Sen action av Roe, Skedung och Ryttar räddade tre poäng i Tingsryd efter att fortsatt skadedrabbat VIK tappade det mesta efter halva matchen

 

VIK vann med 3-2 i Tingsryd på onsdagskvällen efter ett sent mål av Logan Roe (framspelad av matchens gigant Isak Skedung) och en matchvinnarräddning av Linus Ryttar med endast fyra sekunder kvar.

VIK saknade sex ordinarie: Frycklund, Svensson, Hakkarainen, Rigelius, Gustafsson och Fernholm. Men Lunsjö var glädjande nog tillbaka.

Okey inledande bortaperiod. 1-0 direkt efter att From stört lite så att Bergman fick gata efter Taifmiss, klassavslut redan efter 77 sekunder av #25.

Annars chansfattigt: 4-1 till VIK i 5v5-chanser. Skedung var mycket vass med Wikman, Zäta som tredjelänk. Wikman hade bland annat ett fantastiskt instickspass till Z.

Karlsson brände jättechans nära på retur från Fromskott. Detta efter mycket bra förarbete av Bergman. Taif hade 5-2 chanser i PP.

Bra spel i box play då VIK var mycket odisciplinerade med klubborna denna afton. Zäta och Jardeskog åkte ut för klubbor runt Taif-armar, plus ett lagstraff för dåligt byte i första. Paraden av onödiga utvisningar skulle fortsätta.

Lite slarvigt i passningar gjorde att det stannade vid 1-0 efter första. Ryttar fortsatt fin då JG:s status är osäker. Taif skapade nästan bara i PP i första perioden.

VIK tappade allt mer efter en bra start på andra. Läcker droppass av Gunnarsson där JJ14 visade hårt och precist skytte och 0-2 efter 22.52. Taif försökte verkligen stänga kanterna och därmed dra ner VIK:s omtalade fart, vilket började lyckas efter halva matchen.

Fortsatta klassgrejer av Skedung och Wikman gav friläge för Jansson, men bom. Kangas brände också friläge. Detta efter en smart långpass av Gunnarsson som turligt nåde #79 som dock dribblade bort sig själv lite.

Sedan utnyttjades en stillastående Lunsjö men främst Jansson (som back bör man väl vara mer alert på att åka bakåt?) på blå skickligt av Heljemo fram till 2-1 efter 34.10.

Efter Taifs mål fick hemmalaget liv. Två mycket dåliga av hakningar av Greba gav två PP till Taif. Här måste Paananen omedelbart stämma i bäcken. 5-5 chanser 5v5 i andra. Jansson fortsatt lite ovaksam i egen zon, nära 2-2 efter ett pucktapp.

Corona är enligt vissa lite lätt över kanske, men för VIK fortsätter en annan plåga, skadeepidemin, som vanligt.

Hakkarainen kom inte till start (dock var alltså Lunsjö tillbaka och serverade Tornberg en magnifik backhand i tredje, men friläget bommades) och Roe fick en puck i ansiktet och utgick. Men den så viktige amerikanen skulle med eftertryck återkomma i sista akten.

Det var svajigt i tredje då lagen bytte chanser. Östman bjöd på 2-2 vid 51.22 efter ett grovt pucktapp i egen zon. Men Skedung var verkligen på topp denna afton och låg bakom Roes 3-2 efter 53.56.

På något sätt fick hemmalaget en 2-mot-1:a efter 59.56, men Ryttar har verkligen växt enormt på sistone och den sympatiske stockholmaren hann med i sidled.

SAMMANFATTNING

VIK tappade faktiskt koncepten efter att Taif gjorde 2-1 i matchminut 34. Efter det började Taif jaga och VIK fick inte kontroll på hemmalaget.

Men i ärlighetens namn är väl detta just nu en liten transportsträcka inför slutspelet? Det viktigaste är att inte skadelistan blir för lång och att VIK inte totalt tappar spelet. Så det förefaller onödigt att analysera sönder allt just nu. Det viktigaste med matcherna som är kvar är nog att få igång Greba och Arkalov, plus såklart alla skadade lirare.

Greba hade en ny anonym kväll och var inte vän med pucken. Dessutom tog forwarden två mycket dåliga hakningsutvisningar. Här måste Pannanen klargöra vad som gäller om man ska spela. Greba arbetar dock hårt och försöker spela fysiskt, och ibland syns att kvalitet finns.

Men hittills har inte Greba fått/skaffat sig så mycket lägen eller kvalitativ tid i anfallszon. Allt handlar om VIK kan hitta en roll för Greba i slutspelet så spelet från första matchen i Västervik (då ryssen var en av de bästa på plan) kan återfinnas. Meriterna från en bra liga talar ju för Greba.

