Trots alibihockey lyckades VIK vinna mot Troja i sudden tack vare två klassmål i fart av From plus starka prestationer av Ryttar, Tornberg & Wikman

Mathias From - vad händer? Nu talar en del för att den vindsnabbe dansken stannar i VIK. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

6 svar

 1. Vik-följare skriver:

  Bra analyser som vanligt, men vill även komplettera bilden av VIKs fina boxplay.

  Enligt dagens boxplaytabell, i Hockeyallsvenskans statistik, har VIK haft 141 numerära underlägen och bara släppt in 24 mål. VIK leder BP-tabellen på fina 82,98% (andel underlägen utan insläppta mål) Försvarsmuren består, för i de senast fyra matcherna har VIK släppt ett mål på tretton underlägen, dvs höga 92,3%. bra känsla för de kommande matcherna

  BP-stjärnorna som ska äras är Wikman (11.54), Rigelius (11,37), Kangas (11,27), Johansson (11,18), Skedung (9,16) och Karlsson (9.15) Siffran i parantes är istid per minusmål.

  Målproduktionen under dessa fyra matcher har varit 13 mål under ordinarie tid. 5 PP-mål och fjärdekedjan har bidragit med två mål. I matchen mot BIK var det tre PP-mål och fjärde gjorde det enda 5v5-målet. Det är bra att VIK har en bredd på målgörandet och inte enbart en powerkedja.

  lärdom, vid ett muntligt samtal:
  Kvittera alltid samtalets slutsatser med ett mail – frågeställning – svar – slutsats och begär kvittens att det är rätt uppfattat.

 2. Pelle skriver:

  Det är inte så att de sitter och utreder detta i en vecka. De har inte beslutsfattande möten varje dag. Men om du kan någonting om att driva företag i Sverige så vet du att medborgare från icke EU-länder behöver arbetstillstånd för att arbeta i svenska företag. Att de hade ett EU-visum har inget med arbetstillståndet att göra. Deltar du i en internationell turnering där du inte är avlönad i Sverige så är det ok, men är du anställd och får lön av ett svenskt företag så är arbetstillstånd obligatorium, vare sig du spelar fotboll, jobbar som programmerare eller spelar ishockey.

  Fruktansvärt löjligt att ni är arga på SSK för att er ledning inte kan sitt jobb. Alla andra lag får snällt vänta på sina arbetstillstånd när de värvar utländska spelare. Det gällde t.ex. Marcinew som SSK värvade från Finland (ett annat EU land) och alla de andra spelare som har kommit in i senaste transferfönstret. Hade de fått spela direkt kanske de tagit mer poäng och ni färre. Varför skulle VIK få en gräddfil att använda sina spelare direkt medan andra klubbar snällt får vänta? Som tävlingsnämndens ordförande säger är fallet solklart, arbetstillstånd behövs. Punkt. Slut.

  • Peter T skriver:

   Då kan ju du andas ut nu då, tre poäng och fem plusmål in på kontot för ditt ssk, helt välförtjänt!?
   Vi har fått vårt straff, släpp det bara för h-vete.

 3. Fredrik skriver:

  Trodde att det skulle bli en tuff match.

  Många frånvarande, de två ryssarna som inte spelat regelbundet på ett bra tag, Jansson som varit borta ett tag och fått en rivstart (lätt att tappa konceptet lite då). Inte mycket till kontinuitet… Blir nog bättre redan nästa match. 🙂

  Måste lyfta Wiberg lite också. Han tar för sig mer och mer hela tiden och har en härlig förmåga att gå på mål med fart, tyngd och tuffhet.

  Men ja. From har verkligen börjat varva upp och det syns att hans självförtroende har ökat – härligt!

 4. Bozo skriver:

  Z kommer nog bli laget skyldig en rejäl avslutningsfest. Han kan inte själv läst på lagen som finns lättillgänlig på Migrationsverkets hemsida.

 5. Anders Karlsson skriver:

  Ja det som tog myndigheter mer än en vecka att reda ut visste sskfansen redan från första minuten 🙂