat betydligt tuffare. Kristianstad är det största hotet mot en topp-5, men även AIK, Mora och Västervik hotar VIK:s topp-6 och direktplatsen till kvartsfinalen:

Egentligen har ju VIK fem poäng mer. Vi får se vad överklagan ger…

För att säkra en topp-6 behöver VIK alltså helst nå 84 poäng, dvs sju fler poäng. För att helt säkra en topp-5 behövs 87 poäng, dvs. tio poäng till. Detta om övriga lag går fullt resten.

Kristianstad har kvar att möta Tingsryd, Hästen och Almtuna som alla kämpar kring streck. Så det är kanske inte sannolikt att KIK går fullt, även om det är mot ”sämre” lag.

Björklöven är faktiskt inte helt klara för topp-4 trots allt. Om VIK går fullt måste Löven ta fem-sex poäng för att säkra sin topp-4. Löven har kvar att möta Vita Hästen, VIK, Troja och Västervik.

***

J20 slog Rögle hemma med hela 6-1 på lördagen. Filip Wiberg, som redan vunnit många VIK-hjärtan bland A-lagets fans, gjorde hattrick. Gabriel Kangas gjorde 0+2.

VIK ligger nu imponerade nog femma i topp-10. Alltså är bara fyra lag i hela Sverige just nu bättre än VIK. God SHL-klass här redan. I alla fall denna säsong.

Alfred Aalto (som verkligen tagit kliv) gjorde 1+2 och toppar poängligan internt i Topp-10 med Sveriges bästa juniorlag:

1 Response

  1. Observant skriver:

    Bra av J20. Blir dock svårt att behålla de bästa om de är sistaårsjunisar nästa säsong.Klubbar som Rögle mfl brukar värva sådana för att stå på tillväxt 1 år för att sedan lyftas upp i A laget. Ända chansen är nog att VIK vågar ge rena A lags kontrakt till några om ens det hjälper. Storklubbarna och agenterna brukar få som de vill. Dags för VIK att låta Troja sota för förlusten i fredags och ställ upp nu alla VIKare men en hundralapp.