Arkalov var lika osynkad. Jobbar hårt, men kommer fel i de flesta situationer än så långe. Gjorde dock en riktigt bra aktion i tredje som dukade upp för Lunsjö. Eftersom Hakkarainen åter inte kunde spela tvingades Arkalov åter in som center och vann bara tre av åtta tek.

Skedung gjorde sin bästa match på oerhört länge som extremt skicklig defensiv center, nu också med några vassa framspelningar, som vid matchavgörande 3-2. Skedung (8-0 i NP) tillsammans med Wikman två av VIK:s stora hopp inför slutspelet.

Bergman gjorde också en av sina bästa matcher på ett tag efter en lite lugnare period. Ett vackert skott i mål plus 7-1 i NP, trots att alltså Taif verkligen försökte stänga den vindsnabbe ytterns åkvägar. Hovåssonen tryckte sig förbi ändå många gånger.

På backplats var Gunnarsson fortsatt den mest komplette försvararen i bygget med 8-0 i NP. Tornberg och Roe fortsatt helgjutna.

Mest glädjande på backplats är att Jardeskog verkar vara på väg uppåt. Vinner mer och mer närkamper och är en ständig nagel i ögat på motståndarna med sin härliga attityd.

Jansson blandade och gav, som vanligt mycket bra framåt, men även tveksam vaksamhet utan puck. Hoppas backcoach Fagerlund kan hjälpa kaptenen att hitta balansen och att bli mer alert i egen zon.

Nu hoppas vi att de skadade spelarna läker ihop, att inga nya skador tillkommer och att de matchrostiga får komma igång inför slutspelet.

PUCKLIGAN

5 Isak Skedung

4 Linus Ryttar

3 Daniel Gunnarsson

2 Marcus Bergman

1 William Wikman

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1646258303
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1499142100620877829";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1499142100620877829";s:5:"pDate";s:19:"2022-03-02 21:58:24";}}";

6 Kommentarer

 1. Jan Malmberg

  Ikväll mot Mora vill man se bättre spel av ryssarna. Annars bör dom bänkas VIK har definitivt bättre spelare hitills,vi får se ikväll har onda aningar. Blir jätteglad om jag har fel!

 2. Vintermannen

  Tyvärr så tror jag att ryssarna inte kommer bli en tillgång för laget, visst de behöver en tid för att komma igång men titta på Hakkarainen som kom som en virvelvind direkt även om han inte hade spelat på några veckor och jag ser inte att det finns i de ryska spelarna tyvärr, de kan komma att bli en belastning för truppen istället. Det var en helt annan energi i laget de matcher som ryssarna stod utanför laget. Men vad vet jag, men jag har iallafall en åsikt.

 3. Jan Malmberg

  Alexandre Lavoie har gjort 14 poäng på 27 matcher i Mora. Gjorde även mål och poäng i VIK(9 st). Ryssarna har lite Lacobellis stämpel på sig just nu tillför ingenting. Andra lag köper in spelare från andra länder som gör skillnad inte VIK tydligen. (Jo att VIK blir sämre)

  1. Örjan

   Instämmer känns som VIK bara hittar B-spelare och med skadebekymmer
   Oroande faktist att Zetterberg har fått förlängt som sportchef
   Skulle sett någon annan för handen på hjärtat han har inte lyckats så jäkla bra med värvningar mer än att VIK är ett topp 6-7 lag
   Funderar vad alla andra har för kontakter
   Sen har det inte vart bättre att lagt pengar på spelarbudgeten än att anställa två försäljare till ???

  2. Fredrik

   Jag tycker det är för tidigt att bedömma ryssarna redan nu. Ge dem några matcher till så börjar man nog se mer av deras kvalitéer. Väldigt få matcher under lång tid, nytt land, ny liga, nytt spelsystem, arbetstillståndsfadäsen, omvärldsnyheter som mycket väl kan kännas betungande osv. De har inte fått någon enkel start vare sig mentalt eller fysiskt…

 4. Observant

  Lite onödigt spännande men det blev ju bra till slut. Bra analys av bloggen son vanligt.

Tweets

Charlie - Avatartrucken021Charlie

@JoeLongplay @VIKFanCentral Mylläri har aldrig tillfört ett piss i våran tröja, och precis som Frycklund vill han i… https://t.co/gFO2NVXleb

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@trucken021 @VIKFanCentral Du verkar ha väldigt mycket personligt mot vissa spelare… känner du spelarna i fråga, el… https://t.co/u3TiJNHawX

SvaraRetweetFavorit
RUNKEN - AvatargsurunkenRUNKEN

@VIKFanCentral Att Mylläri ens nämns 🙈

SvaraRetweetFavorit
Charlie - Avatartrucken021Charlie

@VIKFanCentral Intressant, men Mylläri vill jag inte se hos oss igen. Precis sånna här värvningar vi måste hålla os… https://t.co/FtakgEyiUE

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto